Hoe eng is Halloween in Disneyland Paris? Is het geschikt voor kinderen?

Hoewel Halloween in de Nederlandse pretparken tot waar griezelfestijn is omgedoopt. Met horrorhuizen, enge clowns en veel opgefokte pubers. Is Halloween in Disneyland Paris precies het tegenovergestelde.

Hier geen enge acteurs die je de stuipen op het lijf jagen. Of horrorhuizen waar je niet eens bij in de buurt durft te komen. Disney’s Halloween Festival – dat van 1 oktober t/m 4 november 2018 gevierd wordt – is een familievriendelijk evenement dat juist heel erg geschikt is voor kleine kinderen.

Wat is Halloween?

Waarschijnlijk ken je het uit de films of heb je het een keer in het echt mee mogen maken. Tijdens Halloween in Amerika gaan kinderen in hun wijk langs de deuren om snoepjes op te halen. Dit doen ze verkleed als piraat, prinses, ridder, etc. Het maakt niet uit hoe goed of hoe duur je kostuum is. Als je maar heel hard Trick or Treat roept.

In Nederland begint dit feest ook populair te worden. Sommige winkels – waaronder de Action – hebben rond oktober griezelspullen in het assortiment. Ook gaan er in diverse wijken hele groepen verklede kinderen langs de deur om snoepjes op te halen.

Hoe dit in de VS en Nederland wordt gevierd is vergelijkbaar met Halloween in Disneyland Paris. Al doen zij er natuurlijk een Disney sausje overheen.

Hoe viert Disneyland Paris Halloween?

Vanaf begin oktober kleurt het Disneyland Park oranje. Dit is één van de twee pretparken van Disneyland Paris. Oranje is de kleur van pompoenen – met enge gezichtjes – die traditioneel als lantaarn worden gebruikt. Daarnaast geeft het een sfeer die goed past bij deze tijd van het jaar – de herfst.

Halloween wordt alleen gevierd in het Disneyland Park, in de landen Frontierland en Main Street USA. Deze gedeeltes zijn griezelig aangekleed met pompoenen en andere “enge” versieringen.

De Disney figuren hebben speciale outfits aangetrokken. Geen enge griezelkostuums, maar vrolijke heksen en boeven outfits. De enige Disney figuren die niet verkleed zijn, zijn de villains – de slechterikken uit de films. Denk aan Jafar, Maleficent en Kapitein Haak. Ook Jack Skellington en Sally van Nightmare Before Christmas zijn van zichzelf al een beetje griezelig.

Shows en parade

Behalve de feestelijke Halloween versieringen zijn er tijdens deze periode speciale shows en een parade te zien.  In 2017 was dit de Mickey’s Tricycle gang. Een korte parade waarbij de Disney figuren door Main Street USA gereden werden op driewielers. Tijdens de parade stopten de karretjes om toeschouwers de kans te geven om hun favoriete figuren van dichtbij te zien.

Vorig jaar stond Halloween in Disneyland Paris in het teken van de film Coco die toen uitkwam. Dit is een verhaal over leven na de dood dat zich afspeelt in Mexico. Daarom hadden de shows en ontmoetingen in Frontierland een Mexicaans tintje. In het Texmex restaurant Fuente del Oro speelde er een mariachi-orkest. Ook kon je een selfie maken met Mickey en Minnie die verkleed waren in kleurrijke Mexicaanse outfits.

Is het geschikt voor (kleine) kinderen?

Absoluut! Halloween in Disneyland Paris is niet vergelijkbaar met wat je bijvoorbeeld in Walibi Holland kan verwachten. Het is een echt Disney feest met glimlachende figuren die “enge” outfits hebben aangetrokken. Ze zullen je nooit bewust laten schrikken, zeker kleine kinderen niet.

De outfits hebben vrolijke kleuren. Denk aan Donald met een gekleurd masker en Katrien met een kleurrijke heksenhoed. Mickey en z’n vriendjes hebben allemaal vrolijke, lachende gezichten en zien er eerder feestelijk dan griezelig uit.

Het enige wat eng kan zijn, zijn de slechterikken uit de Disney Films. Vinden jouw kinderen Jafar of Maleficent eng? Dan kan je hen beter vermijden. Ze lopen niet “vrij” rond in het park maar zijn op speciale plekken te ontmoeten. Je hoeft ze dus niet tegen te komen als je dat niet wilt. Ze maken wel onderdeel uit van de parade maar ze komen niet naar je toe als ze zien dat je kind het eng vindt.

Ook de pompoenen en de versieringen zijn niet eng. Hooguit een beetje griezelig. In plaats van Dracula tanden hebben de pompoenen een vriendelijke grijns op hun gezicht. Ze zien er vrolijk uit maar geven toch een Halloween gevoel.

Het is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Drukte tijdens Halloween

We zijn meerdere keren geweest tijdens Halloween en het was – met uitzondering van de herfstvakantie – heerlijk rustig. Wachttijden van maximaal 20 minuten en meer dan genoeg plek bij de shows en parades.

Ook tijdens de herfstvakantie is het nog goed te doen. Let er wel op dat dan ook de Franse en Engelse kinderen vakantie hebben. Hierdoor kan het wat drukker zijn in de parken, zeker als je tijdens het weekend of op 31 oktober gaat.

Als jullie tijdens deze periode gaan, maak dan zoveel mogelijk gebruik van Extra Magic Time en de Fastpasses. Bij Extra Magic Time mag je – als je slaapt in één van de Disney Hotels – eerder het park in of langer in het park blijven dan andere bezoekers. Met een Fastpass kan je een plaats reserveren in de rij zonder er zelf in te staan. Zodra je de Fastpass hebt gebruikt kan je weer een nieuwe plek in de rij reserveren.

Disney’s Halloween Festival 2018

Op het moment dat wij dit schrijven – juli 2018 – is er nog geen programma bekend voor Disney’s Halloween Festival. Op de Disneyland Paris website worden de activiteiten van vorig jaar nog steeds getoond. Het programma zal dit jaar waarschijnlijk iets afwijken, omdat de parade vorig jaar in het teken van de 25e verjaardag stond.

Houd er wel rekening mee dat je tot uiterlijk 31 juli gebruik kunt maken van de speciale aanbieding voor deze periode. Je krijgt dan 15% korting op je verblijf en entree + gratis ontbijt en lunch of diner. Als jullie Halloween in Disneyland Paris willen vieren is deze maand de perfecte tijd om te boeken!

Speciaal Halloween evenement

Op 31 oktober gaat het vanaf 20.30 los in het Disneyland Park. Dan is namelijk de Disney Halloween Party. Dé gelegenheid om ook als volwassene verkleed het park te bezoeken. Dit feest is ook meer gericht op de oudere bezoeker.

Voor dit evenement moet je vooraf een speciaal ticket kopen. Heb je deze niet dan zal je om 20.30 gevraagd worden het park te verlaten. De tickets kosten €69 per persoon en dan kan je vanaf 17.00 tot 02.00 in het Disneyland Park blijven.

Tijdens dit Halloween evenement zijn diverse attracties geopend, ook zijn er speciale shows en een parade. Deze zijn iets enger dan degene die je overdag kunt zien. Maar het blijft natuurlijk Disney.

Disneyland Paris is ook heel streng als het gaat om de kostuums die volwassene dragen. Zo mag je niet je volledige gezicht bedekken, mag je niks bij je dragen dat op een wapen lijkt en mag je niks aan dat vervelend kan zijn voor andere gasten zoals een cape. Doe je dit wel dan kunnen ze je – ondanks je ticket – verwijderen uit het park. Ben je verkleed als Disney Figuur? Dan mag je geen handtekeningen uitdelen en niet met gasten op de foto om verwarring te voorkomen.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Drukte in Disneyland Paris in 2020

We weten dat in deze tijd het leven er anders uitziet dan normaal. Zo ook in Disneyland Paris. Was vroeger de zomer de drukste...

Disneyland Paris op oranje, geen vakanties meer en verplicht in quarantaine

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen maar sinds gisteren heeft ook Disneyland Paris de oranje kleur gekregen van de overheid....

Openingstijden Disneyland Paris in coronatijd

Disneyland Paris is sinds 15 juli 2020 weer open voor het publiek. Maar wel met een aantal aanpassingen. Zo moet je verplicht 1 meter...

Disneyland Paris biedt nu beste prijsgarantie en schrapt boekingskosten

Disneyland Paris heeft twee nieuwe voorwaarden om het boeken in deze tijd zo prettig mogelijk te maken.De eerste is de beste prijsgarantie waarbij...

Disneyland Paris sluit hotels of stelt opening uit

Hoewel Disneyland Paris al sinds 15 juli geopend is, geldt dat niet voor alle hotels. Bij de opening ontving alleen Newport Bay Club gasten...

Disneyland Paris bezoek update, wat is er dit najaar te doen én herfstvoordeel!

Afgelopen week was ik voor de tweede keer sinds de heropening in Disneyland Paris. Ditmaal geen bliksembezoek van één dag, maar 3 dagen Disney...

Nieuwste posts

Hue buitenverlichting review

Als je eenmaal aan Hue begint kom je er ook eigenlijk niet meer van af. Zelfs al zijn er goedkopere alternatieven, die werken toch...

Harry Potter op Netflix en gratis kijken!

Buiten is het koud, tijd voor een warme kop thee en een leuke film. Vandaag viel mijn keus op Harry Potter. Echt een lekkere...

Lidl robotstofzuiger review: waarom ik niet meer zonder kan!

Als ik ergens een hekel aan heb is het stofzuigen. Nou heb ik best een goede stofzuiger, de Philips Speedpro Max Aqua, die niet...

Meest gelezen

Drukte in Disneyland Paris: wat is de beste tijd om te gaan?

Niemand vindt het leuk om lang in de rij te staan. Op drukke dagen kan de wachttijd bij populaire attracties oplopen tot 2 uur....

Disneyland Paris Fastpass

De Disneyland Paris Fastpass is een handig hulpmiddel om jouw dag in het pretpark een stuk aangenamer te maken. Geen lange wachtrijen meer, maar...

Kosten Disneyland Paris – entree, hotel, eten en souvenirs

Disneyland Paris spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Mede dankzij de shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren die je op tv voorbij...
delingen