De 5 leukste zwembaden en waterparken van Nederland

Kinderen (en volwassenen stiekem ook) vermaken zich op weinig plekken zó goed als in een leuk zwembad of waterpark met veel glijbanen. Bij bijna elke warme buitenlandse vakantiebestemming heb je wel een waterpark in de buurt.

Heeft Nederland ook dit soort waterparken? Jazeker! We hebben de leukste zwembaden en waterparken voor je op een rij gezet. Zo gaan jullie zeker genieten van deze zomer!

Attractiepark Duinrell: waterpark Tikibad

Het Tikibad blijft toch de onverslaanbare nummer 1 van de afgelopen jaren. Het Tikibad bevindt zich in attractiepark Duinrell, dat in Wassenaar ligt en is ‘s Nederlands meest bekende overdekte waterpark.

Voor de allerkleinsten is er een waterspeeltuin (Playa) en verder telt het waterpark 16 fantastische glijbanen! Deze afwisseling maakt dat er voor kinderen van elke leeftijd wat leuks te doen is. Je haalt echter het meest uit een bezoekje als je groter bent dan 120 cm en in het bezit bent van een zwemdiploma.

Het grote voordeel van dit waterpark, is dat je er geen lekker weer voor nodig hebt. Omdat het waterpark overdekt is, is het Tikibad ook een perfecte invulling voor een regenachtige dag. Er is wel een buitengedeelte, wat in 2019 helemaal gerenoveerd is.

Je kunt een los ticket kopen voor dit zwembad, maar ook een combinatie ticket waarmee je kunt genieten van het attractiepark zelf en daarnaast een paar uur kunt spetteren in dit geweldige zwembad.

Bestel nu Tikibad tickets met korting!

Attractiepark Hellendoorn: waterpark Aquaventura Slidepark

11 avontuurlijke glijbanen(!) en een oppervlak van 5000m2: het Aquaventura Slidepark. Het waterpark is alleen toegankelijk met een combinatie ticket voor Hellendoorn en het zwembad.

Voor €3,- per persoon (bovenop de prijs van een regulier ticket voor het attractiepark) mag je gebruikmaken van dit waterpark. Het enige nadeel: het waterpark is gesloten bij slecht weer. Vooral in de zomermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van dit zwembad.

De meeste glijbanen zijn alleen toegankelijk voor kinderen boven de 100 cm, sommige glijbanen pas vanaf 110 of 120 cm. Er geldt een vol=vol regeling waardoor je nooit heel lang in de rij hoeft voor een glijbaan.

Attractiepark Slagharen: waterpark Aqua Mexicana

Waterpark Aqua Mexicana staat op de 3e plek. Dit Mexicaans ingerichte waterpark in Overijssel heeft een groot zwembad met een aantal glijbanen, een bubbelbad, 2 waterspeelplaatsen en 2 sprayparken.

Je bent hier zo een halve dag zoet. De glijbanen zijn ook toegankelijk voor kinderen kleiner dan 120 cm. Zij kunnen er samen met een volwassene in een band vanaf glijden.

Het deel buiten heeft een paar leuke glijbanen, een ondiepe plas en fijne ligbedjes. Zo kun jij ook lekker genieten terwijl je kind heerlijk aan het spelen is. Kortom, een mooi waterpark dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.

Waterpark Landal vakantiepark Hof van Saksen

Dit waterpark is relatief nieuw en opende in 2019 de grootste indoor glijbaan. Binnen heeft het zwembad nog een aantal glijbanen. Daarnaast is er een verwarmd buitenbad, wat bij goed weer geopend is. Daarnaast is er buiten een speeltuin en een waterplas waar kinderen uren speelplezier hebben.

Het leuke aan deze glijbanen is dat er een aantal voor meerdere personen zijn. De glijbaan Bombo is bijvoorbeeld geschikt voor 4 personen. Deze glijbaan is uitgeroepen tot de leukste glijbaan van Nederland.

Daarnaast zijn er ook snelle glijbanen, zoals de Presto die een maximale snelheid van 60 km/h haalt. De meeste glijbanen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 120 cm. Dit zwembad is het leukst voor kinderen die al wat ouder zijn.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Brabant: waterpark Splesj

Een volledig outdoor waterpark met 7 glijbanen en een waterspeeltuin. Daarnaast hebben ze nog andere leuke activiteiten, zoals een airtrampoline.

Turtle Island, speciaal ingericht op jonge kinderen, werd in 2020 geopend. Dit is een gedeelte met speelkanonnen, glijbanen en een piratenschip, allemaal voor de allerkleinsten.

In tegenstelling tot de andere vier zwembaden is dit zwembad meer ingericht op jonge kinderen. Bij goed weer is Splesj van mei tot en met augustus geopend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven