Home Disneyland ParisOvernachten bij Disneyland Paris Magic Circus Hotel – Disneyland Paris

Magic Circus Hotel – Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Voordat ik deze review begin is het goed om te vermelden dat ik totaal vergeten ben foto’s te nemen van de kamer, oeps! We hadden er al een puinhoop van gemaakt voordat ik mij bedacht om foto’s voor jullie te maken. Excuses daarvoor. De kamer van het Magic Circus Hotel ziet er vrijwel hetzelfde uit als op de officiële foto’s.

Review Magic Circus Hotel Disneyland Paris

Afgelopen week verbleven wij één nachtje in het Magic Circus Hotel. De kamer had ik geboekt via Expedia. In eerste instantie wilde ik in een Disney Hotel slapen maar deze waren allemaal uitverkocht. Ook bij de Partner Hotels waar Magic Circus er één van is waren er nog maar beperkt kamers beschikbaar. Wij hadden een tweepersoonskamer geboekt die door de drukte €160 kostte voor 1 nachtje.

Om ongeveer 10 uur ’s ochtends reden we het parkeerterrein op. Er staat en slagboom, maar deze gaat automatisch open. Er is geen controle, wat ik best vreemd vond. Het parkeerterrein is groot en er waren genoeg plaatsen beschikbaar.

Recht voor de ingang is de bushalte van de pendelbus naar Disneyland Paris. Daar zaten om 10.00 uur tientallen mensen te wachten. Eenmaal binnen kom je in een ruime lobby. Deze is licht en oogt modern. Zelf had ik meer een circus thema verwacht maar op wat details na zie je hier niet zoveel van.

De lobby met rechts de receptie en achterin het winkeltje. Links vind je de bar en het restaurant

In de lobby is er achterin een klein winkeltje met natuurlijk Disney spulletjes en praktische dingen die je misschien thuis vergeten bent. Voordat we konden shoppen moesten we natuurlijk eerst inchecken!

Inchecken

Bij de receptie was het gelukkig niet druk. Er stond genoeg personeel en het inchecken ging snel en makkelijk. Ze hadden alleen mijn achternaam nodig en ze konden zo mijn reservering uit het systeem halen.

Vooraf had ik de kamer al betaald, maar ik moest ter plekke de toeristenbelasting nog betalen. Dit was €5 voor 2 personen. Pas na 15.00 zou de kamer beschikbaar zijn. De kamerpas kon ik pas na die tijd ophalen. Al met al was ik binnen een paar minuten klaar met inchecken.

De bagage kon ik bij hen achterlaten of in de auto laten. Zelf koos ik voor het laatste, omdat ze prima lagen in de achterbak.

De Kamer

Om 18.00 hebben wij de kamerpas opgehaald. Wij kregen van de vriendelijke meneer achter de receptie zelfs een upgrade naar een familiekamer met stapelbed. Onze kamer lag op de tweede verdieping, bijna helemaal achterin het gebouw. We moesten een behoorlijk stuk lopen van de lift naar de kamer. Maar hierdoor hadden we wel een hele rustige ligging.

De familiekamer bestaat uit een tweepersoonsbed en een stapelbed. Om het stapelbed zit een gordijn waarmee je de kinderen kunt afscheiden van de volwassenen. Voor kinderen is dit zeker geen straf, want zij hebben namelijk hun eigen tv naast het stapelbed. Kunnen ze nog stiekem tekenfilms kijken in hun eigen circusbed.

Verder heb je op de kamer:

  • Gratis wifi!
  • Een kast met kleerhangers
  • Bureau met zitje
  • Franse stopcontacten dus neem een verloopje mee
  • 2 tv’s één voor het grote bed en 1 voor het stapelbed
  • Erg ruime badkamer met een bad/douche, toilet en brede wastafel.

Aan de badkamer met je écht dat het een familiekamer is. De wastafel is ruim genoeg voor twee personen. En ook de badkamer heeft genoeg bewegingsruimte. Enige minpuntje is dat er geen apart toilet is.

De bedden lagen prima en ik heb echt heerlijk geslapen. Hoewel de kamer schoon was, waren er hier en daar wat dingen beschadigd en in de kast lag op de bodem een laagje stof. Maar over het algemeen een prima kamer en zeg nou zelf, je bent waarschijnlijk vaker in Disneyland Paris!

Naar Disneyland Paris vanaf het Magic Circus Hotel

De belangrijkste reden waarom je in het Magic Circus Hotel slaapt is om naar Disneyland Paris te gaan. Dit hotel ligt namelijk vlakbij de twee Parken. Je zou het kunnen lopen, maar bent dan zeker 30-45 minuten onderweg. Afhankelijk van hoe snel je loopt.

Gelukkig biedt het hotel ook een alternatief: een pendelbus. Deze wordt gedeeld met de naastgelegen hotels. Op rustige momenten is dat geen probleem. Is het druk? Houdt dan rekening met overvolle bussen en proppen.

Dat geldt voor zowel de heen- als de terugweg. Ga je na park opening of -sluiting? Dan is de kans groot dat je een tijdje op de bus moet wachten of moet vechten voor een plaatsje. De bus zet je op de heenweg af direct naast de ingang van het station. Op de terugweg moet je aan de hele andere kant zijn om op te stappen. Het staat niet heel goed aangegeven dus het is even zoeken.

Behalve dat, is het wel een fijne manier om van je hotel naar Disneyland Paris te komen.

Is het Magic Circus Hotel een aanrader?

Absoluut. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is het beter dan een Disney Hotel in dezelfde prijsklasse. De kamers zijn ruim en schoon. De bedden comfortabel en je hebt gratis wifi. Daarnaast is er ook een zwembad, restaurant en bar. Vergeet daarnaast ook de pendelbus niet naar Disneyland Paris.

Maar is het dan alleen maar goed in het Magic Circus Hotel? Er zijn natuurlijk ook wat minpuntjes. De eerste het feit dat het niet heel magisch aanvoelt. Het mist echt de details van een Disney Hotel. Daarnaast ben je gebonden aan een lange wandeling, de pendelbus of de auto als je naar de Disney Parken wilt. Tenslotte is de bus écht overvol op piektijden. Met kleine kinderen/kinderwagens sta je dicht op elkaar gepropt, omdat zoveel mogelijk mensen de bus willen nemen. Deze rijdt namelijk elke 20 minuten.

Het Vienna House Magic Circus Hotel is een aanrader als je een betaalbaar hotel zoekt vlakbij Disneyland Paris en het niet erg vindt om met de pendelbus te gaan. Qua prijs zit je hier veel comfortabeler dan in een Disney Hotel, maar daar moet je wel wat extra’s voor inleveren.