Naar de Efteling: 6 tips voor de perfecte dag!

door Bianca

Nog niet zo lang geleden bezochten wij de Efteling. In deze tijd nog steeds anders dan je gewend bent. Maar nu met de verdere versoepelingen zal het steeds meer als vanouds gaan voelen. Ga je binnenkort naar de Efteling? Dan hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Zo ga je goed voorbereid op pad en ben je de meeste andere bezoekers te slim af.

(Vergeet onderaan deze pagina ook de tip niet waarmee je €12 korting krijgt op je entreekaartje!)

Naar de Efteling tip 1: kom op tijd

Wanneer ik dit artikel schrijf werkt de Efteling nog met tijdvakken. Dit zijn blokken van 45 minuten waarin je toegang krijgt tot het park. Kom je te vroeg of te laat dan mag je niet naar binnen. (ok, als je te laat bent moet je het gewoon heel lief vragen en dan mag je toch door).

Maar eigenlijk bedoel ik met kom op tijd iets anders.

Zorg dat je er bent zodra het park open gaat. Het eerste uur zijn de wachttijden nog zo laag dat je al best veel attracties kunt bezoeken. Pas rond het middaguur lopen de wachttijden op, heb je geen zin om te wachten zorg dan dat je er vroeg bent.

Begin achterin het park

Met deze tweede tip kan je een hoop onnodig wachten voorkomen: begin achterin het park. Ben je een liefhebber van thrillrides? Begin dan bij de Baron, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander. Dit zijn de attracties met de langste wachttijd en die neemt gedurende de dag slechts iets af. Maar wanneer je hier vroeg bent sta je maar zo’n 15 minuten te wachten.

Ben je met kleine kinderen ga dan naar Droomvlucht, de Oude Tuffer Oldtimers en Carnaval Festival. Je zult zien dat je dan hooguit 5 tot 10 minuten in de rij staat.

Zodra mensen het park binnenkomen gaan ze of eerst naar Symbolica, waar dan meteen een rij van ruim 40 minuten staat, of ze lopen richting de Fata Morgana en Max&Moritz.

Wanneer je de attracties aan de voorzijde van het park wat later op de dag bezoekt zul je zien dat je nauwelijks hoeft te wachten. Zelfs voor Symbolica sta je dan nog maar 10 minuten in de rij.

Bewaar het Sprookjesbos tot het laatst

Deze tip is natuurlijk niet voor gezinnen met hele jonge kinderen die nog niet in de attracties mogen. In dat geval kan je het Sprookjesbos bezoeken wanneer je wilt.

In de ochtend is het er vaak wat drukker. Je ziet dan grote groepen en gezinnen door de poorten het bos in wandelen.

Ga je net als wij aan het eind van de dag? Dan ben je er vrijwel alleen. Ideaal om in alle rust foto’s te maken.

Aan het eind van de dag hoef je ook niet te wachten bij de Zes Zwanen attractie. Deze attractie is alleen leuk voor hele jonge kinderen en eigenlijk niet echt de moeite waard om lang voor in de rij te staan.

Vermijd piek lunchtijden en reserveer

Is Polle’s Keuken jouw favorieten restaurant in de Efteling? Zorg dan dat je hier al voor je bezoek een tafeltje hebt gereserveerd. Dat kan via de Efteling website.

Op de dag van je bezoek zul je zien dat er vaak lange rijen staan om alleen al een tafeltje te kunnen reserveren. Wees dus slim en doe dit vooraf.

Bij de andere restaurants in de Efteling kun je niet reserveren. Dan kan het rond lunchtijd, van 12:00 tot 13:30, behoorlijk druk zijn. Wil je zeker zijn van een rustige maaltijd dan doe je er goed aan om deze piektijden te vermijden.

Wij halen meestal ergens een snack rond een uur of 11 en gaan pas rond 14:00 uur lunchen. Je zult zien dat je dan genoeg zitplaatsen hebt en nauwelijks in de rij hoeft te staan. Met kinderen zal dit waarschijnlijk een iets grotere uitdaging zijn. Neem in dat geval genoeg snacks mee of ga rond 11:30 lunchen.

Laat regen je dag niet verpesten

Een pretpark bezoeken terwijl het regent is nooit leuk. Maar helaas zijn er nou eenmaal dagen waarop het minder zonnig is. Ook op die dagen is het leuk om de Efteling te bezoeken, al zijn er dan wat dingen waarmee je rekening moet houden.

Zorg dat je zoveel mogelijk buiten attracties bezoekt wanneer het droog is. Deze worden namelijk gesloten wanneer het hard regent. Bij een paar druppels zullen ze gewoon open blijven.

De indoorattracties, waaronder Droomvlucht, Symbolica en Fabula zijn ideaal voor als het begint te regenen. Dus bewaar die voor als het weer slechter wordt.

We hebben nog veel meer tips voor je verzameld voor de Efteling als het regent.

Bestel je entreekaartjes met korting

De Efteling heeft niet vaak kortingsacties op de entreekaartjes, maar ze zijn er wel! De jaarlijkse spaaractie van de Albert Heijn ken je misschien wel. Bij een bepaald bedrag aan boodschappen ontvang je een zegel, heb je genoeg zegels dan krijg je een leuke korting op de entreeprijs.

Een hele fijne actie waar ik eigenlijk elk jaar wel gebruik van maak. Maar die slechts tijdelijk beschikbaar is.

In mijn zoektocht naar korting kwam ik uit bij actievandedag.nl. Zij hebben Efteling kaartjes in de aanbieding met €12 korting per persoon. Toch weer mooi meegenomen!

Andere plekken waar je korting kunt krijgen zijn Groupon (vergeet ook de Belgische en Duitse niet) en via tijdelijke acties bij HEMA of Kruidvat. Ook zijn er bepaalde bedrijven die in het najaar Efteling-dagen organiseren. Hierbij huren zij het park af en mogen er dan alleen leden, klanten of andere relaties naar binnen. Je kunt dan een ticket voor zo’n evenement kopen tegen een aanzienlijke korting.


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter