Home Blog Met kleine kinderen naar een pretpark

Met kleine kinderen naar een pretpark

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met je kleine kinderen naar het pretpark: welke pretparken zijn geschikt en wat is de beste tijd om te gaan? Dit zijn misschien vragen die je jezelf stelt. In dit artikel staan tips die jou gaan helpen om er een leuk dagje uit van te maken met je kind(eren).

Welk pretpark is geschikt?

De vraag waar je naartoe gaat rijst meestal als eerste. Naar welk pretpark je wilt gaan is een beetje afhankelijk van waar je woont. Je wilt het liefst natuurlijk niet al te lang onderweg zijn. Gelukkig zijn door heel Nederland leuke pretparken te vinden.

Misschien is het eerste pretpark waar je aan denkt de Efteling, vanwege het sprookjesbos en de attracties die leuk zijn voor het hele gezin. Zo kan je in de Efteling namelijk heel leuk bootje varen. Of misschien houd je kind wel heel veel van zwemmen? Duinrell heeft ook een peuterbad voor de allerkleinste, zodat je lekker kan afkoelen na een dagje pretpark. Daarnaast kan je met je kind lekker dobberen in een opblaasband in de Lazy River.

Is je kind al iets ouder, dan zijn er heel veel leuke glijbanen waar hij of zij de hele middag zoet mee kan zijn. Er zijn natuurlijk ook kleinere pretparken waar genoeg te doen is. Denk bijvoorbeeld aan Koningin Julianatoren, sprookjeswonderland, toverland en drievliet.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Wanneer je een kind of kinderen hebt die nog niet naar school gaan, dan is het natuurlijk ideaal om op een normale doordeweekse dag naar een pretpark te gaan. Er zijn geen lange rijen en doordat het niet zo druk is, is de kans dat je je kind kwijtraakt kleiner.

Daarnaast zijn er vaak kortingsacties aangezien de pretparken toch wat bezoekers willen trekken op deze rustige dagen. Gaat je kind of gaan je kinderen wel al naar school? Maak dan gebruik van studiedagen. Studiedagen vallen voor elke school weer op een andere dag. Hierdoor is het dus alsnog lekker rustig in de pretparken.

Ook feestdagen kunnen ervoor zorgen dat pretparken zeer rustig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag: Vrijwel heel Nederland gaat op deze dag naar de stad. Pretparken hebben het dus rustig op dit soort dagen. (let op: niet alle pretparken zijn open op alle feestdagen.) Mocht je toch wat drukte verwachten? Neem dan iets te doen mee voor je kind(eren) om verveling tegen te gaan in de wachtrijen.