Menu
Disneyland Paris

Naar Disneyland Parijs in de zomervakantie, doen of niet?

Na een dag wandelen in de pretparken heerlijk in de zon bijkomen op een ligstoel aan het zwembad….Het is één van de voordelen van Disneyland Parijs in de zomervakantie. Veel mensen kiezen er voor om juist tijdens de zomermaanden de Disney parken te bezoeken. Maar is dat ook de beste tijd. Je leest het in dit artikel.

Voordelen

Naast het het lekkere weer zijn er meer voordelen van in de zomer naar Disneyland Paris gaan. Het is hoogseizoen en dat betekent dat veel te beleven is. Er zijn shows, parades en elke avond is er vuurwerk. Ook is er overal entertainment en kan je heerlijk zwemmen als je in een comfort of luxe hotel verblijft.

Hoe druk is het in de zomervakantie

De zomer is helaas ook één van de drukste periodes. Dat betekent dat er bij de populairste attracties soms een rij van meer dan 2 uur kan staan. Voor deze attracties heb je gelukkig (meestal) de mogelijkheid om een Fastpass te halen. Hierdoor kan je de wachttijd aanzienlijk beperken. Ook in de restaurants is het druk. Wil je gezellig uit eten, reserveer dan van te voren een tafeltje.

Prijzen tijdens de zomer

Zoals eerder gezegd is de zomer hoogseizoen in Disneyland Paris. Dat betekent dat, net als bij veel andere vakantiebestemmingen, de prijs aanzienlijk hoger ligt dan buiten de vakanties. Voor een gezin met 2 kinderen ben je dan al tussen de €1000 en €2000 kwijt, afhankelijk van het hotel dat je kiest. Tijdens andere schoolvakanties, bijvoorbeeld de herfstvakantie, is het vaak een stuk goedkoper.

LEES OOK:  Je Disneyland Paris verblijf plannen? Niet doen!

Conclusie

Tijdens de zomervakantie is er veel te beleven in Disneyland Paris. Er zijn shows, parades en veel ander entertainment. Daarnaast is het vaak lekker weer, het is fijner om met zon door een pretpark te slenteren dan in de stromende regen. Helaas is het wel een stuk duurder om tijdens deze zomermaanden te gaan en ook de wachtrijen zijn een stuk langer dan in andere maanden.

Wil je tijdens de schoolvakanties naar Disneyland Paris, maar houd je niet van drukte of wil je liever niet te veel geld uitgeven? Kies dan voor de herfst– of voorjaarsvakantie.

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer