Leukste pretparken in Nederland voor een dagje weg!

door Bianca

Nu het er naar uitziet dat alles – hopelijk – snel weer opengaat ben ik begonnen met het plannen van dagjes uit, jij ook? Want dat thuiszitten ben ik echt helemaal zat. Gewoon weer even een andere omgeving doet veel goeds. Even een ritje in de achtbaan of wilde dieren spotten, of alleen al op een terrasje zitten in de zon. Maar laten we in dit artikel eens kijken naar de attractieparken van ons land. Want wat zijn nou de leukste pretparken in Nederland voor een dagje weg?

Grootste pretparken in Nederland

Bij het kiezen van de leukste pretparken van ons land kan je bijvoorbeeld kijken naar het aantal attracties, dat noemen we hier even het grootste pretpark. Veel oppervlak is leuk, maar die moeten wel volstaan met achtbanen en andere attracties, vind je niet?

Als we dan denken aan het grootste attractiepark van ons land, welke schiet jou dan als eerste te binnen? Bij mij is dat de Efteling. Een groot pretpark in een bosrijke omgeving en boordevol attracties. Van klassiekers als Carnaval Festival en het Spookslot, tot de nieuwe thrillrides Joris en de Draak en Baron 1898. Door het grote attractie aanbod is dit zeker een aanrader voor de hele familie.

Ga je met oudere kinderen? Dan is Walibi Holland waarschijnlijk je beste keus. Hier vind je met name thrillrides, achtbanen, de een nog enger dan de andere. Voor tieners de perfecte plek voor een dagje weg. Gezinnen met jonge kinderen kunnen hier iets minder uit de voeten. Maar als je van achtbanen houdt dan is dit toch wel echt het park voor jou.

Een ander pretpark wat zeker qua naamsbekendheid in deze categorie past is Attractiepark Slagharen, al lang niet meer bekend vanwege de pony’s. In dit pretpark vind je een gevarieerd attractie-aanbod voor het hele gezin. dat geldt trouwens ook voor Avonturenpark Hellendoorn. Ook dit is een geliefd pretpark vol thrillrides en rustige ritjes voor de jongere bezoekers.

Knusse pretparken

Groter is natuurlijk niet altijd beter, het is maar net wat je leuker vindt. In Nederland hebben we ook een aantal kleinschaligere pretparken. Twee daarvan vind je in de buurt van Den Haag. De eerste is Duinrell, een klein attractiepark met een enorm indoorzwemparadijs, het Tikibad. En Familiepark Drievliet dat zich met name richt op gezinnen met jonge kinderen.

Een ander knus pretpark vind je in een bosrijke omgeving in Apeldoorn: Julianatoren. Ook dit is een pretpark voor met name jonge bezoekers. Het aantal attracties is misschien niet zo groot als dat van de Efteling, maar ook hier kan je je zeker een dag vermaken.

Indoorpretparken in Nederland

Dan is er nog een laatste categorie voordat we gaan kijken naar het leukste pretpark in Nederland: de indoorpretparken. In Nederland hebben we er twee: Toverland en Plopsa Indoor.

Toverland vind je in het zuiden van het land in het plaatsje Sevenum. Dit is van origine een indoorpretpark, maar is tegenwoordig uitgebreid met diverse buitenattracties waaronder twee hele leuke achtbanen. Het indoorgedeelte is echt gericht op jonge bezoekers. Terwijl de achtbanen natuurlijk meer voor de oudere kinderen en liefhebbers van thrillrides zijn.

Plopsa Indoor Coevorden is voornamelijk een indoorpretpark met attracties voor jonge bezoekers. Het is eigenlijk een grote speeltuin met daarbij een aantal attracties in de stijl van Studio 100. Oudere kinderen en liefhebbers van thrillrides zullen hier niet echt blij van worden, maar jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Wat is nou het leukste pretpark van Nederland?

Het antwoord daarop is eigenlijk heel persoonlijk. Zelf neig ik naar de Efteling, omdat dit pretpark zoveel attracties heeft en daarnaast ook aandacht besteedt aan de aankleding. Maar liefhebbers van achtbanen zullen waarschijnlijk weer zweren bij Walibi Holland.

Gezinnen met jonge kinderen zijn dan weer enthousiast over Toverland, zeker na de uitbreiding naar buiten.

Een tijdje geleden ben ik voor het eerst in jaren weer eens naar naar Duinrell geweest. Ondanks dat ik hier vrijwel om de hoek woon, kwam ik er eigenlijk nooit. En daar heb ik spijt van, want we hebben echt een superleuke dag gehad. Doordat het een kleinschalig park is, zijn de wachtrijen ook niet zo lang. Je kunt dus achter elkaar in een attractie naar keuze. Plus dat Tikibad blijft leuk!

Maar als je in het oosten van het land woont kan ik mij voorstellen dat je dan minder enthousiast wordt van de reistijd. Dan is Julianatoren een goed alternatief, evenals Slagharen en Hellendoorn.

Heb ik ze nou net allemaal weer opgenoemd? Ja dat klopt. Weet je waarom? Omdat het leukste pretpark van Nederland afhangt van jouw situatie, wensen en budget. Ga zelf op ontdekkingstocht en kijk welk park bij jou past. Laat je me weten welke je hebt gekozen?


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter