Ischia: het groene eiland van Italië

De ontdekking van Ischia is een verhaal van liefde. Het prachtige groene eiland, gelegen in de Golf van Napels, werd ontdekt door Romeinen die op zoek waren naar een plek om er even tussenuit te gaan. Zij werden verliefd op de natuurlijke schoonheid van het eiland en de geneeskrachtige warmwaterbronnen, en al snel werd Ischia een populaire bestemming voor vakantiegangers. Vandaag de dag staat Ischia bekend als een van de mooiste eilanden van Italië, en het is geen wonder waarom!

Ischia is een klein eiland voor de kust van Italië, en het heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent dat Ischia hete, droge zomers en milde, natte winters kent. De gemiddelde vliegtijd van het naar Ischia bedraagt ongeveer 3 uur.

Populaire vakantie Ischia Italië

Ischia is een populaire vakantiebestemming, vooral bij Italiaanse toeristen. Het eiland is bekend om zijn zwarte zandstranden, zijn vulkanische warmwaterbronnen, en zijn therapeutische modderbaden. Ischia herbergt ook een aantal middeleeuwse kastelen en kathedralen. Ischia is vooral bekend om zijn geneeskrachtige bronnen en stranden. Het eiland bevat ook een aantal historische plaatsen, zoals het Castello Aragonese, een middeleeuws kasteel dat eens de zetel van de Koningen van Napels was. Ischia is een populaire toeristische bestemming, met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar.

Bezienswaardigheden Ischia

Castello Aragonese

Het Castello Aragonese is misschien wel het bekendste standbeeld op Ischia. Je ziet het al van verre opdoemen als de veerboot naar Ischia vaart, en mooi afsteken tegen de horizon. Het middeleeuwse kasteel vormde ooit een apart eiland, maar is nu dankzij een lange promenade met Ischia verbonden.

Het kasteel werd ongeveer 2500 jaar geleden opgetrokken door een heerser die vanuit Sicilië naar het eiland was gekomen. De huidige naam van het vestingwerk is ontleend aan de koninklijke Aragonese familie, die het in de Middeleeuwen herbouwde en uitbreidde. In 1441 verbond Alfonso V de citadel van Ischia met het eiland met een stenen brug.

Forio

Forio is de grootste stad op het eiland, en het is bekend om zijn stranden, mediterrane klimaat, en thermale bronnen. De stad ligt aan de noordkust van het eiland, en het is een populaire toeristische bestemming. Forio heeft verschillende stranden, waaronder het Citara strand, dat bekend is om zijn therapeutische modderbaden. De stad is ook de thuishaven van het Forio Thermal Park, met een aantal warmwaterbronnen en therapeutische zwembaden. Forio Ischia is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld, en het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer.

Acquedotto dei Pilastri

Dit is een prachtig aquaduct dat de weg SS270 overspant op de weg van Ischia naar Barano. Hoewel het een Romeins bouwwerk lijkt, werd het in werkelijkheid in 1580 gebouwd, toen een belangrijke waterbron op het eiland was opgedroogd. Het aquaduct bestaat uit talrijke pijlers, waaruit het water in een reeks kanalen en reservoirs stroomt. Tegenwoordig is het Acquedotto dei Pilastri een van de bekendste monumenten op het eiland Ischia, en een populaire bestemming voor zowel toeristen als plaatselijke bewoners.

Brano

Brano is een klein stadje op het eiland Ischia. Het stadje is bekend om zijn mooie stranden, helder water, en natuurlijke kuuroorden. Brano Ischia is ook de thuisbasis van de bronnen van Nitrodi, waarvan gezegd wordt dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben. Bezoekers kunnen genieten van de vele winkels en restaurants in de stad, en van de verscheidenheid aan activiteiten.

Serrara Fontana

Dit schilderachtige stadje ligt in het zuiden van het eiland en is verdeeld in verschillende frazioni. Het mooiste stukje Serrara Fontana is Sant’Angelo, een vissersgemeenschap aan zee die deels op het vasteland ligt en deels aan de voet van een hoge rots die met Ischia verbonden is door een smalle strook zand. Of je nu het uitzicht bewondert vanaf het vasteland of een wandeling maakt langs de zandbank, Sant’Angelo beneemt je zeker de adem.

Giardini La Mortella

Dit is een tuinenparadijs op het eiland Ischia in Italië. De tuinen werden aangelegd door de Britse actrice en tuinontwerpster, Dame Walton, ter nagedachtenis aan haar echtgenoot Sir William Walton, die in 1983 overleed. De tuinen staan vol zeldzame en exotische planten uit de hele wereld, en ook een aantal beeldhouwwerken van bekende kunstenaars. Bezoekers kunnen door de tuinen wandelen, de bloemen bewonderen en genieten van de vredige sfeer. Giardini La Mortella is het hele jaar door open, waardoor het de perfecte plek is om aan de drukte van alledag te ontsnappen.

Lacco Ameno

Lacco Ameno Ischia is een stadje op het eiland Ischia. In de stad is het Museo Archeologico di Pithecusae gevestigd, dat een verzameling artefacten uit de Griekse nederzetting op het eiland herbergt. Het museum heeft ook een afdeling gewijd aan dolfijnen, en een zaal met herinneringen aan filmmaker Angelo Rizzoli, die een tijdje in de villa woonde. Lacco Ameno Ischia is een mooi stadje met een rijke geschiedenis en cultuur.

Strand San Montano

San Montano is een van de populairste zwemplekken op het eiland en heeft een aantal restaurants, cafés en bars. Het strand is ook een prima plek om te relaxen in de zon of een duik te nemen. Er zijn voldoende ligstoelen en parasols om uit te kiezen, en het water is schoon en helder.

Monte Epomeo

Monte Epomeo is de hoogste berg op Ischia. Het is een inactieve vulkaan met een hoogte van 789 meter. Er zijn verschillende wandelroutes op de Monte Epomeo. Vanaf de top heb je uitzicht op Ischia Porto, Casamicciola Terme, Lacco Ameno, Forio, en Panza.

Casamicciola

Casamicciola Ischia is een stadje op het eiland Ischia, in Italië. De stad is bekend om zijn therapeutische warmwaterbronnen, die voor het eerst door de Grieken ontdekt werden. Vandaag de dag zijn de warmwaterbronnen nog steeds een populaire bestemming voor toeristen, die komen ontspannen in het warme water. Casamicciola Ischia herbergt ook een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de kerk van Santa Maria degli Angeli, die in de 14de eeuw gebouwd werd.

Voor wie raden wij een vakantie Ischia aan?

Ischia is een geweldige bestemming voor allerlei verschillende soorten vakanties. Het is heerlijk om er op een romantisch uitje heen te gaan, en het is ook geweldig voor gezinnen met kinderen. Er zijn voldoende activiteiten om iedereen bezig te houden, en de stranden zijn prachtig. Het is ook mogelijk in Ischia een meer actieve vakantie te houden, want er zijn veel wandel- en fietspaden om te verkennen. Kortom, Ischia is een prima keuze voor elk soort vakantie.

Wordt Ischia jouw volgende vakantiebestemming?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven