Hotels op loopafstand van de Disney World Parken

Als je Disneyland Paris gewend bent dan lijkt het zo gewoon, lopen vanaf je hotel naar de pretparken. Ook bij de Nederlandse pretparken liggen de accommodaties binnen een aantal minuten vanaf de ingang van de Parken. In Walt Disney World is dat net even anders. Om vanaf de hotels naar de ingang van de Parken te komen moet je meestal gebruik maken van de bus, monorail, gondel of boot. Nou hoor ik je denken, “ik ben een gezonde knul/meid, ik loop liever”. Helemaal eens, zo dacht ik er eerst ook over maar bij de meeste hotels is het simpelweg niet mogelijk om naar de Parken te lopen. Er is een aantal hotels dat wel op loopafstand van de Walt Disney World Parken ligt.

Maar zelfs als je vanaf je hotel naar één of twee Disney Parken kunt lopen, dan nog ben je voor de andere hotels op het Disney Transport aangewezen. Zelf verblijf ik het liefst in het Swan of Dolphin Hotel als ik in Disney World ben. Deze liggen op ongeveer 20-25 minuten lopen van Epcot en Hollywood Studios. In de ochtend is dat prima te doen, maar in de middag als het 35 graden is ben je hartstikke blij dat er ook een boot vaart naar je hotel

Hoewel het hotel op loopafstand ligt van 2 Disney Parken, moet ik voor de andere 2, Disney Springs of de Waterparken nog steeds de bus nemen. Deze liggen namelijk een kilometer of 10 verderop. Wandelpaden zijn er niet dus lopen is ook geen optie. Maar met het Disney World transport systeem is dat zeker geen straf!

Disney World transport

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

 • Duurzame huisjes en appartementen
 • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
 • Busverbinding met Disneyland Paris
 • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het transport van de hotels, naar de Parken, Disney Springs en weer terug is heel goed geregeld. Bij je hotel hangt een tv scherm met daarop de wachttijden voor de volgende bus naar een bepaald Park. Meestal komt er elke 20 minuten een bus. Is het druk dan zorgen ze dat er meer bussen worden ingezet zodat je lekker snel bij de pretparken bent. Al met al ben je nog steeds gemiddeld 30 minuten onderweg, houd hier rekening mee als je reserveert bij een restaurant of een Fastpass hebt.

Naast de bussen zijn er nog meer gratis vervoersmogelijkheden. Zo kan je tussen sommige hotels en pretparken of Disney Springs een boot, gondel of monorail nemen. Dit zijn attracties op zich en een leuke manier om Disney World op een andere manier te bekijken. Je kunt natuurlijk ook een auto huren. Als Disney Hotelgast mag je deze gratis bij de Parken parkeren, maar je betaalt wel een bepaald bedrag per nacht om bij je hotel te mogen staan.

Hotels op loopafstand van de Disney Parken

Er zijn een aantal hotels vanaf waar je naar een Disney World pretpark kunt lopen. De eerste is – zoals boven genoemd – Swan en Dolphin. Deze zijn niet van Disney zelf maar hebben wel een perfecte ligging tussen Epcot en Hollywood Studios. Vlakbij het Swan en Dolphin Hotel liggen 3 hotels die wel van Disney zelf zijn: Yacht Club, Beach Club en Boardwalk hotel. Ook vanaf deze hotels kan je naar Epcot en Hollywood Studios lopen.

Op loopafstand van Magic Kingdom liggen 3 hotels, maar je kunt maar vanaf 1 hotel daadwerkelijk naar het Park lopen. Er is wandelroute aangelegd tussen het Contemporary Hotel en het Magic Kingdom. In ongeveer 10 minuten loop je vanaf de entree van het hotel naar het Park en weer terug. Naar de andere Parken moet je met de bus of monorail.

Wandelroutes in Walt Disney World

Disney World is niet écht gemaakt voor wandelaars, als je de afstand die je in de Parken aflegt niet meetelt. Er zijn maar weinig stoepen, zeker rondom je hotel. Als je ergens naartoe wilt ben je aangewezen op het Disney Transportsysteem, je huurauto of een Uber. Even snel ergens heenlopen kennen ze daar niet en eigenlijk moet je dat ook niet willen.

De temperatuur en de luchtvochtigheid is hoog. Hierdoor kan het soms al een hele uitdaging zijn om in de Parken te lopen, laat staan om er eerst nog 15 minuten naartoe te lopen. Heel eerlijk moet ik toegeven dat ik meestal loop vanaf Epcot of Hollywood Studios naar het Swan of Dolphin Hotel. Het is een stuk sneller dan de boot en het is best een leuke route over de Boardwalk. Maar – zeker als de zon heel hoog staat – is het ontzettend heet en zwaar.

Je kunt ook van Epcot naar Hollywood Studios lopen en terug. Dit is een leuke wandeltocht langs het water waar je onderweg vissen en schildpadden kunt zien. Af en toe zie je zelfs een slang of krokodil. Maar wees gerust deze komen over het algemeen niet naar de bezoekers toe

Hotel op loopafstand boeken

Als je graag wilt lopen naar Epcot, Hollywood Studios, Magic Kingdom of Disney Springs dan zijn er een beperkt aantal hotels die je kunt boeken.

 • Yacht Club (Epcot & Hollywood Studios)
 • Beach Club (Epcot & Hollywood Studios)
 • Boardwalk (Epcot & Hollywood Studios)
 • Swan and Dolphin (Epcot & Hollywood Studios)
 • Contemporary (Magic Kingdom)
 • Saratoga Springs (Disney Springs)
 • Old Key West (Disney Springs)
 • Disney Springs Hotels (Zie naam :))

Houd er rekening mee dat je dus niet naar alle Parken kunt lopen vanaf je hotel. Je bent altijd aangewezen op het gratis Disney vervoer, een huurauto of Uber. Het gratis vervoer in Disney World is echt heel goed dus maak je geen zorgen als je niet naar een Park kunt lopen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven