Kasteel Vianden: bezienswaardigheden en praktische info!

Op een website over Disney en magische bestemmingen mogen natuurlijk ook kastelen niet ontbreken. Zoals deze hoog boven de stad Vianden in Luxemburg.

Aan de buitenkant echt een sprookjeskasteel. Van binnen leeg, maar wel erg mooi om doorheen te lopen.

Het heeft alles voor een leuk uitstapje tijdens een vakantie in Luxemburg! Hier vind je het kasteel Vianden!

Waar ligt kasteel Vianden?

Je vindt het kasteel in het oosten van Luxemburg tegen de Duitse grens in het plaatsje Vianden. De ligging is sprookjesachtig op een heuvel boven de stad.

Het plaatsje zelf is op de heuvel gebouwd en heeft van die smalle straatjes met kinderkopjes en van die kleurrijke, lage gebouwen.

In de stad is het vanzelfsprekend gericht op toeristen met hotels en diverse eettentjes. Je vindt er ook het museum en een prachtige oude kerk die ook het bezichtigen waard is. En natuurlijk ook de parkeerplaatsen voor het kasteel Vianden, waar je het laatste gedeelte naartoe te voet zult moeten afleggen.

Dit is nog best een steile weg omhoog. Je kunt er mensen die slecht ter been zijn met de auto afzetten en zelf terugrijden naar beneden om een plekje te zoeken.

Wat is er te zien?

Natuurlijk het stadje met de huisjes en de bezienswaardigheden. Hier krijg ik altijd een vakantiegevoel van.

Dan is er het kasteel zelf. Deze is elke dag geopend voor bezichtigingen. Toegang kost €8 voor volwassenen en €2 voor kinderen. Voor een extra €2 kan je een audiogids aanschaffen om meer achtergrondinformatie te krijgen tijdens de tour.

Hierna kan je rondlopen over het terrein van het kasteel en natuurlijk binnenkijken in de diverse zalen van het kasteel. Op het terrein is er ook een informatiecentrum met een tentoonstelling over het kasteel en de historie van de stad. Daarnaast is er een cafetaria waar je tussendoor iets kunt eten of drinken.

Hoe lang heb je nodig?

Om alles te zien in het kasteel ben je toch wel een paar uurtjes zoet. Daarna wil je vast nog even een rondje lopen in de stad en iets eten of drinken op het terrasje.

Al met al kan je je hier wel een aardig dagje vermaken. Wil je nog even van het uitzicht genieten dan zou ik de route volgen langs de rivier. Je weet nooit wat je nog meer voor mooie bezienswaardigheden tegenkomt.

Nog meer kastelen bezichtigen in Europa? Dan zou ik zeker Neuschwanstein op je verlanglijstje zetten. Een leuk feitje: de Disney kastelen zijn hierop gebaseerd. Dus ben je naar een Disney parken fan dan moet je dit kasteel zeker een keer gezien hebben.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven