Menu
Disneyland Paris

Welke attracties in Disneyland Parijs zijn niet geschikt voor kleine kinderen?

Disneyland Paris is een écht familiepretpark. Dat betekent dat de meeste attracties voor iedereen geschikt zijn. Er zijn weinig enge attracties die over de kop gaan of waarbij je door elkaar geschud wordt of erg moet schrikken. Daarom is het zo’n populaire bestemming voor gezinnen die eens wat anders willen dan de Efteling of Julianatoren. Toch zijn er een aantal attracties in Disneyland Paris die minder geschikt zijn voor kleine kinderen.

Dat klinkt misschien een beetje gek, want bij Disney denk je voornamelijk aan kindvriendelijke tekenfilms, series en figuren. De pretparken – Disney heeft er wereldwijd meerdere – zijn allemaal geschikt voor zelfs de jongste of oudste bezoekers. Ze werken hard om het iedereen naar de zin te maken. Voor hele kleine kinderen zijn er Baby Care Centers in de beide Disneyland Paris pretparken waar je in alle rust je kleintje kunt voeden of verschonen.

Iets oudere kinderen – die attracties nog een beetje eng vinden – kunnen spelen in de Pocahontas speeltuin of in Adventure isle. Durven ze al wel in attracties dan kunnen ze in bijvoorbeeld It’s a Small World of de Dombo attractie. Of ze in de attracties kunnen ligt dan vooral aan wat ze zelf willen en durven. Er zijn er ook een aantal die niet geschikt zijn voor kleine kinderen.

Welke Disneyland Paris attracties zijn niet geschikt voor kleine kinderen?

Er zijn verschillende redenen waarom attracties niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Ze kunnen eng zijn of het is bijvoorbeeld onveilig, omdat ze nog niet lang genoeg zijn. Daarom hebben we hieronder de attracties opgedeeld in de reden waarom deze attracties niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Je kunt zelf dan het beste bepalen in welke attracties jullie kleintje wel en niet kan.

Lengte

Voor een aantal attracties in Disneyland Paris is er een minimale lengte waar je aan moet voldoen voordat je er in mag. Bij de entree staat een castmember die bij twijfel de lengte van kinderen op meet. Soms helpt het nog om iets rechter op te staan of om snel het haar iets te verhogen. Maar vaak staan er beteuterde kindjes die net niet lang genoeg waren om in de attractie te mogen.

De reden voor het opmeten van de lengte is de veiligheid. Je moet bijvoorbeeld een bepaalde lengte hebben om goed in de veiligheidsbeugels en -gordels te passen. Is je kindje kleiner dan de minimale lengte dan is er kans dat deze uit de attractie kan vallen. Geen fijne gedachte. Hieronder een overzicht van de attracties waarbij er een minimumlengte geldt:

De meeste attracties die hierboven staan zijn de thrillrides van Disneyland Paris. Dat betekent dat ze een stuk enger zijn dan de normale attracties.

Eng

Als je ergens lang genoeg voor bent, betekent dat natuurlijk niet dat je er ook in wilt of durft. Bijvoorbeeld HyperSpace Mountain en Rock ‘n Rollercoaster zijn twee achtbanen in het donker met loopings en scherpe bochten. Er zijn genoeg mensen die al de rillingen krijgen bij de gedachte. Daarom kan je als ouder zijnde vooraf het beste zelf inschatten of de attractie geschikt is voor jouw kleintje.

Behalve de bovenstaande thrillrides zijn er ook een aantal attracties eng om andere redenen bijvoorbeeld, omdat deze zich in het donker afspelen of, omdat er schrikmomenten inzitten.

Attracties in het donker of met schrikmomenten

Phantom Manor

Dit is het spookhuis van Disneyland Paris. Er zijn geen weerwolven of enge vampieren, maar de attractie speelt zich geheel in het donker af. Er zijn geesten die rondzweven en je neemt een kijkje op het kerkhof waar de bewoners tot leven komen. Als kind vond ik dit geen enge attractie, maar ik heb regelmatig huilende kinderen naar buiten zien gaan.

Pirates of the Caribbean

Als je de films kent weet je wat je kunt verwachten. Deze attractie bestaat vooral uit piraten. Je ziet vanuit een boot hoe ze een stad leegplunderen en een ravage achterlaten. Tenslotte zie je hoe het met ze afgelopen is, net als in de film eindigen ze als skeletten die maar niet kunnen rusten. Tussendoor maakt de boot twee keer een duik – in het het donker – de diepte in. Dit kan behoorlijk schrikken zijn. Ook bij deze attractie geldt, sommige kinderen vinden het fantastisch terwijl andere continu huilen.

Pinokkio en Sneeuwwitje

Dit zijn twee attracties met de gelijknamige sprookjesfiguren in de hoofdrol. In de attractie wordt het verhaal uit de films verteld. Daar komen ook enge momenten in voor. Bijvoorbeeld hoe Pinokkio opgeslokt wordt door Monstro de walvis en hoe Sneeuwwitje het bos in vlucht en de bomen op angstaanjagende wijze tot leven komen. Zelf vond ik deze attracties doodeng en kreeg ik er als klein kindje behoorlijke nachtmerries van.

Als toevoeging op de bovenstaande attracties is het goed om te kijken naar de lijst daarboven met de lengtes. Dit zijn allemaal attracties die harder of hoger gaan dan de andere of die op een andere manier een thrillride zijn. Bij elke attractie staat een bord met informatie over de rit en een aantal waarschuwingen erbij. Aan de hand daarvan kan je goed inschatten of de attractie geschikt is voor jouw kinderen.

Blijven er dan nog wel attracties over?

Ja zeker! Er zijn meer dan 50 attracties in Disneyland Paris. Dat is echt ontzettend veel. Daarnaast zijn er ook nog de parades en de avondshow met het vuurwerk. Je zult je er echt niet vervelen.

In deze post hebben we eerder beschreven welke attracties er wel geschikt zijn voor kleine kinderen. De attracties die je niet mag missen zijn It’s a Small World, Ratatouille: The Ride, Dombo: The Ride, Buzz Lightyear’s Laser Blast en Mickey’s Philharmagic. Die laatste attractie opende begin oktober 2018 de deuren. Het is een 3D film (met 4D effecten) met bekende Disney figuren – zoals Mickey, Minnie, Goofy, Ariel, Simba en Donald – in de hoofdrol. Echt een aanrader!

Ben ik een attractie vergeten of heb je nog een goede tip voor ouders die met kleine kinderen naar Disneyland Paris gaan? Deel deze dan hieronder in de comments.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer