Vakantie in Nederland: de 4 beste plekken!

Nu de kans groot is dat we dit jaar vakantie moeten vieren in eigen land is het tijd om eens op onderzoek uit te gaan waar je dat het beste kunt doen.

Want bij vakantie in Nederland denken de meesten van ons aan koud, regen en grijs. Niet ideaal om in de vakantiesfeer te komen. 

Maar de twee tropische zomers die we achter de rug hebben bieden perspectief. Stel dat je kiest voor vakantie in eigen land? Wat zijn dan de beste plekken om dat te doen?

Zeeland

Wanneer je vanuit de Randstad Zeeland in rijdt merk je dat alles op een ander tempo gaat. De mensen zijn vriendelijker en de huizen staan (over het algemeen) wat verder uit elkaar.

Niet zo gek dat veel mensen hier een vakantiehuis hebben om even aan de drukte te ontsnappen.

Zeeland staat bekend om de watersportmogelijkheden. Maar ook de vele bezienswaardigheden onder andere in de steden Goes, Haamstede, Sint-Maartensdijk en Sluis. Voor een leuk dagje weg ga je naar Neeltje Jans. Dit park ligt direct naast de stormvloedkering. Hier kan je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over hoe zoiets nou precies werkt.

Maar dit park biedt ook meer. Een rondvaart over de Oosterschelde bijvoorbeeld. Of een strand met waterspeelplaats. Een goede plek om je een hele dag prima te vermaken dus.

Heb je geen vakantiehuis in Zeeland dan is de populairste plek om te verblijven Port Zelande. Een enorm vakantiepark – van CenterParcs – dat een dorp op zich is. Met natuurlijk een tropisch zwemparadijs, maar ook winkeltjes, restaurants en natuurlijk diverse wateractiviteiten.

Meer informatie over accommodaties en bezienswaardigheden vind je op: www.vvvzeeland.nl

Veluwe

Nog zo’n plekje in Nederland vol natuurschoon is de Veluwe. Met kilometers aan wandel- en fietspaden.

Wat ik zelf heel leuk vind is om hier een kastelentour te doen. Langs Kasteel Doorwerth, Kasteel Middachten, Kasteel de Essenburgh en landgoed Staverden.

Maar het is ook een goede uitvalsbasis voor stedentrips naar Arnhem, Apeldoorn en Zwolle. Het is natuurlijk ook een enorm gebied.

Er zijn musea te vinden, zoals het Kröller-Müller museum, het AirBorne Museum of het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook pretparken zoals Julianatoren en (oké er net iets buiten) Walibi. Ook een dagje Dolfinarium is vanuit hier heel goed te doen.

Omdat de Veluwe zo groot is, is er niet echt één vakantiepark of huisje waar je het beste kunt verblijven. Mijn tip: kies er eentje die wat centraler ligt als je veel dingen wilt bezichtigen. Of kies voor een stedentrip voor een wat meer bruisend verblijf.

Meer over de Veluwe vind je op: www.visitveluwe.nl

Waddeneilanden

Dit is toch wel het toppunt van vakantie in eigen land. Zodra je op de boot zit naar één van de eilanden krijg je gelijk een vakantiegevoel. Of dat nou naar Texel of Terschelling is. Het maakt niet uit.

Wanneer je op de Waddeneilanden bent voelt het heel on-Hollands, en tegelijk weer heel oer-Hollands. Ongerepte natuur, een rustig tempo en gewoon een hele andere sfeer. Zeker als je in een drukke stad woont is het echt een verademing om hier naartoe te gaan.

Doordat je op een eiland bent heb je vrijwel overal een vrij uitzicht. Als je een fiets huurt of een lange wandeling maakt kom je echt nog op plekjes met ongerepte natuur. Waar je vaak helemaal niemand tegen komt.

Mijn favoriet van de Waddeneilanden is Vlieland. Een prachtig eiland vol brede zandstranden. En minder toeristisch dan Texel. Vlieland heeft maar 1 stadje, de rest van het eiland bestaat uit natuur met hier en daar een accommodatie die je kunt huren.

Kijk voor meer informatie op: www.wadden.nl

Zuid-Limburg

De laatste in deze lijst mooiste plekjes voor een vakantie in Nederland is Limburg. En dan met name het zuidelijke deel rond Maastricht.

Wij hebben hier twee jaar terug de Mergellandroute gedaan en sindsdien zijn we verliefd geworden op dit stukje Nederland. Kijk hier voor de routebeschrijving.

Met name door de heuvels voelt het niet als Nederland zoals we dat hier in het westen kennen. Je hebt het gevoel door de Ardennen of zelfs Duitsland te rijden. Er zijn overal kleine dorpjes en restaurants waar je even kunt uitrusten.

In het zuiden van Limburg kan je ook heerlijk wandelen en fietsen. En natuurlijk kan tijdens je verblijf een bezoekje aan Vaals niet ontbreken. Net als de Veluwe heb je ook in Zuid-Limburg een hoop kastelen die je kunt bezichtigen. En er zijn er zelfs een paar waar je kunt blijven slapen, zoals Château Wittem. Als dat geen bijzondere vakantie is!

Maar ook zijn er hier genoeg vakantieparken, zoals: Landal Kasteeldomein de Cauberg, Glampingpark Gulperberg en Resort Mooi Bemelen.

Kijk voor alle accommodaties op: www.visitzuidlimburg.nl

Laat een reactie achter

Scroll naar boven