Menu
Disneyland Paris

Lion King Signature Experience Lunch in restaurant Hakuna Matata

Op de laatste dag van het Media Event kregen wij van Disneyland Paris een lunch aangeboden in Restaurant Hakuna Matata. Tijdens het The Lion King & Jungle Festival is dit restaurant alleen toegankelijk met een vooraf gemaakte reservering. Toen we zaten te wachten op onze reserveringen zagen wij tientallen mensen die teleurgesteld weggestuurd werden. Wil je hier eten, maak dan je reservering via de Concierge in je Hotel of bij de Guest Services in het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park. Dat kan ook zonder het boeken van het Signature Experience. Later in het artikel vertel ik je daar meer over! Maar eerst de lunch zelf…

Roooarsome Lunch Experience

Wanneer je aan de beurt bent meld je je bij de Cast Members voor de deur van Restaurant Hakuna Matata. Deze ligt in Adventureland. De makkelijkste manier om er te komen is door vlak voor het kasteel naar links te gaan door de “Arabische” poort. Dan loop je rechtdoor tot aan een splitsing. Houdt nu links aan en volg het hoofdpad. Aan de linkerkant vind je dan Restaurant Hakuna Matata.

Bij de ingang kregen wij een kaartje. Deze konden wij later inwisselen voor een ijsje in het restaurant! Hierna was het tijd om het eten te halen!

Eten ophalen en menu

Ook tijdens de lunch van de Lion King Signature Experience is Hakuna Matata een Counterservice restaurant. Dat betekent dat je vooraf bij de kassa je eten besteld en deze vervolgens bij de balie afhaalt. Hierna kan je met je dienblad op zoek naar een tafel. Omdat reserveren verplicht is heb je gegarandeerd een zitplek.

Bij de kassa kan je kiezen uit 3 verschillende menu’s:

 • Savannah Delights
 • Vegan Menu
 • Kids Menu

Elk menu bestaat uit een hoofdgerecht, salade, fris/water en een ijsje. Als je het dienblad met het eten en drinken hebt gekregen kan in één van de twee eetzalen een plekje uitzoeken.

Hoe ziet de Signature Experience lunch eruit?

Voor de lunch koos ik voor het Savannah Delights menu. Deze bestaat uit:

 • Twee gehaktballen
 • Kokosrijst
 • Garnalen
 • Kip
 • Gebakken plataan
 • Salade met bonen en fruit

De portie vond ik voor een lunch groot genoeg, maar ik zat aan tafel met twee grote eters en die vonden het te weinig om goed vol te zitten. Gelukkig houd je zo wel plaats over voor het ijsje.

Het ijsje in een hoorntje met bananen/kokos softijs. Deze wordt versierd met suikerbloemen en Simba.

De smaak

De twee gehaktballetjes zaten in een soort tomatensaus. Deze vond ik persoonlijk het lekkerst. Ze waren wel heel stevig en daardoor moeilijk te snijden met het bijgeleverde bamboestek. Als je net zoals ik van gebakken banaan houdt dan vindt je deze gebakken plataan ook heel lekker. Volgens de foto had de kip geserveerd moeten worden met een witte saus. Deze zat er bij ons helaas niet op. Deze smaakte alsof de kip gekookt was in bouillion. Zoutig maar geen exotische/gekruide smaak. De rijst was prima en smaakte naar kokosrijst. Tenslotte de salade, deze is vrij simpel met een zoutige dressing. Ook hier niks exotisch op de mango na.

Tenslotte het ijsje. Deze is lekker verfrissend en smaakt vooral naar banaan. De kokos proef je eigenlijk niet. Houd je niet van ijs dan kan je ook kiezen voor een bakje tropisch fruit.

Mickey Mouse en Rafiki

Het hoogtepunt van de lunch is – op het ijsje na – toch wel de ontmoeting met Mickey Mouse en Rafiki. Ze nemen alle tijd voor je, je kunt met ze dansen, op de foto, om een handtekening vragen. Hartstikke leuk! Enige nadeel vond ik dat ze er al stonden toen wij aankwamen met het eten. Misschien was dit, omdat wij een mediagroep waren. Maar tegen de tijd dat we klaar waren met de ontmoeting was het eten al behoorlijk koud.

Is de lunch de moeite waard?

De lunch maakt onderdeel uit van het Lion King Signature Experience. Deze kost €99 en is alleen te boeken bij Disneyland Paris zelf in combinatie met een arrangement. Naast bovenstaande lunch met Rafiki en Mickey Mouse zit er nog meer inbegrepen bij deze Experience:

 • Vip plaatsen bij de Lion King Show
 • Djembé lessen
 • Een privé ontmoeting met Minnie Mouse
 • Een collector’s beker
 • €15 giftcard

Je kunt de lunch ook los boeken. Reserveren kan via de Concierge in een Disney Hotel of via de Guest Services in de Parken. Goed om te weten dat je de lunch ook kunt boeken zonder Disney arrangement. Dat is voor de Signature Experience niet mogelijk. Voor Jaarpashouders dus interessant.

De kosten van enkel de lunch zijn €39 voor volwassenen en €35 voor kinderen. Daarbij zit inbegrepen:

 • Hoofdgerecht
 • Drankje (water of fris)
 • Ijsje
 • Ontmoeting met Mickey en Rafiki

Het is goed om je te realiseren dat dit voor moeilijke eters een lastige plek wordt. Er zijn geen alternatieve menu’s. (enkel als je een allergie hebt) Lusten jouw kinderen – of jijzelf – niet alles, dan zou ik persoonlijk kiezen voor een andere maaltijd met Disney figuren, bijvoorbeeld het ontbijt in Plaza Gardens Restaurant. Wil je een keer wat anders dan een hamburger met friet? Dan kan dit restaurant een mogelijkheid zijn, zeker als je van ontmoetingen met Disney figuren houdt!

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

  Leave a Reply