Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades zien en het liefst ook nog alle figuren ontmoeten. Dat is best een uitdaging met 4 enorme Parken, meer dan 50 attracties, een groot winkelgedeelte en heel veel resorts. Dan heb je aan één dag zeker niet genoeg. Maar hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Voordat je naar Walt Disney World gaat is het goed om je bezoek uitgebreid te plannen. Lees je vooraf goed in en beslis welke Parken je zeker wilt bezoeken. Ben je op doorreis of heb je slechts één of twee dagen te besteden in Walt Disney World kies dan 1 of 2 Parken. Alles zien is dan simpelweg onmogelijk.

Praktische informatie over Walt Disney World

Walt Disney World bestaat uit 4 pretparken:

 • Magic Kingdom
 • Epcot
 • Hollywood Studios
 • Animal Kingdom

Daarnaast zijn er nog 2 waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. In elk park kan je jezelf makkelijk de hele dag vermaken. Ga je tijdens het hoogseizoen dan heb je aan 1 dag zelfs niet genoeg om de meeste dingen te zien. Dan staan er vaak wachtrijen van gemiddeld 45-60 minuten per attractie. Eind augustus gaat er in Hollywood Studios een Star Wars gedeelte open, dan zal de drukte alleen maar toenemen.

Elk Park heeft een eigen parkeerterrein en vervoer vanaf de hotels. Slaap je buiten het resort dan rijden er vaak ook gratis pendelbussen naar de Parken. Ga je maar 1 dag? Dan kan je het beste met de auto gaan.

Welk park?

Heb je maar een paar dagen te besteden in Walt Disney World? Ga dan naar het Magic Kingdom park. Dit is het magische park met de bekende Disney attracties. Het is vergelijkbaar met het Disneyland Park in Parijs alleen vele malen groter. Breng zeker een bezoekje aan de attracties die je in Disneyland Paris niet hebt:

 • Splash Mountain
 • Tiki Room
 • Jungle Cruise
 • Space Mountain – deze is compleet anders dan in Disneyland Paris
 • The Many Adventures of Winnie the Pooh
 • People Mover
 • Carrousel of Progress
 • Seven Dwarfs Mine Train

Als je enkel bovenstaande attracties doet heb je aan 1 dag in het Magic Kingdom park genoeg. Ook als je niet alles hoeft te zien kan je in één dag veel zien, mits je niet tijdens de enorme drukte tijdens Spring Break of de kerstvakantie gaat.

Heb je nog een extra dag in Walt Disney World? Ga dan naar Epcot. Dit is een heel bijzonder Disney Park dat je nergens ter wereld hebt. Er zijn niet veel attracties, maar meer dan genoeg om je een dag te vermaken. Ga je tijdens een Festival, dan staan er allemaal kleine eettentjes waar je heel veel gerechtjes uit verschillende landen kunt halen.

Hoeveel dagen als je alleen voor Disney World komt?

Ben je net als ik een Disney liefhebber en wil je optimaal genieten van het Walt Disney World Resort? Ga dan minimaal 10 dagen. Je zult dit echt nodig hebben om rustig alles te bekijken. Het laatste wat je wilt in de Florida hitte is je haasten. Daarnaast kan het ook zo warm zijn dat je op sommige momenten uit de zon moet blijven. In de zomer regent het daarnaast elke dag, dat is ook iets om rekening mee te houden.

Zelf ga ik meestal 2 weken. Het gros daarvan breng ik door in Walt Disney World. Via de Engelse Disney World website kan je een entreeticket voor 14 dagen kopen, je hebt dan onbeperkt toegang tot alle 4 de Parken en de 2 waterparken. Daarnaast kan je ook nog elke dag spelen op één van de twee minigolf banen. Kortom, genoeg om je de hele vakantie te vermaken.

Daarnaast bezoek ik een paar dagen bezienswaardigheden buiten het Disney Resort. Dat kan een ander pretpark zijn of een winkelcentrum. Maar mijn uitvalsbasis is altijd Walt Disney World. Dat vind ik zelf het prettigst.