Home Blog Moderne keukenradio en kookwekker in een!

Moderne keukenradio en kookwekker in een!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een keukenradio is toch wel iets nostalgisch. Mijn beide oma’s, die inmiddels zijn overleden, hadden zo’n radio in de keuken. Met antenne en een draaiknop om de radiozender te vinden. En dan geen moderne zender maar iets lokaals of nostalgisch. Vaak niet van de beste kwaliteit, met hier een daar een kraakje als je door de keuken liep.

En nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik ook een keukenradio heb. Heerlijk om muziek te luisteren tijdens het schoonmaken, het doen van de vaat of natuurlijk tijdens het koken. Het maakt het proces toch een stuk makkelijker, ook als je helemaal geen zin hebt.

Maar ik heb gekozen voor een modernere keukenradio!

Welke keukenradio gebruik ik?

In mijn keuken heb ik een Amazon Alexa speaker staan. Dit is een slimme speaker die je met je stem kunt bedienen. En dat is heel handig als je vieze handen hebt van het koken of de vaat. Je kunt haar dan gewoon vragen om een zender aan te zetten, de muziek harder of zachter te zetten en ze kan zelfs telefoontjes voor je aannemen.

Met de speaker kun je tijdens het koken ook nog eens bellen met iemand. Of de speaker gebruiken als keukenradio met kookwekker.

Als ik eten opzet vraag ik aan Alexa om een timer te zetten. Ze kan zelfs meerdere timers tegelijk zetten. En je kunt haar ook vragen hoeveel minuten je nog over hebt.

Maar je kunt de speaker ook gebruiken om muziek te luisteren. Je favoriete radiozender door te vragen Alexa, play Dutch Music en dan de naam van je zender te noemen.

Of door Alexa te koppelen aan Spotify. Ze speelt dan een van je playlists af.

Enige nadeel van Amazon Alexa is dat ze alleen maar Engels spreekt. Voor mij niet echt een probleem, ik vind het juist wel handig om mijn Engels te oefenen. Spreek je liever Nederlands? Koop dan een Google Nest speaker.

Waar koop ik een (slimme) keukenradio?

De Amazon Alexa Echto Dot speaker kun je hier kopen. Let wel dat je daarvoor dus Engels moet spreken, hetzij een klein beetje, en dat je een app nodig hebt om haar in te stellen.

Is dit toch iets te hip of modern? Dan kan je ook nog steeds ouderwetse keukenradio’s kopen. Zelfs nog met een draaiknop zoals deze. Tegenwoordig zijn deze keukenradio’s wel uitgerust met een beter bereik. Veel hebben ook DAB+ waarmee je een hogere geluidskwaliteit hebt en meer zenders kunt ontvangen.

Bekijk hier een overzicht van keukenradio’s die je morgen nog in huis kunt hebben.

Ze zijn dus nog steeds te koop, die ouderwetse keukenradio’s. Alleen tegenwoordig bestel je het makkelijkst gewoon online. Je kunt ook zeker nog vinden in de winkel alleen online heb je meer keus. En wat is er nou fijner dan het gewoon thuisbezorgd te krijgen?