Is naar Disneyland Paris zonder overnachting mogelijk?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er gaan maar weinig mensen naar Disneyland Paris zonder overnachting. Voor velen van ons is het minimaal 3 uur reizen om er te komen. Soms ben je zelfs ruim 5 uur onderweg. Zou je dan alles in 1 dag willen doen dan ben je alleen al 10 uur kwijt aan reizen.

Het kan wel maar weet dat het vermoeiend is.

Zelf heb ik het 1 keer gedaan, een dagtocht naar Disneyland Paris. Heel eerlijk vond ik het best stressvol. Ondanks dat we heel vroeg in de ochtend vertrokken kwamen we rond het middaguur in Frankrijk aan. Aan het begin van de avond vertrokken we alweer richting Nederland.

Als dit mijn enige bezoek aan Disneyland Paris zou zijn geweest had ik het best teleurstellend gevonden.

Maar het is mogelijk om naar Disneyland Paris te gaan zonder overnachting. Dit is de slimste manier om dat te doen!

Slimste manier voor Disneyland Paris zonder overnachting!

Wil of kan je maar 1 dag naar Disneyland Paris, zonder overnachting dus, dan zijn er wat tips die ik je kan geven om alles uit je bezoek te halen.

De eerste tip is: koop je tickets vooraf. Dat kan je doen via deze website. Wanneer je bij aankomst op het resort nog je tickets moet kopen ben je zo 30 minuten verder. Er staan vrijwel altijd rijen bij de kassa’s die soms tergend langzaam gaan. Heb je vooraf je kaartje gekocht dan kun je direct naar de ingang van de parken.

Een andere tip die ik je kan geven is kom met de Thalys. Met de trein naar Disneyland Paris is hartstikke makkelijk, comfortabel en nog snel ook. De trein doet er zo’n 3 uur over vanuit Nederland en stopt direct naast de Disney parken.

Zo omzeil je niet alleen de files, je haalt ook het meeste uit je dag in de parken. De trein vertrekt namelijk vroeg in de ochtend en wat later op de avond.

Nog een tip die ik je wil meegeven, download de Disneyland Paris-app. Hierin staan de wachttijden van de attracties. Waarmee je dus ook je dag weer makkelijker kunt plannen. Show- en paradetijden vind je ook terug in de app zodat je ook deze niet hoeft te missen.

Tenslotte, als je net als ik van plannen houd, zou ik je de tip willen geven om je dag zoveel mogelijk te plannen. Bedenk vooraf welke attracties je het liefst wilt bezoeken, of er shows zijn die je wilt zien en bepaalde restaurants waar je wilt eten.

Weet dat je in 1 dag niet alles kunt doen, maar door te plannen kan je wel alles doen wat je graag zou willen.

Waarom toch een overnachting boeken in Disneyland Paris?

Soms kan je niet anders dan naar Disneyland Paris zonder overnachting. Als je al een hotel hebt geboekt, bijvoorbeeld in Paris, of als je op doorreis bent naar een andere bestemming in Frankrijk.

Toch zou ik iedereen willen aanraden om toch een overnachting te boeken. Dat hoeft echt niet in een Disney Hotel. Er zijn vlakbij ook goedkope alternatieven, zoals mijn twee favorieten het B&B Hotel en Hi-Park by Adagio. Een overnachting het B&B hotel kost zo’n €70 per nacht, in het Hi-Park by Adagio ben ik meestal €50 kwijt voor een nachtje.

Dit is dan wel zonder entree, maar voor die paar tientjes hoef je het echt niet te laten.

Verder is het echt heel intensief om 1 dag naar Disneyland Paris te gaan. Zeker als je zelf rijdt. Laat je je rijden door de trein of bus dan heb je tenminste tijd om uit te rusten, ga je met de auto dan is het een ware uitputtingsslag.

Tijdens een dag in Disneyland Paris zet ik zo’n 20.000 stappen. Je wil niet weten hoe pijn mijn voeten doen na zo’n dag – kantoorbaan… – en als je dan nog eens 5 uur terug moet rijden. Nee dan boek ik liever een goedkope kamer in de accommodaties hierboven en rijd ik de volgende ochtend lekker fris weer naar huis.