De leukste achtbanen in Movie Park Germany

Attracties Movie Park Germany

Movie Park Germany heeft meer achtbanen dan je wellicht zou denken. Zelf zat ik aan mijn laatste bezoek te denken en kon ze nog steeds niet allemaal opnoemen. Geen nood, in dit artikel zet ik ze allemaal voor je op een rij!

Star Trek: Operation Enterprise

Star Trek: Operation Enterprise is de nieuwste achtbaan in Movie Park Germany. Dit is met recht de beste achtbaan in het park. De rit is vrij bijzonder, zeker het begin.

Wanneer je het station uitrijdt wordt je met baan en al opzij-geschoven. Hierna rijd je het gebouw uit. Maar het karretje komt de eerste heuvel niet op….dat is gek. Je rolt achteruit terug totdat je op grote hoogte recht naar beneden hangt. Dan laten ze de trein weer los en scheer je op hoge snelheid door de eerste bocht en over het parcours. Alleen al voor die start moet je in de achtbaan.

Hierna ga je nog meerdere malen over de kop en ga je door scherpe bochten totdat je weer bij het hoofdgebouw uitkomt. De achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en met een minimale lengte van 1,30m.

Ghost Chasers

Dit is een achtbaan waar je tegen moet kunnen, want anders word je echt misselijk. Dit is een wildemuis-achtbaan. Je zit in een rond karretje dat over een krappe baan gaat met heel veel bochten. En dat terwijl het karretje ook nog om de as draait.

Zelf vind ik dit type altijd wel leuk. Je gaat alle kanten op en wordt door het karretje gegooid. Maar ik kan mij ook zo voorstellen dat je met bestaande rug- en nekklachten hier niet zo vrolijk van wordt. Daarom kan je hier alleen in als je ook in goede gezondheid bent. Ben je dat? Dan zeker doen!

De achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en met een minimale lengte van 1,20m.

Jimmy Neutron’s Atomic Flyer

Dit is echt een kinderachtbaan. Niks mis mee en voor iedereen leuk, maar het is ook een goede manier om kinderen te laten wennen. Zeker aan dit type waarbij je met de voeten loshangt en boven de grond zweeft.

Je gaat met ongeveer 40km/h over het parcours. Het is meer een kruising tussen een zweefmolen en een achtbaan. Over de kop ga je niet, maar dat maakt het een goede keus voor jonge bezoekers. En wie is er niet dol op Jimmy Neutron?

De minimale leeftijd om in deze achtbaan te mogen is 4 jaar en een minimale lengte van 1,30m. Kinderen mogen onder begeleiding al vanaf 0,95m erin.

MP Express

Dit is de volwassen variant van de vorige achtbaan. Ook hier hang je onder de rails en zweven je benen voor de lucht. Alleen ga je in de MP Express wel meerdere malen over de kop.

In deze achtbaan ga je met snelheden tot 80km/h over de baan. Of eigenlijk onder de baan. Je zweeft door bochten en gaat van grote hoogtes naar beneden. En doordat je hangt beleef je het allemaal net iets intenser. Een echte thrillride dus.

Deze achtbaan is toegankelijk vanaf 10 jaar en met een minimale lengte van 1,30m.

Van Helsing’s Factory

Deze attractie is een combinatie tussen een achtbaan en een spookhuis. Je gaat namelijk een bezoek brengen aan de fabriek van Van Helsing – vampierjager. Nou klinkt dat natuurlijk al niet zo gezellig en dat is het ook. Die enge figuren waar hij op jaagt zitten namelijk in zijn fabriek en er buiten. In het karretje probeer je te ontsnappen aan al deze griezels. Onderweg zijn er een aantal schrikmomenten, dus lekker ouderwets griezelen. Voor de achtbaan zelf hoef je het niet te doen. Die gaat maximaal 40km/h over het parcours. (vergelijkbaar met een kinderachtbaan)

Doordat het een horrorattractie is, is deze pas vanaf 12 jaar toegankelijk en met een minimale lengte van 1,20m.

The Bandit

Dit is de houten achtbaan van Movie Park Germany. En zoals je weet ben ik daar dol op. De snelheid en dat constante gevoel dat de baan in elkaar stort. Wie let er ook op de constructie – en stevigheid – in een houten achtbaan? Of ligt dat echt aan mij?

In The Bandit ga je met 70km/h over de baan. Maar, omdat het een houten achtbaan is voel dat nog sneller. Zeker door het geklapper van het karretje. Het hoogste punt ligt op 30 meter dus je moet ook zeker geen hoogtevrees hebben.

Deze achtbaan is toegankelijk vanaf 6 jaar en met een minimale lengte van 1,20m

Backyardigans Mission to Mars

Deze laatste achtbaan in Movie Park Germany is voor de kleintjes. Kinderen mogen al vanaf 4 jaar in deze attractie. De minimale lengte om er met begeleiding in te mogen is 0,90m. Een perfecte eerste achtbaan dus.

Verder is de rit niet zo bijzonder. Het lijkt een beetje op een achtbaan die je ook op de kermis tegen kunt komen. Niet heel spannend of met een bijzondere aankleding. Gewoon prima en voor de jongere bezoekers vast al eng genoeg.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven