Moezel vakantie en de leukste bezienswaardigheden

Moezel vakantie is de plek om te ontspannen en een prachtig landschap in je op te nemen. De rivier de Moezel is een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa om haar landschappelijke schoonheid. Bezoekers kunnen vissen, varen, zwemmen en picknicken langs de oevers van de rivier. De rivier de Moezel is ook het thuis van vele soorten wilde dieren, waaronder eenden, ganzen, reigers en ijsvogels. De Moezelvallei is een heel serene plek. Het is de ideale plek om je los te maken van de wereld en in contact te komen met de natuur op zijn mooist.

Waar ligt de Moezel, en hoe kom ik er?

De Moezel is een populaire toeristische bestemming om zijn landschappelijke schoonheid en wijnstreek. De rivier stroomt door drie landen: Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De meest directe route naar de Moezel is naar het zuiden te rijden over de A2 naar de stad Trier. Als alternatief kun je de langzamere maar schilderachtige route nemen door kleinere wegen door de Eifel te nemen.

Het weer en klimaat aan de Moezel

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Als je een Duitse wijnstreek zoekt die een warmer klimaat heeft dan de rest van het land, dan is de Moezel het overwegen waard. Gemiddeld liggen de temperaturen in de Moezelvallei 2 graden Celsius hoger dan elders in Duitsland. Maar aan de zonnige kant van de vallei genieten sommige gebieden temperaturen die 5 graden Celsius boven het landelijk gemiddelde liggen. Dit maakt de Moezel tot een ideale plaats voor wijnbouw. En natuurlijk is het ook perfect voor een aangename vakantie.

Een Moezel vakantie: heerlijk lui of actief

Een Moezel vakantie is perfect voor een vakantie als je wilt kunnen genieten van zowel actieve als luie dagen. Er zijn genoeg activiteiten om je bezig te houden, zoals wandelen, zwemmen, vissen, wijnproeven, kastelen en steden bezoeken. Maar als je alleen maar wilt ontspannen bij de rivier en het rustig aan wilt doen, is dat ook helemaal prima. Het is gewoon een kwestie van het juiste evenwicht te vinden voor jou en je vakantiegenoten. En met zoveel mooie plaatsen om te verblijven langs de Moezel, vind je vast en zeker de perfecte plek voor je perfecte vakantie.

Vakantie Moezel: Tips om te genieten

Burg Eltz

Eltz Burg Wierschem is een kasteel dat op een steile rots in Eiffel ligt, 500 jaar terug in de tijd. Het kasteel biedt van zijn ligging uitzicht op de groene heuvels van Eiffel. Je kunt het kasteel bereiken via een pendelbus die je van de parkeerplaats naar het bouwwerk brengt.

Trier, een van de oudste steden

Deze stad staat bol van de Romeinse geschiedenis. Je kunt het amfitheater bezoeken, de Romeinse baden en kuuroorden bekijken, de Romeinse brug oversteken, en de Sint-Pieterskathedraal bewonderen. De Porta Negra is ook een overblijfsel van de oude stadsmuur. Trier is ook de geboorteplaats van Karl Marx. Zijn huis staat aan de Brückenstraße 10.

Cochem

Het kleine toeristische stadje in de Moezelstreek van Duitsland. De stad heeft een historisch centrum en een promenade langs de rivier de Moezel. Bezoekers kunnen door het stadje slenteren en de bezienswaardigheden van oude arbeidershuisjes en gezellige terrassen in zich opnemen. De stad herbergt ook een wirwar van smalle steegjes, waardoor het een geweldige plaats is om te verkennen.

Traben Trarbach

Dit is een kleine stad in Duitsland die ooit een hotspot was voor art nouveau architectuur. In de 18de eeuw was Traben-Trarbach de woonplaats van veel wijnhandelaars die een fortuin verdienden aan de productie en uitvoer van wijn. De wijnhandelaars waren zeer welvarend en gebruikten hun geld voor de aanleg van een elektriciteitsnet. In 1902 werd Traben-Trarbach de eerste stad met straatverlichting.

Reichsburg

Deze 11de-eeuwse burcht is de grootste in de vallei, en staat boven op een rots die over de Moezel uitkijkt. De omringende wijngaarden en pastelkleurige huizen maken de burcht des te schilderachtiger. Het oorspronkelijke kasteel werd in de 17de eeuw verwoest, maar werd aan het eind van de 19de eeuw herbouwd in neogotische stijl.

Hangbrug van Geierlay

Deze is gelegen in een klein Duits stadje, is de langste voetgangersbrug van het land en een hele bezienswaardigheid. Ze overspant 360 meter in doorsnee en hangt 100 meter boven de rivier de Moezel. Als je geen hoogtevrees hebt, is het zeker de moeite waard.

De Moezel fietsroute

De Mosel-Radweg is een van de populairste fietspaden in Duitsland. Het 248 km lange pad voert je langs de oevers van de rivier de Moezel. De route begint in Perl, Frankrijk en eindigt in Koblenz. De Ruwer-Hochwald-Radweg is een andere mooie optie om langs de rivier de Moezel te fietsen. Het 48 kilometer lange pad volgt de oevers van de Ruwer, een kleine zijrivier van de Moezel. De fietsbus brengt je terug naar de Moezel.

Bernkastel-Kues

Een klein stadje in Duitsland met een lange geschiedenis van wijnbouw. De beroemdste wijn uit Bernkastel-Kues is de Doctor wijn. Ze zeggen dat deze wijn genezende eigenschappen heeft. Bernkastel-Kues is nu bekend om zijn uitstekende Rieslingwijnen.

Met de boot over de Moezel

Veronderstel dat je je reis op de Moezel per boot voortzet, dan zijn bijna alle plaatsen met elkaar verbonden door verschillende rederijen die de hele dag varen. Laat je wegvoeren langs mooie, groene landschappen en idyllische vakwerkdorpjes aan je voorbij laten glijden. En houd ook je ogen open voor de namen van de verschillende wijnbouwgebieden. Als Hollywood-achtige letters pronken de namen tussen de wijnranken.

Voor wie is deze vakantie geschikt?

De Moezel vakantie is geschikt voor allerlei soorten reizen, want ze heeft voor iedereen wel wat. Voor stellen is de Moezelstreek de perfecte plek om er even tussenuit te zijn en samen van wat quality time te genieten. En zeker voor gezinnen biedt de streek een keur aan activiteiten en attracties die iedereen zullen vermaken. Of je nu voor een korte of lange vakantie gaat, de Moezelstreek is de ideale plaats.

De Moezel vakantie is geweldig om je vakantie te vieren, want ze biedt alles, van verbazingwekkend eten en wijn tot prachtige landschappen en interessante historische plaatsen. Als je op zoek bent naar een ontspannend uitje, is de Moezel vakantie is zeker het overwegen waard.

Wordt de Moezel jouw volgende vakantiebestemming?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven