Menu
Pretparken

Hoe leuk is een pretpark in coronatijd?

Wanneer ik dit artikel schrijf ben ik net terug uit Disneyland Paris. Gewoon voor een dagje, om de sfeer te proeven.

Voordat ik hier naartoe ging heb ik toch even getwijfeld. Is het wel verstandig om in deze tijd naar een pretpark te gaan? Kan je er nog wel plezier hebben met al die maatregelen?

Maar uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het toch van de twijfel. Dus daar ging ik hoor, naar een pretpark in coronatijd.

Bang om besmet te raken

Wanneer je écht bang bent om besmet te raken en tot de risicogroep behoort zou ik dit jaar pretparken overslaan. Je komt toch met duizenden mensen samen op 1 plek. En hoe groot een pretpark ook is en hoe laag het bezoekersaantal, je komt nog steeds met veel mensen in aanraking.

In Disneyland Paris waren er stukken waar je niemand tegen kwam maar ook plekken waar je echt tussen de mensen door moest wurmen. Dat zal niet alleen hier zo zijn. Ook in andere pretparken heb je te maken met een grote groep mensen die soms samen komen op dezelfde plek. Als je bang bent om ziek te worden dan zou ik er heel eerlijk niet naartoe gaan.

Dat gezegd hebbende, de maatregelen die ze in pretparken hebben genomen – zeker in Disneyland Paris – zijn zo vergaand dat ik mij daar veiliger voelde dan bij de lokale supermarkt.

LEES OOK:  Julianatoren tickets: 4 manieren om korting te krijgen!

Hoeveel last heb je van de maatregelen?

Last ga je er zeker van hebben. Je moet afstand houden waardoor rijen langer lijken, er kunnen minder mensen in een karretje dus je zult wat geduld moeten hebben én het gaat allemaal niet zo soepel als je gewend bent.

Daar komt in Disneyland Paris bij dat je verplicht bent een mondkapje te dragen. Hoe zacht, dun, of comfortabel jouw kapje ook is, na een paar uur gaat het echt irritant worden.

Verder valt het allemaal hartstikke mee. Zeker als je jouw gezond verstand gebruikt. Houd je aan de richtlijnen, dan zul je zien dat je ondanks corona nog steeds een ontzettend leuke tijd kunt hebben in het pretpark.

Een mindere ervaring voor dezelfde prijs

Deze hoor ik wel vaker. En ik dacht het zelf ook hoor. Moet ik nog steeds de volle mep betalen terwijl ik veel minder kan en mag in zo’n pretpark.

Nou ik kan je in alle eerlijkheid zeggen dat ik het hartstikke mis had. Het is lang geleden dat ik zo’n topdag had als in Disneyland Paris op 15 jul. Geen wachttijden of overvolle paden. Schone tafels in restaurants en de karretjes en bootjes van de attracties waren ook smetteloos.

In de wachtrij geen mensen achter je die in je nek staan te hijgen. Gewoon ruimte om je heen. Zoals dat eigenlijk zou horen. Iedereen verplicht om de handen te desinfecteren voordat ze een winkel in mochten. En het personeel pakt de spullen voor je om het besmettingsgevaar te verlagen. Wat dan ook weer resulteerde in opgeruimde schappen. Het was eigenlijk perfect, zonder dat irritante mondkapje.

LEES OOK:  14 feitjes over Wunderland Kalkar

Zou ik nog een keer gaan?

Absoluut, geen twijfel over mogelijk. Sterker nog ik heb alweer een nieuw verblijf gereserveerd.

Wellicht zal het dan iets drukker zijn maar bij lange na niet zo druk als op een normale pretparkdag. En zeker niet midden in de zomer! Dan sta je normaal gesproken uren te wachten en moet je je echt tussen de menigte doorwurmen. Dat gaat voorlopig niet het geval zijn.

En daar kan ik prima mee leven! Naar een pretpark in coronatijd? Ik ben fan!

(Mocht je na het lezen van dit artikel denken die is gek, die weet niet hoe erg het virus kan zijn?! Lees dan eens mijn artikel over de 2 longontstekingen die ik heb gehad in maart waarvan 1 vermoedelijk veroorzaakt door het coronavirus)

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X