Menu
Walibi

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al jaren niet meer tot deze doelgroep, zeggen ze bij de kassa inmiddels mevrouw en u tegen me, maar toch ben ik een enorme pretparkliefhebber. Daarom vroeg ik mij af, is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener meer bent?

Zelf ben ik een enorme achtbaanliefhebber en er is in Nederland geen pretpark dat meer achtbanen heeft dan Walibi Holland. Regelmatig bouwen ze er weer een nieuwe bij om het Park interessant te houden voor terugkerende bezoekers. Nadat ik jaren geleden mijn rijbewijs haalde was ik regenlmatig in Walibi – toen nog Six Flags – te vinden. Superman the Ride, die nu Xpress Platform 13 heet, was mijn favoriete achtbaan. Eentje waar ik wel 10x achter elkaar in ging. Zeker als het niet heel druk was en je nauwelijks hoefde te wachten.

Maar nu ik in de 30 ben heb ik toch minder de behoefte om naar Walibi te gaan. Dat is best gek aangezien ik afgelopen zomer naar Phantasialand ben gereden om de achtbaan Taron te proberen. Toch is er iets wat mij tegenhoudt.

Walibi als volwassene

Vooropgesteld, het lijkt mij nog steeds een ontzettend leuk park! Als ik de filmpjes van de achtbanen zie op de website word ik helemaal enthousiast. Het kan mij niet hard genoeg gaan. Dit jaar opent er zelfs weer een nieuwe achtbaan. De houten achtbaan Robin Hood wordt omgebouwd tot een hybride achtbaan. Het belooft een extreme rit te worden op hoge snelheid. Daarnaast gaat Walibi steeds meer investeren in de thematisering. Deze is op dit moment vrij matig. Elke keer zullen zij gedeeltes van het Park aanpakken om niet alleen van de ritten, maar ook van de omgeving een beleving te maken. Kortom genoeg reden om te gaan zou je denken.

De laatste keer dat ik in Walibi was is alweer een paar jaar geleden. De achtbanen waren ouderwets leuk, maar de rest van het Park oogde versleten en verouderd. Je merkte dat de marketingcampagnes werkten, want er waren vooral veel groepen met tieners en twintigers. Gezinnen waren er wel, maar vaak met wat oudere kinderen. Zij gingen hun gang in het Park en de ouders namen plaats op het terras met een kop koffie.

Koop Walibi tickets met korting

Wij begonnen aan ons rondje door het Park en merkten dat er eigenlijk alleen bij de achtbanen rijen stonden. Bij de andere attracties kon je zo doorlopen. Vrijwel iedereen begint de dag voorin het Park, waardoor als je doorloopt naar achteren je zonder wachten in de achtbanen kunt. Omdat er in Walibi voornamelijk achtbanen zijn heb je weinig rustige momenten tussendoor. De andere attracties zijn voornamelijk voor kinderen of extremere kermisattracties.

In 2020 naar Walibi

Aan het eind van deze maand opent Walibi de deuren voor het seizoen wat traditioneel in oktober weer wordt afgesloten met de Halloween Fright Nights. Dus het wordt eigenlijk tijd om weer eens een kijkje te gaan nemen in het Pretpark. Als we gaan dan zal dit na de zomer zijn als de nieuwe attractie geopend is. En natuurlijk houden we jullie op de hoogte hoe het is om als volwassene dit Park te bezoeken.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X