La Casa de Papel seizoen 4: de redenen waarom ik niet wil kijken!

Het heeft best even geduurd voordat ik aan La Casa de Papel wilde beginnen.

In het begin had ik best even moeite met de taal. Normaal gesproken “multi-task” ik tijdens het Netflixen. Drinken halen, online shoppen, nagels lakken. Allemaal zaken die ik doe tijdens het series bingen. Sterker nog, zelfs blogs schrijf ik met Netflix op de achtergrond.

Maar aangezien ik in het Spaans niet veel verder kom dan Hola, Cerveza en Buenos Dias, moet ik dus blijven kijken om het verhaal te volgen. Want als je simpelweg luistert mis je de helft.

Dat vergde voor mij in het begin wat aanpassingsvermogen. Maar als je er eenmaal in zit dan wil je ook verder kijken.

Daarom kon ik ook niet wachten op seizoen 4. Het einde van seizoen 3 was heel naar, El Professor en Lisbon zijn mijn favoriete figuren, dus ik wilde maar 1 ding weten: Komt het goed?!

Nou zal ik dit artikel zoveel mogelijk spoilervrij proberen te schrijven. Maar als je er echt niks over wilt weten, klik dan op één van de andere artikels op deze site!

De belangrijkste reden…

De belangrijkste reden waarom ik La Casa de Papel seizoen 4 nog steeds niet heb gezien is, omdat deze dus ook weer een open einde heeft.

Althans dat heb ik van horen zeggen, want ik heb het zelf niet gezien. Als ik een serie kijk dan wil ik die het liefst van begin tot einde zien en daarna nog een keer als het goed bevalt. Dan wil ik niet maanden hoeven wachten tot de volgende batch afleveringen.

Om die reden ben ik ook ooit gestopt met Orange is the New Black. Op een gegeven moment zit er zoveel tijd tussen de seizoenen dat je er niet meer lekker inkomt en dan kijk ik niet meer.

Maar La Casa de Papel seizoen 4 eindigt dus weer met een cliffhanger. He gatsie! En ik heb al zo lang moeten wachten of Lisbon echt dood is…

Alicia Sierra is nog irritanter

Oh wat had ik een hekel aan dat mens in seizoen 3. Echt ze haalde bij mij – en vele anderen – het bloed onder de nagels vandaan.

Ook in het vierde deel schijnt ze weer een grote rol te spelen. Ze doet dan natuurlijk ook weer wat ze het beste kan: mensen treiteren en martelen.

Heel eerlijk weet ik niet of ik dat nog een seizoen trek…

Ook Arturo is weer terug

Grote vriend en beroepsetterbak Arturo zit ook weer in deel 4. Samen met het vorige personage één van de meest gehate figuren in La Casa de Papel.

Dit seizoen schijnt hij zich helemaal niet meer te gedragen en gaat hij zijn boekje ver te buiten.

Dat gaat weer schreeuwen tegen de tv worden!

El Professor en Lisbon komen niet samen

Sorry, een kleine spoiler, maar dat was mijn eerste vraag: komt het goed tussen die twee?

Hoewel ze dus nog leeft en gevangen gehouden wordt ziet ze haar man het gehele seizoen niet.

Iets in mij had toch wel gehoopt dat ze nu ook weer samen op pad gingen om de groep te ondersteunen tijdens de bankroof. Maar ze hebben dit seizoen gekozen om haar als slachtoffer neer te zetten. Jammer, ik hoopte stiekem toch op een kleine “love story”.

Wat vind jij?

Zal ik wachten tot het nieuwe seizoen er is om te weten hoe het ditmaal afloopt? Of zal er daarna ook weer een nieuwe komen met ditto cliffhanger? (vast wel!)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven