Home Blog 6 leuke dingen om te doen in Nederland!

6 leuke dingen om te doen in Nederland!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is best leuk om toerist te zijn in eigen land. Zelf pluis ik altijd alles uit als ik naar het buitenland ga. Zoek ik uit waar ik naartoe wil gaan en wat ik wil zien.

Maar in eigen land doe ik dat nooit. Gek he? Want er zijn genoeg leuke dingen te doen in Nederland.

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor je volgende uitje of ben je benieuwd wat voor leuks er allemaal te doen is? Dan heb ik 6 ideeën voor je bij elkaar verzameld waarmee je zeker een heerlijk uitje kunt hebben, in Nederland.

Bezoek een natuurgebied

Woon je in de randstad dan is het moeilijk voor te stellen dat er nog plekken zijn waar er alleen maar natuur is. Groene gebieden vol wilde dieren en vooral rust. Iets wat je in de drukkere steden en gebieden nog nauwelijks krijgt.

Eén van de mooiste natuurgebieden van het land zijn de Loonse en Drunense Duinen in Brabant. Dit gebied bestaat uit een enorme zandvlakte en wordt hierdoor ook wel de brabantse sahara genoemd. In dit gebied kan je wandelen, fietsen en zelfs paardrijden.

Nog een natuurgebied waar je actief kunt zijn is de Posbank bij Rheden. Hier kan je terecht voor het spotten van wilde dieren of een leuke tocht op een elektrische scooter of fiets. Een lekkere, luie manier om dit gebied te ontdekken en wat km’s te maken.

Wil je liever wat meer in de buurt van de randstad blijven? Dan zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen een aanrader.

In alle natuurgebieden kan je zelf op pad of één van de uitgezette routes volgen. Vaak hebben deze routes een eigen thema. De routes kan je ophalen bij de bezoekerscentra die je meestal vlakbij de parkeerplaats vindt.

Ga kastelen kijken

Wist je dat we in Nederland behoorlijk wat kastelen hebben? In Zuid Limburg bijvoorbeeld. Hier kan je zelfs overnachten in een echt kasteel.

Maar ook in het westen van het land vind je kastelen. Het meest bekende kasteel is het Muiderslot. Hier kan je rondstruinen door de vele kamers en wandelen door de tuinen. Een ander kasteel is Kasteel De Haar in Haarzuilens. Ook hier kan je de kamers bezoeken of rondlopen in de tuinen er omheen.

Veel van de kastelen in ons land zijn te bezichtigen. Een perfecte bezigheid voor een regenachtige zondag.

Naar de Waddeneilanden en wadlopen

Een paar jaar geleden was ik op Vlieland, misschien wel één van de mooiste plekken in Nederland. Het voelde echt als een vakantie-eiland, in het buitenland. Terwijl het toch maar op zo’n 2 uur vanaf huis is.

Ben je nog nooit op de Waddeneilanden geweest? Dan is dat echt iets wat je een keer zou kunnen doen. Het is ook minder lastig dan het lijkt, je zou het zelfs voor een dagje kunnen doen.

Je koopt een kaartje voor de veerpont en je bent onderweg naar het eiland. Op Texel kan je de auto meenemen, op Vlieland bijvoorbeeld niet. Dan kan je een fiets huren (of zelf meenemen) en daarmee het eiland verkennen.

Een andere leuke activiteit in het noorden van het land is Wadlopen. Hierbij maak je bij laag water een wandeltocht over het wad. Een perfecte manier om actief bezig te zijn en om zeehonden en andere wilde dieren te spotten. Je kunt zelf gaan wadlopen maar het is beter om dit met een gids te doen.

Toeristische plekken bezoeken

Nederland is een populaire plek voor toeristen. Zij gaan niet alleen naar onze steden maar ook naar een aantal toeristische plekken. Eén van die typische toeristische plekken is de Zaanse Schans vlakbij Amsterdam.

Hier hebben ze een een stad uit ongeveer 1850 nagebouwd. Met winkels, woonhuizen en molens. Je leert er meer over het leven toen en kunt bij de meeste ambachten binnenkijken. Een leerzame, maar toeristisch uitje. Het is een vrij toegankelijk gebied. Je betaalt alleen voor de musea en sommige ambachten.

Een ander typisch Nederlandse toeristische attractie is Kinderdijk. Hier vind je 19 nog steeds in werking zijnde molens die je kunt bezoeken. Er omheen heb je een groot poldergebied waar je kunt wandelen of fietsen.

Tenslotte is het ook leuk om eens een bootje te huren en Giethoorn te ontdekken. Dat is ook een typische toeristische plek in Nederland.

Op stedentrip in eigen land

Ook in Nederland zijn er veel steden die het bezichtigen waard zijn. De hoofdstad Amsterdam natuurlijk, met de bekende grachten en winkelstraten. Hier kan je je prima een dagje vermaken. Zeker als je het combineert met de lokale attractie Body Worlds.

Den Haag is nog zo’n stad die je een keer gezien moet hebben. Al is het alleen maar om te zien hoe het Binnenhof en de Ridderzaal er in het echt uitzien. Hier vind je ook het werkpaleis van de koning, midden in een winkelstraat.

Nog een populaire stad om een keer te bezoeken is Rotterdam. De havenstad met een rijke historie en één van de leukste dierentuinen van Nederland: Diergaarde Blijdorp.

Een andere stad met ook een mooie dierentuin is Arnhem. Hier kan je in 2 uur een stadswandeling doen langs alle bezienswaardigheden. Of je gaat iets zuidelijker naar Valkenburg waar je behalve de bezienswaardigheden ook heerlijk vlaai kunt eten.

Naar het strand

Het strand is niet alleen maar een leuke plek op hele hete dagen. Juist op die dagen zou ik er zelf niet naartoe gaan. Maar als het zonnig is en een beetje warm kan je je prima vermaken op het strand. Er heerlijk wandelen bijvoorbeeld en daarna iets eten.

In de lente kan je er heerlijk op het terras zitten met wat te drinken en snacken met het zonnetje op je gezicht. Heerlijk vind ik dat altijd.

En je krijgt bij het strand gelijk zo’n vakantiegevoel. Nederland heeft heel veel leuke stranden, ook een paar die je misschien nog niet kent.