Home Blog Minnie oren – dé Disney fashion accessoire

Minnie oren – dé Disney fashion accessoire

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Pas toen ik fanatiek Disney vloggers ging volgen viel het mij op hoeveel mensen er Minnie oren dragen als ze naar de Disney Parken gaan. In Disneyland Paris was het mij eigenlijk nooit zo opgevallen maar inmiddels ben ook ik overstag en kan ik niet meer zonder mijn Minnie oren diadeem.

Ze zijn er in verschillende ontwerpen. Je kunt ze in de Disney Parken kopen of een uniek, handgemaakt exemplaar op Etsy. De Minnie oren zijn er in zoveel verschillende stijlen dat er altijd een leuke voor je bij zit.

Wat zijn Minnie oren?

Minnie oren betaan uit een diadeem, met daarop twee oren en meestal een strik. Ze kunnen in de stijl van Minnie Mouse zijn zoals het voorbeeld hierboven. Of bijvoorbeeld in de stijl van een attractie of ander Disney figuur. Er zijn ook oren die speciaal gemaakt worden voor een evenement of festival. De oren hieronder bijvoorbeeld zijn perfect voor het Flower and Garden Festival in Epcot dat momenteel aan de gang is.

Elk seizoen brengt Disney weer nieuwe exemplaren uit en hierdoor zijn de Minnie Oren een populair item geworden om te verzamelen. Zit er niks bij wat je leuk vindt? Dan kan je ook nog eens bij de honderden particulieren shoppen die Minnie oren verkopen op bijvoorbeeld Etsy.

Particuliere Minnie oren verkopers

Eén van mijn favoriete orenverkopers op Etsy is ImagineEarsUK. Zij maakt hele nette oren in verschillende mooie designs. Op Etsy zit er nogal wat kwaliteitsverschil tussen de diverse winkeltjes en de oren die zij maken. Het is namelijk niet zo heel moeilijk om ze zelf te maken, maar je merkt echt welke verkopers er met passie aan werken.

ImagineEarsUK op Etsy

Een andere oren verkoper die écht hele mooie exemplaren heeft is We’ve Got Ears. Zij zijn inmiddels zo populair dat ze het enorme aantal klanten niet meer aan kunnen. Alle oren maken ze namelijk met de hand. Hierop hebben ze besloten de winkel heel af en toe open te stellen voor bestelling. Vervolgens gaan zij aan de slag met de orders en pas als alles af is gaat de winkel weer open.

De laatste particuliere verkoper van Minnie oren – waar ik fan van ben – is Hannah Marie Magic. Net als ImagineEarsUK is dit een Britse verkoper, waardoor je minder verzendkosten betaalt. Ze heeft een enorm veel verschillende ontwerpen in de webshop waaronder onderstaande Chewbacca oren. Zo schattig!

Hoe draag je ze?

Minnie oren passen bij elke outfit. Je kunt ze afstemmen op het Park dat je die dag bezoekt of op je favoriete figuur/attractie. Hoewel ze gemaakt zijn om de hele dag te dragen vind ik de meeste niet comfortabel genoeg. Ze gaan na een tijdje irriteren achter je oren, dus neem altijd een grote tas mee waarin je ze kunt stoppen.

Daarnaast moet je ze niet vergeten als je in een wilde attractie stapt. Ze vallen namelijk echt van je hoofd en dan ben je ze helaas kwijt. Dat is zonde, want ze zijn niet goedkoop.

Voor een setje oren ben je tussen de €25-€35. Als je er eenmaal aan begint raak je er al snel verslaafd aan en wil je er meer. Zeker, als Disney weer een leuk exemplaar uitbrengt.

Minnie oren voor mannen

Heel af en toe zie je mannen lopen met deze Minnie oren, maar eigenlijk zijn ze meer gericht op de vrouwelijke bezoekers. Voor mannen zijn er Mickey oren (zonder strik) of de bekende Mickey hoedjes of petjes met oren eraan vast. Maar als jij liever Minnie oren draagt, doe vooral je ding. In Disney kan je gewoon je zelf zijn en is iedereen gelijk.