Hoeveel km loop je op een dag in Disneyland Paris?

Ga je naar een pretpark, dan weet je dat je veel zult moeten lopen. Zeker in zo’n groot Park als Disneyland Paris. Om je een voorbeeld te geven van de afstanden: vanaf de lobby van Hotel Cheyenne is het 1.5 km lopen naar de ingang van het Disneyland Park. Een rondje in het Disneyland Park is ook al snel 1.7 kilometer. En dan is er natuurlijk nog het Walt Disney Studios Park!

Hoeveel loop je op een dag in Disneyland Paris?

Veel! Zeker 10 kilometer. Maar dit gaat vooral ongemerkt. Tijdens de wandeling van je kamer in een Disney Hotel naar de Parken heb je er al snel een kilometer opzitten. En dan moet je dag nog beginnen!

Hoeveel km loop je op een dag in Disneyland Paris?

Gemiddeld breng je 10 tot 14 uur door in de Disney Parken. Dat is een behoorlijke workout! Om het tot het vuurwerk ’s avonds vol te kunnen houden is het belangrijk dat je regelmatig je rust pakt. Zeker als je meerdere dagen gaat.

De eerste dag is alles nieuw en ga je vaak – iets te enthousiast – langer door dan je voeten aankunnen. Meestal merk je dit na het avondeten, als je even hebt gezeten. Zodra je opstaat doen je voeten zeer en meestal voel je het ook in je onderrug. Wanneer je eenmaal terug bent op je kamer dan is het een heerlijk moment om je schoenen uit te trekken en bij te komen.

De volgende ochtend heb je overal spierpijn. Zeker als je – zoals ik – niet gewend bent om de hele dag op je voeten te staan.

Lopen in de attracties

Ongemerkt maak je ook wat kilometers in de wachtrijen. Om te zorgen dat de vele bezoekers in de wachtrijen passen zijn deze behoorlijk lang. Vaak zijn er ook nog wat hoogteverschillen en trappen. Dus voordat je bij het karretje bent heb je al een aardig stuk gelopen.

Het staan in de wachtrij is ook extra vermoeiend. Je loopt korte stukjes en staat vervolgens weer enkele minuten stil. En met bijna 50 attracties maak je een behoorlijk wandeling.

Shows

Het is goed om te weten dat je bij de meeste shows kunt zitten. Zeker bij Mickey’s Philharmagic, Mickey and the Magician en in het vroegere Cinemagique theater heb je comfortabele bioscoopstoelen waarin je uit kunt puffen.

Tijdens de parade en de avondshow Illuminations zijn er alleen staanplaatsen. Je kunt gedurende de parade wel op de rand van de stoep zitten. Zorg wel dat je ruim van tevoren een plekje zoekt, want deze plaatsen zijn al snel bezet.

Illuminations is een projectieshow op het kasteel met vuurwerk. Deze kan je het beste bekijken op de rotonde voor het kasteel. Er staan een aantal bankjes – die snel bezet zijn – maar zodra de show begint zal je toch moeten staan om alles te kunnen zien. De show duurt 20 minuten en begint wanneer het Disneyland Park sluit dus zorg dat je nog energie over hebt om deze te bekijken.

Tips om je Disney dag vol te houden!

Eén van de dingen die ik mijzelf altijd voorneem als ik naar Disneyland Paris ga is om in de weken ervoor meer te bewegen. ’s Avonds een lange wandeling maken of een paar keer extra naar de sportschool. Alles om je spieren voor te bereiden op je Disney workout.

In de dagen voor je Disneyland Paris verblijf kan je het beste goed uitrusten. Je wilt natuurlijk niet die 10 kilometer lopen met spierpijn.

Daarnaast zijn goede schoenen een múst. Petje af als je een hele dag – en al die kilometers – kunt lopen op hoge hakken. Zelf kies ik voor sportschoenen of sneakers. En zelfs dan doen mijn voeten aan het eind van de dag behoorlijk zeer. Doordat je zoveel loopt krijg je zeker op warme dagen al snel last van blaren. Zorg altijd dat je pleisters bij je hebt of sokken.

Tenslotte is mijn laatste tip om je dagen niet te lang te maken. Zeker als je een aantal nachten blijft logeren. Je hebt meer dan genoeg tijd om alles te kunnen zien. Maak vooraf een planning en probeer zoveel mogelijk in 1 Park te blijven.