Home Blog Jaarkaarten voor Nederlandse pretparken

Jaarkaarten voor Nederlandse pretparken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je net als wij een liefhebber bent van pretparken dan ga je meerdere malen per jaar. Een jaarkaart is dan vaak een stuk goedkoper. Met zo’n kaart mag je een jaar (of seizoen) lang onbeperkt een bezoek brengen aan het pretpark. Handig als je in de buurt woont of als je enorm fan bent van een bepaalde attractie. Het makkelijkst zijn jaarkaarten voor Nederlandse pretparken. Lekker in de buurt, zodat je zo vaak kunt gaan als je zelf wilt.

Vroeger hadden wij een abonnement op Blijdorp. Geen attractiepark, maar wel een leuke activiteit op een saaie zondagmiddag. Het voordeel van een abonnement of jaarkaart is dat je ook voor een paar uurtjes naar een pretpark kunt gaan. Gewoon om er even tussenuit te zijn. Je kunt de kinderen natuurlijk ook meenemen naar de speeltuin, maar dan is een attractiepark natuurlijk veel leuker.

We waren benieuwd wat zo’n jaarkaart voor Nederlands pretparken kost. Daarom gingen we voor jullie op onderzoek uit. Hieronder een overzicht van de prijzen van de jaarkaarten van een aantal Nederlandse pretparken.

Jaarkaart Efteling

Eén van de jaarkaarten voor Nederlandse pretparken waar ik zelf over twijfel is de Efteling. Dit is een Park waar je ook heerlijk kunt rondlopen en gewoon rustig mensen kunt kijken. Er is genoeg te doen, zelfs als je de attracties overslaat.

Een abonnement op de Efteling kost €190 per persoon per jaar. Je kunt het ook per maand betalen, dan kost het €17. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Daarna betaalt iedereen tussen de 4 en 59 jaar hetzelfde tarief. Opa en oma krijgen korting op een Efteling abonnement, zij betalen slechts €165 per jaar. Parkeren zit niet inbegrepen, wil je dit hebben dan kost het €34 per jaar extra. Dit abonnement hoef je niet per persoon af te sluiten zolang je zorgt dat je de chauffeur altijd bij je hebt.

Als jaarkaarthouder heb je een aantal voordelen. Je krijgt naast onbeperkt toegang tot de Efteling ook korting op entreekaartjes van andere pretparken. Bij sommige mag je zelfs één keer per jaar gratis naar binnen. Een voorbeeld van een pretpark waar je gratis naartoe mag met je Efteling abonnement is Europa-Park in Duitsland.

Daarnaast krijg je met een Efteling jaarkaart ook 5% korting in de winkels en restaurants. Deze korting geldt op vrijwel alle artikelen, snoepgoed en etenswaar bij snackkarren zijn helaas uitgesloten van de kortingsactie. Naast korting in het Park, krijg je ook korting op je verblijf. Zowel in het Efteling Hotel als in de vakantieparken er omheen krijg je 25% korting.

Jaarkaart Walibi Holland

De volgende in de lijst jaarkaarten voor Nederlandse pretparken is Walibi Holland. Zij bieden 3 verschillende jaarkaarten: de Walibi Pas, de Walibi Friends Pas en de Walibi Family Pas. De eerste – de Walibi Pas – kost €82,50 en is de standaard jaarkaart. Hiermee heb je het gehele seizoen onbeperkt toegang tot het park. De Walibi Friends Pas is iets goedkoper dan de Walibi Pas, namelijk €72,50, maar dan moet je er wel minimaal 3 tegelijk kopen.

Tenslotte heeft Walibi Holland ook een jaarkaart voor gezinnen, de Walibi Family Pas. Deze pas is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen. De kosten hiervoor zijn €285 per jaar. Je kunt alle ongehuwde kinderen tot 21 jaar toevoegen aan deze kaart. Heb je meer dan 3 kinderen? Dan kan je extra gezinsleden aan de kaart toevoegen voor €40 per persoon.

In tegenstelling tot de Efteling zijn er verder geen kortingen of andere voordelen voor jaarkaarthouders van Walibi. Met kaart krijg je wel toegang tot alle evenementen en de Fright Nights. Parkeren zit niet inbegrepen in de pas, je kan hiervoor een Parking Pas kopen voor €17 per auto.

Jaarkaarten voor Nederlandse pretparken: Julianatoren

Eén van de meest betaalbare abonnement is de jaarkaart voor Julianatoren. Voor €237 mag iedereen die op hetzelfde adres woont onbeperkt naar binnen. Maar je kunt daarnaast ook 4 andere volwassenen toevoegen aan de kaart. Dit kunnen opa en oma zijn, of een bonusmama of -papa.

Voor vriendjes en vriendinnetjes krijg je kortingsbonnen van €5 zodat zij ook goedkoop een dagje mee kunnen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen voor jaarkaarthouders van Julianatoren zoals korting op de entree voor andere (buitenlandse) pretparken, je kunt naar speciale evenementen in het Park en via de nieuwsbrief kan je deelnemen aan allerlei winacties. Tenslotte zit bij de jaarkaart ook gratis parkeren inbegrepen.

Julianatoren is een goed alternatief voor de speeltuin. Vrijwel alle attracties zijn geschikt voor (jonge) kinderen. Het Park is daarnaast niet zo groot waardoor het heel overzichtelijk is. Kinderen kunnen rustig hun gang gaan terwijl de volwassenen op het terras zitten. Als je de jaarkaart koopt in de voorverkoop krijg je korting die oploopt tot iets meer dan €30.

Abonnement Toverland

Ook het abonnement voor Toverland hoort natuurlijk thuis in de lijst met jaarkaarten voor Nederlandse pretparken. Volwassenen betalen €99 om een jaar lang onbeperkt dit pretpark te mogen bezoeken. Voor kinderen tot 1.20m is het goedkoper, namelijk €69. En ook oma en opa krijgen korting op een abonnement, zij betalen 79 euro per jaar. Parkeren zit niet inbegrepen bij het abonnement en kost €40 per auto. Hiermee is dit tot nu toe het duurste parkeerabonnement van alle pretparken. Zelfs de Efteling is met €34 per jaar voor parkeren goedkoper.

Bron: Toverland

Als abonnementhouder van Toverland heb je een aantal voordelen. Je krijgt gratis toegang tot speciale evenementen zoals Halloween en in het Park krijg je 5% korting op souvenirs en eten/drinken. Daarnaast ontvang je ook korting bij andere pretparken en dierentuinen.

Goedkoopste jaarkaart voor Nederlandse pretparken: Attractiepark Slagharen

De prijs voor een jaarkaart voor Attractiepark Slagharen heb ik zeker 3 keer opnieuw moeten lezen, want in eerste instantie dacht ik dat het de prijs per maand betrof. Maar voor een jaar onbeperkt toegang tot Attractiepark Slagharen betaal je slechts €29! Dat is heel voordelig. Voor dit bedrag krijg je behalve onbeperkt toegang geen extra’s, en ook parkeren zit niet inbegrepen. Wil je iets meer extra’s zoals gratis parkeren, korting in de winkels en restaurants en gratis tickets voor opa en oma? Dan betaal je slechts €43,25 per jaar.

Heb je een gezin dat bestaat uit maximaal 5 personen? Dan betaal je €155 voor een Family abonnement. Voor €31 per persoon krijg je naast onbeperkt entree ook korting in de winkels en restaurants en mag je gratis parkeren.

Abonnement Hellendoorn

Een andere, voordelige jaarkaart is het abonnement voor Avonturenpark Hellendoorn. Voor €55 per jaar krijg je onbeperkt toegang tot het Park. Daarnaast krijg je korting op eten en drinken, en op souvenirs. Parkeren zit niet bij deze Avonturenpas inbegrepen en kost €17,50 per auto.

Voor gezinnen het Avonturenpark Hellendoorn de Familiepas. Deze kost €219 en is geldig voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen die op hetzelfde adres wonen. Daarnaast mogen ook in dit pretpark Opa en Oma gratis mee. Er moet dan wel één van de ouders aanwezig zijn.