Home Blog Legoland Scheveningen: 6 dingen die je moet weten!

Legoland Scheveningen: 6 dingen die je moet weten!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Legoland Scheveningen moest ik toch even nadenken. Waar hebben ze daar ruimte voor achtbanen en andere attracties? Want bij Legoland denk ik dan toch aan de pretparken in Denemarken, Florida of Duitsland. Maar Legoland Scheveningen is dan net even anders.

Legoland Scheveningen is geen pretpark

Legoland Scheveningen is een Discovery Centre. Dat betekent dat er vrijwel geen attracties zijn. In het Discovery Centre kunnen kinderen naar hartenlust spelen met Lego aan de verschillende tafels. Zo kunnen kinderen een stad bouwen met Lego Friends, technisch Lego gebruiken en testen of zelf iets creatiefs maken.

Voor kinderen die nog te jong zijn om met Lego te spelen is er een speeltuin gemaakt van enorme Duplo.

Er is één interactieve attractie waarbij je zoveel mogelijk punten moet verzamelen door het raken van doelen terwijl je door een Lego stad rijdt,

Tenslotte is er een Ninjago academy en een 4D bioscoop. Misschien niet genoeg voor een hele dag uit, maar zeker voor een paar uurtjes plezier.

Je kunt Den Haag in het klein bekijken

Gelukkig lijkt Legoland Scheveningen ook nog een beetje op de andere Legoland parken. Er is namelijk een Miniland. In Miniland hebben ze Den Haag in het klein nagebouwd met Lego blokjes.

Gebouwen die je onder andere kunt bekijken zijn het Vredespaleis, de Haagse binnenstad met de “Haagse Tieten” (zo heet het gebouw) en het Ado stadion.

Leuk om te bekijken maar niet de reden om daarvoor naar Legoland Scheveningen te gaan. Wil je Den Haag, en Nederland, in het klein zien dan kan je beter naar Madurodam gaan.

Het is geheel overdekt

Dit is een hele fijne, Legoland Scheveningen is geheel overdekt. Daarom is het een perfect uitje voor op regenachtige dagen. Zeker als je buiten het strandseizoen gaat, dan kan je gratis parkeren langs de boulevard.

Legoland ligt namelijk direct aan de boulevard naast het Kurhaus. Dus op drukke stranddagen zou ik het alleen bezoeken als je toch al op Scheveningen bent. Anders zou ik ervoor kiezen om er met het openbaar vervoer naartoe te reizen. Of te wachten tot de temperaturen buiten wat gezakt zijn.

Legoland Scheveningen is vooral voor jonge kinderen

Legoland Scheveningen is vooral een uitje voor gezinnen met jonge kinderen. Kinderen die het leuk vinden om dingen te bouwen met Lego, want dit is toch het voornaamste wat je hier kunt doen. De attractie zelf is ook echt voor jonge bezoekers, niet heel spannend maar gewoon leuk.

Het is een prima uitje voor een middagje weg met het gezin. Maar dan weer niet met te jonge kinderen die nog niet in de Lego leeftijd zitten. Zij hebben binnen namelijk vrijwel niks te doen.

Naar Legoland Scheveningen met korting

Je kunt ook naar Legoland Scheveningen met korting. Dat doe je met de kortingsbonnen van de Postcode Loterij, korting via McDonald’s en de Coop. De korting loopt op tot wel 20% korting op de tickets. Dus kijk voor je bezoek altijd of er nog kortingsacties beschikbaar zijn.

Mijn tip is om websites als Ticketveiling, Vakantieveilingen en Tripper in de gaten te houden. Hier krijg je tot wel 50% korting op uitjes. Wie weet staat Legoland Scheveningen daar binnenkort ook tussen!