Home Blog Middelburg bezienswaardigheden

Middelburg bezienswaardigheden

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wie een bezoekje brengt aan Zeeland mag hoofdstad Middelburg eigenlijk niet missen. Een gezellige stad vol bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Een plek om al struinend door de kleine straatjes te verkennen. Of vanaf de boot tijdens een rondvaart door de grachten.

Bezienswaardigheden zijn er in Middelburg genoeg, er zijn hier namelijk meer dan 1200 monumenten. Wat je zeker niet mg missen is het stadhuis dat stamt uit de 15e eeuw en de markt. Voor wie de trappen durft te trotseren is de beklimming van de Lange Jan een aanrader. De trappen zijn een behoorlijk workout, maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Tenslotte is ook de Onze-Lieve-Vrouwe abdij met daarin het Zeeuws Museum meer dan een bezoekje waard.

Bij de markt vind je de twee belangrijkste winkelstraten van Middelburg. Dit is ook je startpunt voor een bezoek aan de stad. Al wandelend kom je vanzelf de belangrijkste bezienswaardigheden tegen. Vergeet onderweg ook zeker niet te stoppen bij één van de vele restaurants. Eigenlijk mag dan ook een verse portie mosselen hier niet ontbreken.

Liever trek in iets zoets? Haal dan zeker een Zeeuwe Bolus bij één van de bakkerijen in het centrum. Of een lekker stukje verse chocolade bij Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken.