Home Blog Muppets Haunted Mansion: perfecte halloweenfilm voor Disney fans!

Muppets Haunted Mansion: perfecte halloweenfilm voor Disney fans!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gisteravond was ik zoals wel vaker aan het zoeken naar een leuke film. Na wat streamingdiensten afstruinen viel mijn oog op Muppets Haunted Mansion. Muppets vind ik leuk, evenals de films, en de Haunted Mansion…tja die kent elke Disney fan.

De special staat sinds 8 oktober op Disney Plus en kan door iedereen worden bekeken. Het is een gezellige Halloweenfilm voor de hele familie met slechts een paar ietwat enge scenes. Maar gelukkig ook een aantal grapjes die alleen volwassenen begrijpen.

Ben je een Disney fan en houd je van een leuke Halloweenfilm? Dan zeker kijken.

Waar gaat Muppets Haunted Mansion over?

In Muppets Haunted Mansion gaan Gonzo en Pepe een uitdaging aan in The Haunted Mansion. Dit is het spookhuis in de Amerikaanse Disney Parken, vergelijkbaar met Phantom Manor in Disneyland Paris.

De uitdaging is om een nacht door te brengen in dit griezelige huis. Wat nog nooit eerder iemand is gelukt.

Het verhaal is niet heel spectaculair, maar voor Disney fans een feest van herkenning.

Ze doen namelijk heel veel bekende scenes uit de spookachtige Disney attractie aan. En gebruiken daarbij ook een hoop quotes uit de de Haunted Mansion.

Zo bezoeken ze de “Stretching Room”, de lift met de schilderijen die steeds langer worden. Gaan ze door de gangen met de zwevende kandelaar en met de deuren waar achter je allerlei gekke geluiden hoort.

Gonzo en Pepe komen terecht in de feestscene met de eettafels, je ziet een Doombuggy voorbij komen en natuurlijk komt ook Madame Leota voorbij.

Let daarbij ook goed op de huishoudster, dit is Disney Imagineer Kim Irvine. Zij is de dochter van Leota Toombs, het gezicht en de stem van het gelijknamige karakter in de attractie. Kim heeft zelf ook al meerdere keren haar gezicht en stem geleend voor Leota, bijvoorbeeld in de Haunted Mansion Holiday overlay in Disneyland Anaheim.

Maar er komen ook andere bekende mensen voorbij zoals Danny Trejo (Machete) en John Stamos.

Is Muppets Haunted Mansion de moeite waard?

Ja, ik vind van wel. Maar zoals ik al schreef ik vind de Muppets leuk en Haunted Mansion is een van mijn favoriete attracties. Dus ik werd echt heel blij van de verwijzingen naar de attractie.

Er zaten ook wat grappige stukjes tussen, maar het miste een beetje de humor van de Muppets.

Als Halloween film voor kinderen zeker leuk om te zien. Er zijn weinig enge stukjes en maar een paar schrikmomentjes.

Voor fans van de Muppets zal het misschien wennen zijn dat de film niet om Ms Piggy en Kermit draait, maar om Gonzo en Pepe, al komt iedereen voorbij. Ook mijn favorieten Waldorf en Statler. Die natuurlijk ook weer lekker flauw zijn.

Heb je niks met de Muppets of met Disneyattracties en heb je geen kinderen om samen mee te kijken? Dan zou ik Muppets Haunted Mansion overslaan.

Muppets Haunted Mansion bekijken

Om Muppets Haunted Mansion te bekijken ga je naar Disney Plus. Nadat je bent ingelogd kun je de film vrijwel direct vinden in het overzicht of door te zoeken op Haunted Mansion.

Heb je nog geen Disney Plus? Dan kun je hier een abonnement afsluiten. Dit kost €8,99 per maand en geeft je onbeperkt toegang tot een hele hoop films, series en documentaires. En die zijn niet allemaal van Disney of voor kinderen!