Maarsseveense Plassen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Maarsseveense Plassen is een recreatiegebied in Maarssen, gemeente Utrecht. Het bestaat uit een groot zandstrand, diverse ligweides en natuurlijk een groot water.

In dit gebied houden ze veel rekening met jongere bezoekers. Er zijn speeltoestellen, speciale ondiepe baden voor kleintjes die nog niet kunnen zwemmen, piratenbootjes en nog veel meer.

Rondom het water vind je allerlei faciliteiten. Meerdere toiletgebouwen bijvoorbeeld en ook genoeg horeca. Naast de vaste restaurants worden er op drukke dagen ook snackwagens geplaatst zodat je nooit lang hoeft te wachten.

Verder kan je hier ook diverse watersporten beoefenen waaronder windsurfen en kanoën. Kom je juist voor de rust dan kan je terecht in het welnesscentrum SpaSereen dat zich direct aan de Plassen bevindt.

Parkeren is hier heel eenvoudig en kan gratis op één van de 2000 plaatsen. Ook met de fiets of het openbaar vervoer kan je hier gemakkelijk komen. Een fijne en kindvriendelijke plek dus om op warme dagen wat verkoeling te vinden.

Een dagkaart is te koop voor €7, kinderen t/m 11 jaar betalen €5 voor een dag. Boek je tickets vooraf online om zeker te zijn van een plekje.