Meivakantie 2020: 6 leuke pretparken om naartoe te gaan!

Update 2 april: dit artikel schreef ik voor de uitbraak van het corona-virus in Nederland. Hoewel de huidige maatregelen tot het eind van april gelden, werd toch afgeraden iets te plannen. Laten we hopen dat we na die tijd in ieder geval weer een deel van het openbare leven kunnen opstarten. Heel eerlijk ben ik bang dat pretparken er nog niet bijhoren, maar wie weet. Daarom zou ik onderstaande lijst bewaren voor de zomer- of herfstvakantie. En voor de zekerheid in de meivakantie nog lekker thuisblijven! Stay safe and healthy allemaal!

Van 25 april 2020 t/m 3 mei 2020 is het meivakantie. Dat lijkt nog ver weg maar voor je het weet is het weer zo ver. Tijdens die week kiezen veel gezinnen voor een (korte) vakantie, anderen gaan juist dagjes weg. Pretparken zijn dan een populaire bestemming. De kinderen vermaken zichzelf en stiekem vinden veel ouders al die attracties ook best leuk. Maar naar welk pretpark moet je gaan tijdens de meivakantie in 2020? Dit zijn de 6 leukste!

Efteling

Dit blijft natuurlijk een klassieker. De Efteling is een pretpark voor jong en oud. Er zijn thrillrides, zoals de Python en Baron 1898, maar ook schattige familie-attracties zoals Symbolica en Droomvlucht. Vanaf het voorjaar komt er een nieuwe achtbaan bij: Max&Moritz. Dit is een familie-achtbaan en daardoor erg geschikt om kinderen kennis te laten maken met dit type attractie.

Tijdens de meivakantie is het relatief druk in de Efteling maar vaak nog goed te doen. Zeker als het weer wat minder is – bewolkt en kans op een bui-tje – zal het wat rustiger zijn dan op warme, zonnige dagen.

Entreekaartjes voor de Efteling kosten €39 per persoon, ook voor kinderen. Alleen t/m 3 jaar mogen ze gratis naar binnen.

Phantasialand

Phantasialand ligt in Duitsland op ongeveer een uurtje vanaf de Nederlandse grens. Het is even een stukje rijden maar dan heb je ook wel écht een leuk dagje uit. Net als het vorige pretpark vindt je hier attracties voor het hele gezin. Van enge thrillrides als de Taron en Black Mamba, tot familie-attracties als Maus au Chocolat. In die laatste kan je muizen beschieten met (virtuele) slagroom. Je krijgt punten voor elke muis die je raakt en wie de meeste punten heeft wint. Leuk om als gezin tegen elkaar te strijden.

Woon je wat verder van dit pretpark dan zou ik het verblijf combineren met een overnachting. Dat hoeft niet in de Phantasialand Hotels te zijn, ook in de buurt kan je voor niet al te veel geld een goede hotelkamer vinden. Raadpleeg hiervoor Booking.com of Expedia.

Tickets voor Phantasialand zijn nu in de voorverkoop te koop voor slechts €28. Normaal kosten deze vanaf €42,50 per persoon, dus een hele goede deal.

Plopsaland

Plopsaland is nog zo’n familiepretpark waar je met het hele gezin naartoe kunt. Het combineert enge thrillrides met rustige familie-attracties waaronder sommigen voor echt jonge bezoekers. Zoals je al verwacht staat alles in dit pretpark in het teken van de Studio100-figuren. Voor kinderen natuurlijk erg leuk om alle vriendjes van tv in het echt te kunnen zien en ermee op de foto te kunnen.

Voor dit pretpark moet je best een eindje reizen. Het ligt namelijk langs de Belgische kust in het plaatsje De Panne. Hierdoor is het ook leuk om een bezoek aan dit attractiepark te combineren met allerlei andere uitstapjes in de omgeving. Je kunt hiervoor het beste een leuk hotel of camping in de buurt zoeken.

Tickets voor Plopsaland zijn te koop vanaf €38,50. Voor kinderen onder de 1 meter betaal je €13,50.

Europa-Park

Ook voor dit pretpark zal je een eindje moeten reizen, maar ik beloof je, het is de moeite waard. Europa-Park ligt in het plaatsje Rust in het Duitse Zwarte Woud. Vanuit Nederland al gauw zo’n 6 uur rijden. Daarom kan je een bezoek het beste combineren met een overnachting. Europa-Park heeft op het resort een aantal hotels en een goed betaalbare camping. Maar ook in de buurt zijn er diverse vakantieparken en andere accommodaties.

Voor wie Europa-Park niet kent, je kunt het qua grootte en attracties vergelijken met Disneyland Paris. Ze hebben hier ook één van de beste achtbanen van Europa: de Silver Star. Denk 130km/h, recht naar beneden vanaf 73 meter hoogte. Je weet niet wat je meemaakt… Maar er zijn gelukkig ook minder enge attracties voor bezoekers van alle leeftijden. Kortom, een leuk familiepretpark die al jaren allerlei prijzen ontvangt maar die wij hier in Nederland nauwelijks kennen.

Entreekaartjes voor dit pretpark zijn niet goedkoop. Voor 1 dag betaal je €55 voor volwassenen en €47 voor kinderen. Neem je een ticket voor meerdere dagen dan gaat de dagprijs omlaag.

Bellewaerde

Van dit pretpark had ik tot kort geleden nog nooit gehoord. Het is een Belgisch attractie-, dieren- en waterpark in één. Dat betekent dat de attracties en dierenverblijven door elkaar zijn gebouwd. Er is zelfs een attractie waarbij je met een treintje door het leeuwen- en tijgerverblijf gaat. Hierdoor kan je deze dieren van wel heel dichtbij bewonderen.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Het waterpark ligt net buiten het attractiepark. Deze is niet heel groot, binnen heb je een aantal glijbanen en een lazy river door een aquarium met tropische vissen. Het pretpark heeft geen eigen accommodaties. Je zult dus een hotel of camping in de buurt moeten zoeken. Bellewaerde ligt namelijk in het plaatsje Ieper vlakbij de Franse grens. Niet heel geschikt voor één dagje maar zeker een bezoekje waard.

Tickets zijn te koop vanaf €27 per persoon. Dit is exclusief een bezoek aan het waterpark dat €15 p.p. kost.

Disneyland Paris

Ook Disneyland Paris is een goede bestemming tijdens de meivakantie. De enige dag die ik persoonlijk – uit eigen ervaring – zou vermijden is 1 mei…Dan staan er files om het parkeerterrein van Disneyland Paris op te komen. Vrijwel heel Frankrijk is dan vrij en de Fransen gaan massaal naar pretparken toe.

Behalve die dag is het natuurlijk wel gewoon een hele leuke bestemming. Tijdens de meivakantie is het nog het Frozenseizoen met speciale shows, Anna en Elsa in de parade en de mogelijkheid om Olaf te ontmoeten. Voor kinderen die gek zijn van de films een múst. Daarnaast ontmoet je in Disneyland Paris nog veel meer bekende figuren en kan je kiezen uit meer dan 40 attracties en shows, waaronder de thrillrides HyperSpace Mountain en Tower of Terror en de familie-attracties Peter Pan’s Flight en Ratatouille.

Entreetickets zijn te koop vanaf €51 per persoon. (let op dit is een tijdelijke aanbieding!) Arrangementen boek je al vanaf €150 per persoon inclusief overnachting en entree.

Dit waren de 6 leukste pretparken die je kunt bezoeken tijdens de meivakantie 2020. Laat je weten voor welke jij hebt gekozen?

Bron foto: Europa-Park

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven