Hoe goed (en fijn) is een massage gun?

Een tijdje geleden kocht ik een massage gun om de spierpijn na het sporten te verlichten. Je kent het wel, die zure armen of benen na een bezoek aan de sportschool. Dan is het best lekker om je even te laten masseren. Alleen je partner heeft daar niet altijd (lees nooit) zin in, althans de mijne niet.

Daarom ging ik op zoek naar een massageapparaat. Maar het viel me al snel op dat het voornamelijk van die ontspannende apparaten waren. Terwijl ik zelf iets zocht om mijn spieren te laten ontspannen.

Zeker ook, omdat ik tijdens de coronaperiode veel thuiswerkte en daardoor ook last kreeg van mijn nek. Wat weer zorgde voor hoofdpijn,

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een type massage-apparaat. De vorm heeft wel iets weg van een pistool, daarom ook de naam. Verder is er helemaal geen overeenkomst met het wapen.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Door de praktische vorm van een massage gun kun je heel makkelijk jezelf masseren. Het is fijn als iemand anders het doet maar door de manier waarop je het apparaat vasthoudt kun je vrijwel overal bij. Zelfs op je rug.

Het apparaat masseert de spieren door te trillen. De kop beweegt op en neer en je kunt zelf de snelheid ervan instellen. Hoe sneller het apparaat gaat, hoe harder (en pijnlijker) de massage.

Maar het voordeel van een massage gun t.o.v. een ander massage-apparaat is dat deze door de beweging dieper komt. Waardoor de massage vergelijkbaar wordt met een sportmassage.

Hoe gebruik je een massage gun?

Je kunt de massage gun elke keer gebruiken als je spierpijn hebt of als je last hebt van stijve spieren.

De eerste stap is het kiezen van het juiste opzet stuk. De meeste massage guns hebben een aantal opzetstukken die worden meegeleverd. De ronde bol is het standaard opzetstuk waarmee ik zou beginnen.

Deze is niet zo pijnlijk als het platte opzetstuk, maar masseert dan ook iets minder diep.

De tweepoot is speciaal voor je nek en het kleine, puntige opzetstuk is voor specifieke plekken waaronder knopen.

Mijn favoriet, het opzetstuk dat ik het meest gebruik, is de harde platte. Deze masseert heel diep, doet best pijn, maar daarna zijn je spieren lekker los. Zeker op je benen is dat echt heel fijn. Maar je moet er even aan wennen in het begin.

Bekijk hier het assortiment massage guns!

Helpt een massage gun bij spierpijn?

Als je googled zijn er allerlei onderzoeken over of een massage gun helpt bij spierpijn. Maar ik geef je mijn eigen ervaring.

Bij mij helpt het goed. Na gebruik van het apparaat ben ik sneller van mijn spierpijn af. Meestal masseer ik mijn spieren meteen na het sporten voor een goede doorbloeding. Dan de volgende dag, wanneer de spierpijn opkomt, nog een keer.

De dag erna verdwijnt de spierpijn vaak al snel, terwijl het normaal gesproken erger zou worden. Op dag 2 na het sporten is bij mij de spierpijn altijd het ergst, maar nu heb ik er gelukkig vrij weinig last van.

Welk massage gun kun je het beste kopen?

Je hebt grofweg 3 soorten massage guns.

  • Mini
  • Met een T-vorm
  • Een driehoek

Als je hier kijkt, zie je precies wat ik bedoel.

De massage gun die ik heb gekocht heeft een t-vorm. Voor mijn gevoel kan ik daarmee makkelijker op plekken komen waar ik niet goed bij kan. Het verlengt namelijk mijn arm.

Maar de grip is ook minder waardoor ik het apparaat ook soms per ongeluk laat vallen.

De 3-hoekvormige massage guns kun je makkelijker vasthouden en achteraf heb ik spijt dat ik deze niet heb gekocht.

De mini zou ik persoonlijk niet kopen, alleen als je veel sport en reist.

Wat kost een massage gun?

Een massage gun is niet goedkoop. Het is geen lullig massage-apparaat voor wat ontspanning, nee het werkt echt op je spieren en daar betaal je voor.

Ze beginnen bij zo’n 100 euro maar gaan al snel naar 300 euro of meer. Best een investering en toch ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Mijn massage gun kostte bijna 200 euro en ik heb er nog steeds plezier van. Elke keer wanneer mijn nek weer pijnlijk wordt door het vele typen achter de computer pak ik het apparaat en na een paar minuten trekt de spierpijn weg.

Maar ook wanneer ik ’s avonds op de bank zit met rusteloze benen pak ik mijn massage gun. Dat is het best lekker om dat zure gevoel weg te masseren. En soms is het ook gewoon lekker om jezelf even een rugmassage te geven.

Of als je een lieve partner het dan kun je hem of haar ook vragen om dat voor je te doen. Het voordeel van een massage gun is dat je het makkelijk zelf kunt doen mocht je dat willen.

Plus je bergt het apparaat ook makkelijk op.

Waar koop je een massage gun?

De meeste elektronicawinkels verkopen een massage gun. Coolblue heeft ook een aantal van deze guns in het assortiment.

Voordeel van Coolblue is dat je het apparaat snel in huis hebt en dat je het ook weer makkelijk terugstuurt mocht je het niks vinden.

Bekijk hier het assortiment massage guns!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven