Philips Hue buitenverlichting review

Als je eenmaal aan Hue begint kom je er ook eigenlijk niet meer van af. Zelfs al zijn er goedkopere alternatieven, die werken toch lang niet zo soepel als de Philips verlichting.

Dus toen wij een lamp voor de tuin moesten hebben viel ons oog op de Hue buitenverlichting. Eigenlijk puur voor de heb, want de goedkopere buitenverlichting functioneert ook prima. Alleen ik vind de meeste buitenlampen echt heel lelijk en die van de Hue zijn nou eenmaal stukken mooier. (degene die ik gekozen heb dan weer net niet :))

Daar hangt overigens ook een mooi prijskaartje aan, want als je de prijzen van de Hue buitenverlichting ziet schrik je toch even…

De vraag: is het het ook waard?

Hue buitenverlichting voordelen

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het grootste voordeel van de Hue buitenverlichting vind ik de koppeling met de app. Je kunt altijd zien of de lamp aan staat, schema’s instellen en … nou dat is het eigenlijk ook.

Voor mij was de reden voor het kiezen voor deze lamp de integratie met mijn andere Hue-lampen. Verder zou ik heel eerlijk geen voordeel kunnen noemen.

De lamp werkt prima hoor, begrijp me niet verkeerd, het licht is heel fel en precies wat ik wilde. De timer werkt ook goed evenals de bewegingssensor – die je er separaat bij moet kopen.

Maar de bouwmarkt hangt vol met lampen die dit ook kunnen voor de helft van de prijs.

Dat is dan ook meteen het eerste nadeel

Nadelen

De prijs, de Philips Hue buitenverlichting is prijzig, nou zeg maar gewoon duur.

Wij wilden graag een lamp die bij beweging feller werd en daarna langzaam dimde. Daar hangt de bouwmarkt zogezegd vol mee, maar ik wilde graag vanaf een afstandje kunnen zien of de lamp aan/uit was.

Onze vorige lamp had namelijk een eigen leven en stond vaak niet aan. Dus vandaar de keuze voor een Hue.

Wanneer je de bewegingsfunctionaliteit wilt heb je een outdoor bewegingsmelder nodig. Nogmaals, werkt heel soepel en makkelijk te koppelen met Hue app, de lamp gaat netjes aan bij schemer en wordt feller wanneer er iemand het terrein op komt.

Of dat de €118 voor de lamp + €40 voor de bewegingssensor waard is…

Alternatieven

Wanneer je geen buitenlamp wilt met slimme opties dan zou ik een goedkopere lamp halen bij de bouwmarkt. Die werken prima.

Wil je een slimme lamp voor buiten dan vond ik dat er weinig alternatieven waren. Er zijn er wel een paar te koop maar elk weer met een eigen app of hub. Laat ik daar nou ook weer niet op zitten te wachten.

Het liefst bedien ik alles vanuit 1 app. Nou weet ik dat je met een Raspberry Pi ook een eind komt met al je smart producten, maar daar ben ik dan weer niet handig genoeg voor. Of heel eerlijk, heb ik geen zin om mij daarin te verdiepen.

Dus dan maar iets meer bedienen om het via dezelfde Hue app te kunnen gebruiken. En laten we dan weer terugkomen bij waarmee ik dit artikel begon, als je eenmaal aan de Hue begint kom je er eigenlijk niet meer zomaar vanaf. Dus wees gewaarschuwd ;).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven