Home Blog Lidl Smart Home verlichting review en koppelen aan Hue app

Lidl Smart Home verlichting review en koppelen aan Hue app

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gisteren schreef ik al over de nieuwe kerstverlichting van de Lidl, maar ik heb nog veel meer producten van de Lidl Smart Home collectie aangeschaft.

Vandaag een review van de nieuwe Lidl Smart Home verlichting en hoe ik deze heb gekoppeld met mijn bestaande Hue app.

Want ik ben dol op mijn Hue lampen. Ze gaan automatisch aan als het donker is en als ik niet thuis ben. Maar ze zijn ontzettend duur. Echt als ik me bedenk wat ik allemaal geïnvesteerd heb in die lampen…

Daarom was ik blij dat er steeds meer alternatieven op de markt kwamen. Ikea heeft smart verlichting, en ook Chinese merken als Xiaomi hebben al een tijdje lampen in het assortiment. Toch ging ik elke keer voor de Hue lampen.

Waarom? Omdat ik geen extra hub wilde en de bestaande Hue app wilde gebruiken. Als ik van de meeste smart producten de reviews las werkten die toch niet zo best met de Hue app, dus ik wachtte rustig af.

Totdat ik gisteren voor het schap stond bij de Lidl.

Smart Home verlichting van de Lidl, welke lampen heb ik gekocht?

Zoals je op de foto kunt zien – let niet op de puinzooi, ik had geen zin om op te ruimen 🙂 – heb ik twee dozen met kerstverlichting gekocht, een spotlight lamp en een gekleurde lamp.

De spotlight lamp is voor de keuken, waar nu nog een ouderwetse lamp hing waar geen Led lampen in konden. De gekleurde lamp is voor de eetkamerlamp waar nu een Hue lamp in zit.

Tijd om te koppelen met de Hue App

Lidl verlichting koppelen met Hue

Nou daar ging ik hoor, eens kijken hoe makkelijk dat gaat de Lidl lamp koppelen met de Hue. De oude lamp eruit draaien en de nieuwe er in.

Lamp aan, ok die doet het. Volgende stap, de Lidl Smart Home verlichting koppelen aan de Hue app.

In de Hue app ging ik naar het “Lamp toevoegen”-scherm. Ben ik de enige die vind dat dat best verstopt zit? Maar goed, dat is voor een ander moment. Als je op “lamp toevoegen” klikt gaat de Hue app zoeken naar nieuwe lampen in het netwerk. Binnen een paar seconde was daar dan de nieuwe Lidl lamp.

Toevoegen en de lamp is gekoppeld aan je Hue app. Nu natuurlijk nog even de instellingen testen. Kleuren wisselen gaat eenvoudig en ook het koppelen aan de schema´s, zoals aan/uit op een bepaald tijdstip gaat razendsnel.

Deze lamp functioneert net als een Hue lamp alleen voor een hoop minder geld, ik ben fan!

Spotlightlamp

Dit is ´m dan de spotlightlamp die aan het plafond hangt in de keuken. Je ziet rechts ook het gat van de eerdere lamp. Deze heb ik bewust op de foto laten staan, want deze lamp was een stuk smaller dan de lamp die ik eerst had hangen.

Maar schijn bedriegt, want de lamp geeft ontzettend veel licht. En ook deze is heel eenvoudig te koppelen met de Hue. Let wel op dat deze bestaat uit 3 lampen die je alle drie los moet de app moet koppelen.

Hierna kan je de lamp net zo gebruiken als de veel duurdere Hue plafondlampen. Voor €39,99 is dit een koopje vergeleken met die van Hue en ik ben er blij mee. Nou hangt de lamp pas een dag, dus vraag het mij over een maand nog eens, maar voor nu vond ik het echt een goede koop.