Menu
Disneyland Paris

Mei 2019 in Disneyland Paris: Gesloten attracties en Phantom Manor heropening!

In mei 2019 is het eindelijk zover! De langverwachte heropening van Phantom Manor vindt plaats op 3 mei. Vanaf dan kan je weer genieten van de geesten in het landhuis van de familie Ravenswood. Het belooft een spectaculaire vernieuwde attractie te worden. Disney heeft ontzettend veel tijd gestoken in het vernieuwen van scenes en en het toevoegen van speciale effecten. Kortom, Phantom Manor is weer helemaal klaar voor de toekomst. En ik kijk al met smart uit naar mijn volgende bezoek!

Gesloten attracties in Disneyland Paris mei 2019

Hoewel Phantom Manor op 3 mei heropend, zijn er helaas ook een aantal attracties die je tijdens je bezoek in mei 2019 aan Disneyland Paris moet missen. De volgende attracties zijn gesloten:

 • Autopia
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Princess Pavillion: gesloten 13 – 17 mei
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • RC Racer: gesloten 13 – 17 mei
 • Slinky Dog Zigzag Spin: gesloten vanaf 20 mei t/m half juni
 • Toy Soldiers Parachute Drop: gesloten 6 – 10 mei
 • Stitch Live!: gesloten vanaf 13 mei t/m half juni
 • Buzz Lightyear’s Laser Blast: gesloten 27 mei – 7 juni
 • Disneyland Railroad

Zoals je ziet is er nog een behoorlijk aantal attracties gesloten in de maand mei. Disneyland Paris is druk met een grondige renovatie en dat betekent dat populaire attracties voor een langere tijd gesloten zullen zijn.

Marvel Superhelden Seizoen

In mei is het de gehele maand Marvel Superhelden Seizoen. Tijdens deze speciale viering kan je op de foto met bekende figuren uit de films: Captain Marvel, Captain America en Spider-man. Daarnaast staan er in het Walt Disney Studios Park 4 reusachtige beelden van onder andere de Hulk en Black Panther.

Ook zijn er twee nieuwe shows. De eerste heet Marvel: Superheroes United show. Dit is een show vol superhelden en special effects. Je ziet onder andere Iron Man en Captain America tegen elkaar strijden. Een múst voor de liefhebbers van de Marvel films en stripboeken. De andere nieuwe show is Stark Expo: Make Way for a Better Tomorrow. Met onder andere Thor, de Avengers en Captain Marvel.

Het weer en de drukte in mei

Wat betreft het weer is mei echt een prima maand om te gaan. Vaak is het al behoorlijk warm en kan je zelfs een duik in het buitenzwembad nemen. Net als in Nederland kan er af en toe een bui vallen maar over het algemeen is het weer stabiel en ideaal voor een dag in de pretparken.

De drukte is een ander verhaal. Waren er in het verleden nog rustige periodes – nu lijkt het alsof het elke dag behoorlijk druk is. Zelfs op rustigere dagen staan er nog lange rijen bij Crush’s Coaster en Big Thunder Mountain.

Houd er rekening mee dat het op 3 mei – als Phantom Manor weer open gaat – het enorm druk zal zijn. Iedereen heeft met smart gewacht op deze attractie en de rij zal denk ik ruim boven het uur zijn op de eerste dag. In de dagen erna zal het waarschijnlijk langzaam afnemen. Wil je de vernieuwde Phantom Manor ervaren en heb je geen zin in lange rijen? Wacht dan een maandje totdat de eerste hype eraf is. Daarna zal de drukte langzaamaan afnemen.

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

  Leave a Reply