Lidl Smart Home verlichting review en koppelen aan Hue app

Gisteren schreef ik al over de nieuwe kerstverlichting van de Lidl, maar ik heb nog veel meer producten van de Lidl Smart Home collectie aangeschaft.

Vandaag een review van de nieuwe Lidl Smart Home verlichting en hoe ik deze heb gekoppeld met mijn bestaande Hue app.

Want ik ben dol op mijn Hue lampen. Ze gaan automatisch aan als het donker is en als ik niet thuis ben. Maar ze zijn ontzettend duur. Echt als ik me bedenk wat ik allemaal geïnvesteerd heb in die lampen…

Daarom was ik blij dat er steeds meer alternatieven op de markt kwamen. Ikea heeft smart verlichting, en ook Chinese merken als Xiaomi hebben al een tijdje lampen in het assortiment. Toch ging ik elke keer voor de Hue lampen.

Waarom? Omdat ik geen extra hub wilde en de bestaande Hue app wilde gebruiken. Als ik van de meeste smart producten de reviews las werkten die toch niet zo best met de Hue app, dus ik wachtte rustig af.

Totdat ik gisteren voor het schap stond bij de Lidl.

Smart Home verlichting van de Lidl, welke lampen heb ik gekocht?

Zoals je op de foto kunt zien – let niet op de puinzooi, ik had geen zin om op te ruimen 🙂 – heb ik twee dozen met kerstverlichting gekocht, een spotlight lamp en een gekleurde lamp.

De spotlight lamp is voor de keuken, waar nu nog een ouderwetse lamp hing waar geen Led lampen in konden. De gekleurde lamp is voor de eetkamerlamp waar nu een Hue lamp in zit.

Tijd om te koppelen met de Hue App

Lidl verlichting koppelen met Hue

Nou daar ging ik hoor, eens kijken hoe makkelijk dat gaat de Lidl lamp koppelen met de Hue. De oude lamp eruit draaien en de nieuwe er in.

Lamp aan, ok die doet het. Volgende stap, de Lidl Smart Home verlichting koppelen aan de Hue app.

In de Hue app ging ik naar het “Lamp toevoegen”-scherm. Ben ik de enige die vind dat dat best verstopt zit? Maar goed, dat is voor een ander moment. Als je op “lamp toevoegen” klikt gaat de Hue app zoeken naar nieuwe lampen in het netwerk. Binnen een paar seconde was daar dan de nieuwe Lidl lamp.

Toevoegen en de lamp is gekoppeld aan je Hue app. Nu natuurlijk nog even de instellingen testen. Kleuren wisselen gaat eenvoudig en ook het koppelen aan de schema´s, zoals aan/uit op een bepaald tijdstip gaat razendsnel.

Deze lamp functioneert net als een Hue lamp alleen voor een hoop minder geld, ik ben fan!

Spotlightlamp

Dit is ´m dan de spotlightlamp die aan het plafond hangt in de keuken. Je ziet rechts ook het gat van de eerdere lamp. Deze heb ik bewust op de foto laten staan, want deze lamp was een stuk smaller dan de lamp die ik eerst had hangen.

Maar schijn bedriegt, want de lamp geeft ontzettend veel licht. En ook deze is heel eenvoudig te koppelen met de Hue. Let wel op dat deze bestaat uit 3 lampen die je alle drie los moet de app moet koppelen.

Hierna kan je de lamp net zo gebruiken als de veel duurdere Hue plafondlampen. Voor €39,99 is dit een koopje vergeleken met die van Hue en ik ben er blij mee. Nou hangt de lamp pas een dag, dus vraag het mij over een maand nog eens, maar voor nu vond ik het echt een goede koop.

46 gedachten over “Lidl Smart Home verlichting review en koppelen aan Hue app”

  1. Eigenlijk gewoon door de lamp erin te draaien, aan te zetten en dan naar de Hue app en de lamp zoeken zoals je normaal ook zou doen.
   Bij mij verschenen de Lidl lampen toen als “Nieuw” in het overzicht.

 1. Hoi, ik natuurlijk ook gelijk aan de slag met de Lidl componenten in mijn Hue app. Ik wil de standaard kerstboom verlichting die toch al in de boom zit alleen aan en uit schakelen met slimme zwichen stecker van Lidl. Zonder handleiding gewoon stekker in het stopcontact, knopje op de stekker aangedrukt en toen zoeken met de Hue app. Maar die wordt niet gevonden Wie is het wel gelukt? En hoe dan? Bedankt.

   1. Om de stopcontacten te koppelen moet je ongeveer 5 seconden op het knopje drukken op de stekker.
    Deze gaat dan knipperen. Nu kan hij gevonden worden in de Hue app.

    1. Hoe zet je de verlichting in koppelmodus?

     Edit: Gevonden. functieknop 5 seconden ingedrukt houden. Lampen krijgen dan een reset. Vervolgens lukte het om deze te koppelen in de HUE app.

     1. Hoi, dankzij jouw tip de kerstverlichting in de hue app kunnen toevoegen. Alleen krijg ik hem niet in de lijst bij de andere lampen te staan om hem apart te bedienen. Als ik op de knop alles aan of uit dan reageert de verlichting wel mee. Maar ik kan m dus niet apart aan en uitzetten?

     2. Heb je hem toegewezen aan een ruimte? Nadat ik dat had gedaan werkte het bij mij.

   1. Kerstverlichting is helaas niet optimaal te regelen via de HUE app.
    Je kan wel de kleur regelen, maar een bepaald ritme in de lampen moet echt via de Lidl app of het kastje aan de stekker.

  1. Hier hetzelfde probleem. Smart bewegingssensoren niet aan de praat te krijgen in hue app. Worden niet gevonden. Tuya app geprobeerd in Homey (is tegenwoordig toch bijna allenaal Tuya?) Helaas ook zonder resultaat. Bovensien meten ze volgens mij geen licht en temperatuur zoals de Philips. Jammer. Smart stekker wel gewoon als lamp te koppelen . Deze meet helaas geen energie. GU10 kleurenspots werken super. Let op: gebruik je nu een dimmer? Dan eerst vervangen door gewone schakelaar anders vind je de nieuwe lampen wellicht niet!

     1. Ik heb gelezen dat de sensoren van de Lidl niet op de Hue bridge kunnen. Ik had er net drie gekocht..

 2. Heb ook de Smart lamp (kleur) van Lidl gekocht vandaag en aangesloten aan Hue. Ging super makkelijk. Lamp geeft mooi wit licht maar ik merk wel dat de kleuren een stuk minder helder zijn dan bij een Hue lamp. Ook lijkt het dat niet alle wittinten geselecteerd kunnen worden maar grofgezegd: blauw-wit, wit en warm-wit. Heb jij dat ook?

 3. Lidl app (voor functies kerst verlichting) kan alleen gekoppeld worden aan gateway van Lidl. Jullie ook die ervaring? Ik zou graag mijn Philips bridge in de Lidl app zien verschijnen (en dat dan zonder factory reset )..

 4. Ik ben ook benieuwd hoe de stopcontacten van Lidl gekoppeld kunnen worden met de Philips Hue bridge. Wordt hier niet gevonden. Zelfde probleem al gehad met lampen van Ikea. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 5. Plafondlamp werkt prima, Ook de stopcontacten zijn makkelijk via de HUE app te koppelen.
  Dit werkt allemaal precies zoals het voor ‘normale’ HUE aperatuur werkt.
  Alleen de meegeleverde afstandbediening lijkt niet te werken.
  Ook beweging sensor en raam/deur sensoren worden niet gevonden. Iemand hier al ervaring mee?

 6. bij mij werken de stopcontacten gedeeltelijk goed met Hue. Ik kan ze wel aanschakelen met zgn scenes, maar ze gaan niet uit als er naar een andere scene wordt geschakeld waarin de stopcontacten ‘uit’ staan. Ze individueel aan en uitschakelen gaat wel. Iemand enig idee?

 7. Kerstverlichting was eenvoudig te koppelen, echter kleuren selectie op de app komt niet overeen met de kleur die je krijgt. Wit of rood krijg ik niet voor elkaar via de app.

 8. De schakelaars moeten knipperen (knop 5 sec indrukken)

  Vervolgens moet je ze als lamp zoeken(dus niet accessoire). Deze vind een on and off plug.

  Hiermee kan je vervolgens zaken aangesloten op deze plug aan en uit schakelen

 9. Heeft iemand een tip voor de Lidl stekkerdoos verbinden met Hue Bridge? Ik heb het knopje laten knipperen en in de heu app gezocht naar new devices onder Add new light, maar de stekkerdoos wordt niet herkend. Via “adding accessories” kom ik ergens.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven