Home Blog Love on the Spectrum seizoen 2: net zo mooi of toch ongemakkelijk?

Love on the Spectrum seizoen 2: net zo mooi of toch ongemakkelijk?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Mijn favoriete serie is terug op Netflix! Je kunt namelijk seizoen 2 van Love on the Spectrum bekijken. Wanneer je het eerste seizoen hebt gemist zeker kijken.

Je kunt Love on the Spectrum vergelijken met Undateables, waarbij mensen die anders zijn dan de norm een partner zoeken. Bij Love on the Spectrum hebben de deelnemers een vorm van autisme en zijn ze op zoek naar liefde. Via een datingsite, speeddaten of ze worden door de producenten aan iemand gekoppeld.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar waarom wil je dat zien? Dat ga ik je vertellen!

Wat is er zo mooi aan Love on the Spectrum?

Love on the Spectrum wordt opgenomen in Australië. Ze volgen jongeren en volwassenen die vaak nog nooit op date zijn geweest. Maar die wel hunkeren naar de liefde.

Zij hebben daar hun eigen beeld bij. En dat is vaak aandoenlijk. Want het allermooiste aan Love on the Spectrum is de kijk die deze mensen hebben op de wereld. Onbevangen en soms een beetje naïef. Maar ze gaan allemaal vol voor de liefde. Al hebben ze de grootste moeite om een partner te vinden.

Voor sommige is dat een grotere uitdaging dan andere. Vanwege hun autisme zijn zij sociaal vaak niet heel handig of kunnen zij zich niet zo goed uitdrukken. Gesprekken vallen daardoor soms stil of nemen een onverwachte wending.

Het is aandoenlijk en soms ook echt ongemakkelijk. Maar vooral zo leuk!

Mijn favoriete deel is als ze vertellen waar ze wel en niet van houden. Dat kan bijvoorbeeld zijn “ze is dol op dropveters en flamingo’s, ze houdt niet van regendruppels en het geluid van een banjo die moet worden gestemd” De antwoorden die ze geven zijn zo mooi, vaak bijzonder specifiek, en laten hun eigen unieke kijk op de wereld zien.

Love on the Spectrum seizoen 2

In Love on the Spectrum seizoen 2 keren een aantal oude bekenden terug. Jimmy en Sharnae die in deel 1 ook al een koppel waren. Michael, de wijsneus met een hele eigen kijk op de wereld. Mark die geobsedeerd is door dinosaurussen en Chloe die er uitziet als een fotomodel.

Er zijn dit seizoen ook een aantal nieuwe deelnemers.

Ronan heeft nog nooit een date gehad en is op zoek naar de ware liefde. Het beeld dat hij bij de liefde heeft, heeft hij vooral uit romantische films.

Teo, een stuiterbal vol emoties die sociaal toch wat onhandig is.

Kassandra, die al een aantal relaties heeft gehad, met zowel mensen met autisme als zonder.

En tenslotte Jayden, die zo uit de oude tijd kan komen qua uiterlijk en voorkomen.

Is dit seizoen weer zo leuk?

Natuurlijk ga ik je niet verklappen wat er allemaal gebeurt en wie er uiteindelijk een relatie krijgt. Dat is juist het leuke van deze serie, je leeft helemaal met de personen mee.

Waar seizoen 1 natuurlijk nieuw was, en soms ongemakkelijk, is seizoen 2 dat nog veel vaker. Ronan leeft in een sprookjeswereld met zijn date, al kunnen ze nauwelijks communiceren. Heel lief, maar je maakt je ook zorgen om de arme knul.

Sharnae en Jimmy gaan trouwen en dat is bijzonder om te zien. Juist, omdat ze dit op hun eigen manier doen.

Verder heb ik het idee dat veel dates toch zo zijn bedacht om er de meest ongemakkelijk situaties uit te krijgen en te filmen. Twee mensen laten daten die niet bij elkaar passen, bijvoorbeeld. Een van de deelnemers voelt zich zelfs zo ongemakkelijk dat ze een paniekaanval krijgt. Of Jayden die maar ongemakkelijk is bij zijn vrouwelijke date, maar helemaal opwarmt als hij wordt gekoppeld aan een leuke knul.

Waar het eerste deel vooral aandoenlijk was, gaan ze dit seizoen toch meer voor de schok.

En waar ik echt jeuk van krijg is de moeder van Michael. Zij lacht haar zoon constant uit als hij wat zegt. Dat die arme jongen geen minderwaardigheidscomplex heeft gekregen vind ik heel knap. Ok, het is een vreemd type en een enorme wijsneus, maar uitlachen als moeder vind ik te ver gaan. En ze doet het ook dit seizoen weer vaak.

Seizoen 2 van Love on the Spectrum voelde minder natuurlijk als het vorige. Toch heb ik ook hier de afleveringen weer gebinged en vond ik het jammer dat het na 6 afleveringen alweer voorbij was.

Hopelijk komt er een nieuw seizoen waarin ze mensen meer hunzelf laten zijn en minder voor sensatie en schok gaan. Ik ga zeker kijken!