Home Blog Mary Poppins, hoe leuk is deze film nog in de huidige tijd?

Mary Poppins, hoe leuk is deze film nog in de huidige tijd?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Weet jij in welk jaar de originele Mary Poppins film werd gemaakt? Als je 1964 zei dan zit je helemaal goed. Lang geleden he?

Toch zullen veel mensen ook nu nog goede herinneringen hebben aan deze zoetsappige film met Julie Andrews en Dick van Dyke in de hoofdrol. Misschien kan je zelfs nog een liedje zingen uit deze film.

Supercalifragilisticexpialidocious – perfect voor Scrabble – bijvoorbeeld, of Let’s go fly a kite, mijn favoriet.

Maar ondanks de goede herinneringen blijft dit natuurlijk wel een film uit de jaren ’60. Is deze dan nog wel zo leuk in de huidige tijd? Hieronder mijn review.

Waar ging Mary Poppins de film ook alweer over?

Ja, waar ging de film ook alweer over. Als onderzoek voor dit artikel heb ik deze nogmaals bekeken. Waarschijnlijk voor de 20e of 30e keer in mijn leven.

In de film ontmoet je de Banks familie. Pa werkt bij een bank en mams heeft het druk met protesteren. De kinderen worden een beetje aan hun lot overgelaten. Zij hebben het voornamelijk druk met het wegpesten van de nanny’s.

Nu ook de meest recente nanny het huis heeft verlaten, zet vader een brief in de krant voor een nieuwe. De kinderen schrijven hun eigen variant van de brief met daarin de eisen die zij stellen aan een oppas. Vader verscheurt de brief en gooit deze in de open haard. Zijn eigen versie laat hij in de krant zetten.

Op de open dag om te solliciteren voor de functie staat er al vroeg een rij buiten. Maar dan begint het heel hard te stormen en waaien alle sollicitanten weg.

Uit de wolken komt er een dame, hangend aan een paraplu. Zij is de enige die komt opdagen voor de open dag en geeft de brief met daarin de eisen van de kinderen aan de vader. Die er natuurlijk helemaal niks van snapt, hij heeft die toch in de open haard gegooid.

Bij gebrek aan andere sollicitanten wordt Mary Poppins de nieuwe nanny van de Banks kinderen. Vanaf hier begint er een groot avontuur met magische uitstapjes, vriendschap en levenslessen.

Hoe leuk is de film nog in deze tijd?

Hoewel sommige scenes qua techniek zeker achterhaald zijn, zijn veel van de boodschappen in de film nog net zo actueel als toen de film gemaakt werd.

Verder is het vooral een heerlijke feel good film. De liedjes toveren toch een glimlach op je gezicht, evenals de grappige scenes mede dankzij Dick van Dyke.

En net als elke andere Disney film heeft ook deze een goed einde, ze leefden allemaal nog lang en gelukkig mede dankzij de tussenkomst van Mary. Op het moment dat zij het gezin verlaat is het altijd even treurig, maar uiteindelijk komt alles op z’n pootjes terecht.

Wat mij betreft een film die je ook nu nog prima met het hele gezin kunt kijken. Of gezellig met vriendinnen.

Waar kan je Mary Poppins kijken?

De film Mary Poppins staat op Disney Plus. Dit is de makkelijkste manier om de film te kijken. Dat heb ik zelf ook gedaan.

Disney Plus staat bij mij geïnstalleerd op mijn Samsung tv. Dan is het alleen een kwestie van de app aanklikken, opstarten en de film zoeken. Heb je geen smart tv dan kan je Disney Plus ook streamen via een Apple TV of Chromecast. Of eventueel op je pc/tablet kijken.

Je hebt hiervoor wel een Disney Plus abonnement nodig. Deze kost €6,99 per maand op €69,99 per jaar. Zelf heb ik het voor een jaar afgesloten, omdat dat goedkoper was. Maar ik kan niet oordelen of dat ook voor jou de beste optie is. Als je er nauwelijks gebruik van maakt is misschien een maandabonnement wel goedkoper.

Op Disney Plus staat overigens ook Mary Poppins Returns, het vervolg op de originele film.