Joker (2019) online kijken en review!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als er één film was waar ik naar uitkeek dan was het Joker. Net als velen was ik betoverd door het acteerwerk van Heath Ledger (rip) and was ik heel benieuwd hoe Joaquin Phoenix deze rol zou gaan vertolken.

Nou ben ik geen bioscoopmens, het leukste vind ik de popcorn. Dus het liefst kijk ik films op mijn eigen tv. Daarom ging ik op zoek naar plekken waar je de Joker online kon kijken.

En die heb ik gevonden!

Waar kan je de Joker online kijken?

Als je niet kunt wachten, dan kan je de Joker hier kijken! Dit is bij Amazon Prime, die je via die link ook nog eens 30 dagen gratis kan gebruiken. Je kunt deze – en vele andere films – dus gratis kijken (tip!). Op Netflix staat deze film helaas niet.

Maar lees toch nog even verder.

Want zoals ik al schreef kon ik niet wachten om deze film te zien. Niet alleen werd Joker enorm gehyped. Ook de kritieken waren lovend.

Dus op een zondagavond heb ik deze film dan eindelijk aangezet en gekeken. Laten we zeggen dat ik verrast was…

Het verhaal

In deze film volgen we Arthur Fleck, een man waarbij alles tegen zit. Het is iemand die buiten de maatschappij leeft en zich er eigenlijk ook niet thuis voelt.

Arthur heeft een ongewone relatie met zijn moeder. Zijn vader kent hij niet. Zijn moeder en hij leven in enorme armoede. Dit wordt erger als Arthur zijn baan als clown verliest.

Langzaamaan zie je deze man doordraaien. Hij gaat zich steeds meer verzetten tegen de samenleving die hem niks heeft gebracht. Die hem niet ziet staan en waar hij zich ongewenst voelt.

Uiteindelijk resulteert dit in een dieptepunt, het moment waarop hij transformeert in de Joker.

Review

Dit was één van de films waarvan ik niet kon wachten om te bekijken. Vooraf had ik een paar reviews gelezen en die waren over het algemeen lovend.

Het verhaal is duister en zwaar. Je leeft mee met Arthur en dan verafschuw je hem weer. Soms wil je hem knuffelen, soms een schop onder z’n achterwerk geven. Dat is voor mij wel één van de dingen die mij is bijgebleven.

Vanaf het eerste moment denk je: “deze man heeft psychische problemen”. Een rol die Joaquin Phoenix heel overtuigend speelt.

Maar nu aan het eind was het mij eigenlijk niet gek genoeg. Nou zal ik geen spoilers geven maar het einde vond ik zelf niet spectaculair. Het is een doordenker waarvan ik eigenlijk best baalde.

Zo geniaal als de joker van Heath Ledger, dat is onze Arthur niet. Toch komt hij heel dicht in de buurt. Al met al heb ik genoten van de hele film, alleen het einde vond ik suf.