Hoe druk is Spring Break in Walt Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ga je in maart naar Walt Disney World? Maak dan je borst maar nat. Dit is namelijk één van de drukste tijden in het jaar! Er zijn zoveel mensen in de Parken dat je het nog het beste kunt vergelijken met de kerstdrukte. Best vreemd als je het met Disneyland Paris vergelijkt, waarbij het tijdens de voorjaarsvakantie helemaal niet zo druk is.

Tijdens Spring Break zijn alle universiteiten/hoge scholen in Amerika gesloten. Net als in Nederland is dit verdeeld over 3 weken waarbij elke keer een andere regio vrij is. Veel Amerikanen trekken er tijdens deze vrije week op uit. Misschien ken je de filmpjes op internet wel van dronken scholieren die in Cancun helemaal los gaan. Het grootste deel van hen trekt massaal naar warme klimaten. Denk aan Mexico maar ook Florida! En dat zie je terug aan de wachttijden in Walt Disney World.

Drukte Disney World tijdens Spring Break

Tijdens Spring Break zijn de Disney Parken overvol. Wachttijden lopen op tot minimaal een uur. Zelfs bij gangbare attracties als It’s a Small World sta je zeker 70 tot 90 minuten in de rij. Je loopt schouder aan schouder in Main Street en door de drukte loopt iedereen op z’n tenen, inclusief de castmembers. De kans op kleine opstootjes en ruzies is groot, al zal Disney er natuurlijk alles aan doen om dit in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij een zero-tolerance aanpak: misdraag je je op het Disney Resort, dan zetten ze je eruit. Dat geldt niet alleen voor de Parken. Ook als je er in het hotel, de bus of in Disney Springs een zooitje van maakt wordt je de toegang tot Walt Disney World ontzegd.

Disney zorgt tijdens de piekdagen voor extra entertainment om de attracties en drukke Parken te ontlasten. In de hotels wordt er van alles georganiseerd. Ook in de 4 Disney Parken en Disney Springs zal je diverse artiesten op straat zien en er lopen veel figuren rond om met iedereen op de foto te gaan.

Help! We gaan tijdens Spring Break

Als blijkt dat je tijdens Spring Break naar Walt Disney World gaat is het goed om nu direct nog je Fastpassen te reserveren. Heb je nog geen entreetickets, boek deze dan gelijk. Hiermee krijg je toegang tot het Fastpass reserveringssysteem. Per dag mag je er 3 reserveren. Deze moeten in hetzelfde Park zijn. Je moet dus je bezoek goed plannen om er het meeste uit te kunnen halen

In de My Disney Experience app kan je jouw Disney account koppelen aan de entreetickets. Hierna kan je naar de kalender waar je de Fastpassen kunt reserveren. Waarschijnlijk zijn er voor veel attracties al geen passen meer beschikbaar. Maar probeer er hoe dan ook 3 te reserveren. Soms komen er op een later tijdstip toch weer fastpassen vrij, dan kan je die snel reserveren.

Zorg dat je alle 3 de fastpassen voor een zo vroeg mogelijke tijd reserveert. Als deze 3 op zijn mag je pas weer een nieuwe reserveren. Dan is het vervelend als je een plekje voor de avondshow hebt gereserveerd. Dit zou betekenen dat je de rest van de dag geen andere Fastpassen meer kunt halen.

Daarnaast is het goed om je voor te bereiden op de drukte. Begin je dag zo vroeg mogelijk en maak gebruik van Extra Magic Hours. Bezoek attracties tijdens shows en parades, en blijf na de avondshow. Hierna gaan namelijk heel veel mensen terug naar het hotel en wordt het aanzienlijk rustiger. Zorg daarnaast dat je genoeg entertainment bij je hebt voor in de wachtrij. Er zullen er maar weinig korter dan een uur zijn.

Het weer in Disney World tijdens Spring Break

Het voordeel van Florida is dat het er bijna nooit koud is. Zelfs in de winter is het overdag nog een graad of 20. Tijdens Spring Break liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Dat is nog een behoorlijk verschil. De zon in Florida schijnt heel sterk. Wanneer deze doorkomt is het direct bloedheet. Blijft deze achter de wolken dan kan het juist weer behoorlijk fris zijn.

Er is elke dag een kleine regenkans. Pak daarom altijd je paraplu in als je naar Disney World gaat. Tijdens een regenbui is het nog rond de 20 graden, koud is het dus zeker niet.

Rustigere periodes

We krijgen regelmatig de vraag wanneer het een rustige tijd is om naar Walt Disney World te gaan. Maar die is er eigenlijk niet meer. Vroeger had je echt hoog- en laagseizoen. Disney heeft toen besloten om tijdens rustigere periodes ook mensen naar de Parken te trekken door het organiseren van speciale evenementen. Bijvoorbeeld in januari – na de kerstperiode – was het vaak heel rustig. Nu organiseert Disney in deze periode een marathon waarmee ze tienduizenden mensen naar Disney World trekken.

Een ander voorbeeld is september. Vanaf de tweede week t/m de herfstvakantie was het een rustige tijd in Walt Disney World. Om dit te voorkomen hebben zij het Food & Wine Festival bedacht. Hier komen met name veel lokale mensen op af. Daarnaast starten ze eind augustus al met de viering van Halloween. Er zijn regelmatig Halloween avonden – Mickey’s Not So Scary Halloween Party – waar je een aparte ticket voor moet kopen. Deze avonden zijn, ondanks dat je meer dan €70 extra per persoon betaald, bijna altijd uitverkocht.

Laat je voor een bezoek aan Disney World daarom ook niet leiden door de drukte. Zelf ga ik al jaren tijdens het drukke zomerseizoen. Als je lang genoeg gaat (minimaal 7 dagen) dan heb je meer dan genoeg tijd om alles te zien en te doen. Zorg ook echt dat je die 3 Fastpassen per dag vastlegd en dat je reserveert bij je favoriete restaurants. Dan kan je er ondanks de drukte nog steeds een magische vakantie van maken.