Wat is het leukste Disneyland Paris pretpark? En als je maar 1 dag gaat?

Home Disneyland Paris Wat is het leukste Disneyland Paris pretpark? En als je maar 1 dag gaat?

Deze vraag krijg ik best vaak. Snap ik ook wel, want je gaat niet vaak naar een attractieparken met 2 parken. Zeker als je maar 1 dag hebt wil je alles uit je Disneyland Paris verblijf halen. Daarom beantwoord ik hieronder de vraag wat het leukste Disneyland Paris pretpark is en welke je moet kiezen als je maar een dag gaat.

Laten we eerst eens kijken naar de twee pretparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.

Disneyland Park

Het Disneyland Park is het pretpark met het roze kasteel die je kent van de foto’s en de reclames. Hier vind je meer dan 30 attracties voor jong en oud. Van achtbanen en andere thrillrides, tot rustige boottochtjes en ritjes voor de allerkleinsten.

Dit is het originele sprookjespark zoals Walt Disney dat ook jaren geleden voor ogen had. En lijkt daarom ook op de originele Disneyland in Californië.

Disneyland Park bestaat uit 5 themagebieden, ook wel landen genoemd. Elk van deze landen hebben hun eigen attracties die passen bij dat thema. Frontierland bijvoorbeeld is een verlaten mijnstad met een spookhuis en een op hol geslagen mijnkarretje. Big Thunder Mountain, zoals die mijnkar heet, is mijn favoriete achtbaan in Disneyland Paris en een must tijdens elk bezoek.

Houd je van sprookjes en prinsessen dan kun je terecht in Fantasyland. Hier kom je ook uit wanneer je onder het kasteel doorloopt. Hier klinkt alleen vrolijke muziek en kun je meevliegen met Dumbo en Peter Pan.

Iets te zoetsappig? Ga dan naar de Pinokkio of Sneeuwwitje attractie, die zijn enger dan je denkt!

In dit park vind je ook een van de engste achtbanen van Disneyland Paris: HyperSpace Mountain. Een achtbaan waarbij je wordt afgeschoten in een enorm kanon. Vervolgens beland je in het Star Wars universum, midden in een ruimtegevecht.

Nu hoor ik je denken, de keus is gemaakt het wordt Disneyland Park! Maar laten we eerst nog even kijken naar de Walt Disney Studios.

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is het tweede pretpark van Disneyland Paris. En totaal anders dan het Disneyland Park.

Dit pretpark is namelijk gebouwd als een filmstudio met een aantal showgebouwen. Iets minder magisch voor jonge kinderen, maar voor oudere kinderen wel aantrekkelijker.

In het Walt Disney Studios Park vind je de populairste attractie van heel Disneyland Paris namelijk Crush’s Coaster. Dit is een achtbaan in het donker waarbij je onderweg nog wat figuren uit Finding Nemo tegenkomt. Hoogtepunt is wanneer je in het donker in een stroming terecht komt en het karretje alle kanten opgaat. Geweldig!

Andere attracties in dit park zijn onder andere de Tower of Terror, waarbij je in een lift 13 verdiepingen naar beneden valt. En Ratatouille, een attractie voor het hele gezin waarbij je zelf onderdeel uitmaakt van de gelijknamige film.

Recent is er een nieuwe Cars attractie aan het Walt Disney Studios Park toegevoegd en binnenkort komt daar ook een Marvel-gedeelte bij.

Wat is het leukste park in Disneyland Paris? Ook als je maar 1 dag gaat?

De meeste mensen zou ik aanraden om een ticket te kopen voor beide Disney Parken. Ze hebben beiden hun eigen charme.

Het Disneyland Park heeft de meeste attracties en natuurlijk het roze kasteel. De Studios hebben een aantal thrillrides die je eigenlijk ook niet mag missen.

Als ik zou moeten kiezen tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park dan kies is voor het Disneyland Park.

Waarom?

Het Disneyland Park heeft aanzienlijk meer attracties. Dit is echt een pretpark waar je de hele dag zoet bent. In het Walt Disney Studios Park ben je sneller uitgekeken, zeker als je niet van thrillrides houdt. Voor gezinnen met jonge kinderen is er in het Studios Park ook weinig te beleven, dus die zou ik zeker een bezoek aan het Disneyland Park aanraden.

Dus ga je maar een dag en wil je maar een pretpark bezoeken, kies dan voor het Disneyland Park.

Heb je iets meer tijd of budget? Dan zou ik beide Disney pretparken bezoeken. Zo haal je het meest uit je bezoekt en hoef je geen attractie of show te missen!

Meer over de pretparken en tips in onze Disneyland Paris gids!

Leukste kortingsacties!