Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Mag je naar Disneyland Paris deze zomer?

Mag je naar Disneyland Paris deze zomer?

door Bianca

Een paar dagen geleden schreef ik al over de heropening van Disneyland Paris op 17 juni. Natuurlijk hartstikke mooi als je deze bestemming op je verlanglijstje hebt staan. Alleen het riep bij mij ook wat vragen op. Zoals mag je eigenlijk wel naar Disneyland Paris?

Naar Disneyland Paris deze zomer

De eerste stap om daar achter te komen is de website wijsopreis.nl. Houd deze sowieso goed in de gaten voordat je op vakantie gaat. Hier vind je namelijk de kleurtjes per land.

Op dit moment staat Frankrijk nog op oranje. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een bezoek aan Disneyland Paris is dat helaas niet. Je zou er wel naartoe kunnen gaan maar dan op eigen verantwoording.

Dat betekent overigens niet dat je niet naar Disneyland Paris kunt deze zomervakantie. De kleurcodes van de landen kunnen worden aangepast, vandaar dat het verstandig is om bovenstaande site in de gaten te houden.

Als je naar Disneyland Paris wilt gelden er een aantal regels. Zo moet je in het bezit zijn van een Covid paspoort. Dit is een bewijsje dat je volledig gevaccineerd bent, antistoffen hebt aangemaakt of dat je recent negatief getest bent. Hoe je aan zo’n paspoort komt kon ik nog nergens vinden maar dat zal in de komende weken wel duidelijker worden.

Goed om te weten

Dat je weer naar Disneyland Paris mag reizen, betekent niet dat alles weer is zoals voorheen. Er gelden namelijk diverse gezondheidsmaatregelen in de parken, de hotels en restaurants. Een mondkapje is verplicht voor alle bezoekers vanaf 6 jaar. Bedenk je dat zo’n kapje erg oncomfortabel is als je deze een gehele dag moet dragen in de hitte. Zeker voor jonge kinderen.

De attracties zijn geopend, evenals de meeste restaurants, maar ook hier zijn er een aantal maatregelen. Zo moet je verplicht afstand houden, regelmatig je handen desinfecteren, en waar nodig een rit reserveren via de Disneyland Paris-app.

Hotelkamers zullen regelmatig gereinigd worden. Ook gelden in de hotels regels om de bezoekers gezond te houden.

In het resort zullen deze regels duidelijk worden gecommuniceerd. Weet dat alles nog niet bij het oude is en dat je er deze zomer iets voor over moet hebben om naar Disneyland Paris te gaan.

Mogen we naar de heropening van Disneyland Paris?

Wanneer Frankrijk voor die tijd weer verandert naar geel en je een coronapaspoort op zak hebt dan zou je naar de Disneyland Paris heropening kunnen gaan.

Vorig jaar was ik erbij toen het park na een paar maanden weer open ging. Dit jaar ga ik niet. Er zijn een hoop restricties, plus ik weet niet of Frankrijk tegen die tijd weer een gele kleur heeft. Dus misschien mogen we wel niet eens die kant op reizen.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om deze regels naast je neer te leggen, ik geef je groot gelijk. Maar zelf durf ik het niet dus wacht ik nog even af. Tegen de tijd van de heropening heb ik bijna mijn tweede vaccinatie gehad en zou ik dus mogen reizen. Dus we gaan het zien. Misschien duik ik in de komende maanden nog op in Disneyland Paris, maar voor nu blijf ik nog even thuis.

Kan je wel vakanties boeken?

Absoluut, onderaan deze pagina staat trouwens nog een goede aanbieding (tip!). Je kunt je verblijf in Disneyland Paris weer boeken. Wijzigen en annuleren is mogelijk dus je zit nergens aan vast.

Als je boekt dan zou ik het vernieuwde Hotel New York: Art of Marvel willen aanraden. De afgelopen jaren is dit hotel grondig gerenoveerd. De kamers, de lobby, bar en restaurants hebben een make-over gekregen. Overal hangen kunstwerken van bekende Marvel kunstenaars. Plus diverse props uit de films, zoals de pakken van Tony Stark. Voor Marvel-fans een must. Maar ook als je niet van deze films houdt is dit hét hotel om te boeken deze zomer, alles is fris en nieuw, dan slaap je extra lekker.


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter