Disneyland Paris in de kerstvakantie

Naar Disneyland Paris in de kerstvakantie is heel magisch. De kou, de lichtjes, vrolijke muziek en zelfs de sneeuw. Als je daar niet van in de stemming komt!

Niet zo gek dat dit een hele populaire bestemming is rond de feestdagen. En waarschijnlijk kun je ook niet wachten om te gaan tijdens de kerstvakantie. Maar wat kun je precies verwachten? Is het koud? En waar boek je de reis? Je leest het hier!

Wat kun je verwachten van Disneyland Paris in de kerstvakantie

Kerst in Disneyland Paris is een van de leukste periodes om te gaan. Vanaf begin november staat het park namelijk geheel in het teken van de feestdagen.

Ze pakken groots uit met veel versieringen, magische muziek, speciale shows, parades en Disney figuren in hun mooiste outfits. Dit maakt het de leukste tijd van het jaar om te gaan.

Tijdens de kerstdagen kun je zelfs een speciaal kerstdiner boeken bij diverse restaurants. Er staan dan allerlei feestelijke gerechten op het menu. Wil je het jaar echt goed eindigen? Dan doe je dat natuurlijk bij het kasteel tijdens het oud&nieuw-feest.

Disneyland Paris in de kerstvakantie

Het weer

Tijdens de kerstvakantie is het weer in Disneyland Paris hetzelfde als bij ons. Fris, af en toe een buitje en bewolkt. Er zullen zeker dagen zijn waarop de zon schijnt. Maar ga er vanuit dat het winters weer zal zijn.

Zorg dus dat je genoeg warme kleding meeneemt, want je zult veel buiten zijn. Zeker warme sokken en schoenen zijn heel belangrijk. In de wachtrij sta je lang stil en de kou trekt vanuit de grond door je schoen. Vooral als je sneakers draagt.

Ook is het aan te raden om laagjes kleding te dragen die je makkelijk uit kunt trekken. Buiten is het koud, maar in de attracties kan het soms juist heel warm zijn. Dan is het fijn als je eenvoudig een jas of trui uit kunt trekken.

Wat neem je mee

Hierboven heb ik al wat dingen genoemd die je zeker mee moet nemen naar Disneyland Paris in de kerstvakantie. Warme kleding, laagjes, goede schoenen en warme sokken.

Verder is een paraplu of poncho ook handig om bij je te hebben. Net als bij ons heb je in Disneyland Paris ook regenachtige dagen tijdens de kerstvakantie.

Wat wij ook leuk vinden is om wat kerstversiering mee te nemen. Wat slingers, klein kerstboompje, niet heel uitgebreid, maar wat dingetjes waarvan je in de kerstsfeer komt. Je kamer is in tegenstelling tot de rest van het hotel niet versierd. Dat is toch jammer als je helemaal in de kerstsfeer bent.

Tenslotte neem ik vaak van die warmte zakjes mee, waar je in knijpt en dat ze dan urenlang warmte afgeven. Perfect om in je zak te doen als je koude handen hebt of voor in je schoen.

Drukte Disneyland Paris in de kerstvakantie

Dan misschien wel het allerbelangrijkste om te weten, hoe druk is Disneyland Paris in de kerstvakantie?

Voorheen heel druk, tegenwoordig niet zo meer.

Waarom? Omdat Disneyland Paris een reserveringssysteem heeft met een maximum aantal bezoekers per dag. Dan kan het toch nog heel druk worden hoor ik je denken? Dat hebben we uitgeprobeerd.

In juli – midden in de zomervakantie – waren we op een uitverkochte dag in Disneyland Paris. Er waren geen reserveringen meer te kijken. Wachttijden? Gemiddeld zo’n 30 minuten. Alleen bij Crush’s Coaster stond 70 minuten en bij Big Thunder Mountain 45 minuten. Verder vielen de wachttijden enorm mee.

Het kan zuur zijn als je niet naar Disneyland Paris kunt als de reserveringen vol zitten. Maar het is ook echt beter voor de drukte op de wandelpaden en bij de attracties. Er zullen altijd wat uitschieters zijn bij populaire attracties, maar in de loop van de dag neemt de drukte af.

Maar maak je niet zo druk om de reserveringen. Als je een Disneyland Paris verblijf boekt bestaande uit hotel en ticket, of wanneer je een ticket op datum koopt, zit je reservering daar automatisch bij.

Naar Disneyland Paris in de kerstvakantie?