De 6 leukste attracties in Phantasialand

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

Phantasialand is zo’n pretpark die veel van ons wel van naam kennen, maar er waarschijnlijk nog nooit zijn geweest. Dat is zeker voor mensen uit het noorden en westen van het land begrijpelijk, omdat je toch al snel een paar uur in de auto zit om er te komen. Maar is het dan wel de moeite waard? Zelf vind ik van wel. Het pretpark heeft mij positief verrast. De meeste attracties in Phantasialand zijn de moeite waard en alleen voor de Taron zou ik er zo weer naartoe gaan. Dit zijn wat mij betreft de 6 leukste attracties!

Taron

Deze zal niemand verbazen. Dit is echt een geweldige achtbaan. Het is een multi-lanceerachtbaan wat inhoud dat je niet één maar twee keer wordt gelanceerd. Tijdens de rit rol je uit over een recht stuk om vervolgens een enorme boost te krijgen. Een hele bijzondere ervaring.

De achtbaan is trouwens niet voor iedereen geschikt. Je moet echt vrij zijn van rug- en nekklachten en ook geen hartpatiënt zijn. Taron is namelijk een rit op zeer hoge snelheid door scherpe bochten. Daar moet je echt tegen kunnen.

Hotel Tartüff

Hotel Tartüff is niet echt een attractie, maar dat maakt het niet minder leuk. Ken je die kermisattractie met die bewegende trappen? Deze attractie in Phantasialand is daar de uitgebreide variant van. Om van het begin naar het eind te komen moet je door allerlei hindernissen. Kinderen gaan hier vaak als een speer doorheen terwijl volwassenen de grootste moeite hebben. Echt hilarisch en daardoor extra leuk om met het gehele gezin te doen.

Doordat dit geen echte attractie is stond er geen wachtrij toen wij er waren. Daarom zijn we er toen ook meerdere malen in geweest.

Maus au Chocolat

Dit is nog zo’n echte familie-attractie. Tijdens de 3D-rit neem je plaats in een karretje om op zoveel mogelijk muizen in de keuken te schieten….met virtuele slagroom. Echt, verzin het maar. Voor wie in Walt Disney World is geweest, het principe is hetzelfde als Toy Story Mania.

Het spel bestaat uit verschillende rondes. Tijdens die rondes moet je zoveel mogelijk punten halen. Je strijdt tegen andere mensen in jouw karretje. Wie aan het eind de meeste punten heeft wint de eer. Door de populariteit van deze attractie kunnen er soms lange wachtrijen staan. Daarom raad ik aan deze aan het begin of helemaal aan het eind van de dag te bezoeken. Wij waren er 45 min voor sluitingstijd en hadden 3 mensen voor ons.

Crazy Bats

Crazy Bats is een oude achtbaan uit Phantasialand die compleet in een nieuw jasje is gestoken. De rit is hetzelfde, alleen hier krijg je niet zoveel van mee. Tijdens de rit draag je namelijk een VR-bril. Je maakt als het ware onderdeel uit van de film.

Het karretje beweegt mee met de actie die je ziet op het scherm. Dit geeft een totaal andere belevenis die je tot nu toe in maar weinig parken ziet. Wel kan dit betekenen dat je er duizelig van kunt worden. Weet je niet zeker of je het aan kunt dan kan je er ook voor kiezen de achtbaan zonder de VR-bril te doen. Is het wel een stuk saaier, maar het blijft nog steeds een prima rit.

Chiapas

Ken je die attracties met die houten boomstammen? Waarbij je snel naar beneden schiet en soms kleddernat wordt? Chiapas is daar de extreme variant van. Dit is een echte thrillride en met recht één van de leukste attracties in Phantasialand.

Nou zou ik deze persoonlijk alleen bezoeken als het lekker weer is. Of een goede regenjas meenemen, want er zit een kans in dat je echt nat wordt. Maar absoluut bezoeken, je krijgt er geen spijt van.

Black Mamba

Nou twijfel ik toch welke attractie ik als laatste moet kiezen, ik vind er namelijk nog veel meer echt leuk. Winja’s Fear & Force bijvoorbeeld die vergelijkbaar zijn met Crush’s Coaster in Disneyland Paris. Of Colorado Adventure – een achtbaan waarbij je in een mijnkarretje zit. Oh en wat dacht je van Mystery Castle, een vrije-valtoren in het donker. Dan weet je echt niet meer wat boven en onder is. Heerlijk.

Maar als aller-allerlaatste kies ik dan toch voor de Black Mamba. Een hangende achtbaan waarbij je vlak langs gebouwen en andere items schiet. Door de krappe bochten heb je meerdere malen het gevoel dat je ergens tegenaan knalt. En tussendoor ga je dan ook een aantal keer over de kop. Heerlijk. Sowieso is het Afrika gedeelte van Phantasialand de moeite waard. Je kunt hier ook lekker eten én het is vaak niet zo druk.

Dit waren ze de 6 leukste attracties in Phantasialand. Maar je vraagt je nu misschien af, wat is dan dat Wakobato van de foto? Nou dat zou een enorm leuke attractie kunnen zijn als het werkt. Je zit namelijk is een boot en kunt op doelen schieten met water. Alleen toen wij er waren – en ik begreep dat het vaker voorkomt – stonden de doelen uit en zat je doelloos in een bootje voor je uit te staren. Jammer, want het had toch een mooie attractie kunnen zijn.

Dank aan alle Youtubers voor de filmpjes, jullie zijn daar toch veel handiger in dan ik! 🙂


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter