Het verschil tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park

Deze week deden we meerdere malen een uitstapje naar de andere pretparken maar vandaag weer een artikel over Disneyland Paris. Om precies te zijn wat nou het verschil is tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.

Disneyland Paris is een resort. Er zijn twee pretparken, diverse hotels en er is een winkelstraat met daarin ook restaurants en bars. Daarom blijven veel mensen minimaal 1 nachtje slapen om alles te kunnen bekijken.

Er zijn er ook genoeg die dat een beetje gek vinden. Je bent na een dag in een pretpark toch wel uitgekeken, toch? Natuurlijk kan het ook dat je niet genoeg tijd of budget hebt om langer te gaan. Daarom onderaan het artikel antwoord op de vraag welk park kan je het beste bezoeken als je maar één dag gaat. Maar eerst, wat is er te doen in de parken…

Het Disneyland Park

Het oudste en bekendste park van Disneyland Paris is het Disneyland Park. Dit is het park met het roze kasteel dat je ook op de reclames ziet.
De ingang van het Disneyland Park bevindt zich onder het Disneyland Hotel. Ook dit gebouw is roze. Het Disneyland Hotel is het duurste en meest luxe hotel van Disneyland Paris. Voor een kamer betaal je gemiddeld zo’n €400 per nacht inclusief de entreetickets voor 2 dagen.

Na de ingang sta je in Main Street U.S.A., het eerste themagebied. In het Disneyland Park zijn er 5 van dit soort gebieden, ook wel landen genoemd. De attracties, gebouwen, winkels en restaurants in die gebieden zijn afgestemd op dat thema. Andere themagebieden zijn Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.

Veel attractieparken werken met themagebieden. Met name het Wild Westen thema zie je in veel andere parken. Disneyland Paris heeft ook een cowboygebied: Frontierland. Maar de aankleding daarvan is niet te vergelijken met andere pretparken. Ze hebben hier namelijk een Western dorp nagebouwd inclusief een grote mijn. Vanaf het moment dat je dit gedeelte binnenstapt waan je je in het Wilde Westen.

Wat is er te doen in het Disneyland Park

Het Disneyland Park is het sprookjespark met attracties waarin diverse Disney figuren de hoofdrol spelen. Voorbeelden zijn Pinokkio, Sneeuwwitje en Buzz Lightyear van Toy Story. Ook zijn er attracties met een Star Wars thema die het goed doen bij de wat oudere bezoekers.

In het park zijn er daarnaast diverse plekken waar je met Disney figuren op de foto kunt en een handtekening van hen kunt krijgen. Vrijwel alle figuren kunnen een handtekeningenboekje teken, het verzamelen hiervan is een leuke activiteit!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook ontzettend veel winkeltjes in het Disneyland Park waar je de leukste souvenirs kunt kopen. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het: speelgoed, kleding, sieraden, keukengerei en servies.

Attracties

De attracties in het Disneyland Park zijn vrijwel allemaal voor het gehele gezin geschikt. Er zijn weinig echte thrillrides, maar dat maakt de attracties zeker niet saai!

Voor kleine kinderen zijn er diverse attracties in Fantasyland, het gedeelte van het park achter het kasteel. Hier vind je ook It’s a Small World, deze mag je niet missen. Andere attracties in het Disneyland Park dat je zeker niet mag missen zijn Phantom Manor, Big Thunder Mountain en Star Tours.

Je kunt de attracties van het Disneyland Park niet vergelijken met die van andere pretparken. Elke attractie heeft een eigen verhaal en thema. Ook de aankleding is ontzettend mooi gedaan.

Shows & Parades

Het Disneyland Park is ook dé plek om shows en parades te zien met Disney figuren in de hoofdrol. Tijdens de parade zijn er diverse mooi versierde praalwagens met Disneyfiguren erop. Ze zwaaien uitgebreid naar alle gasten en sommigen komen zelfs naar het publiek.

De shows draaien om bekende Disney figuren. Welke dat is hangt af van de show. Er zijn shows geweest met Mickey Mouse, Belle en het Beest, Frozen, Stitch en de Disney Schurken. Pak zodra je binnenkomt in het Disneyland Park een kaart met daarop de showtijden, dan hoef je niks te missen. Hierop staat ook hoe laat de parades beginnen.

Aan het eind van de dag is er in het Disneyland Park een avondshow met vuurwerk en projecties op het kasteel. Dit is een absolute aanrader! Vind je een hele dag in een pretpark te lang dan kan je eerst teruggaan naar je hotel en later op de avond terugkeren naar het Disneyland Park om de show te bekijken. Met de entreekaartjes die je bij het arrangement krijgt mag je zo vaak in en uit de parken als je maar wilt.

Restaurants

Van wandelen in het pretpark krijg je trek. Gelukkig zijn er in het Disneyland Park ook voldoende mogelijkheden om iets te eten. Er zijn 3 typen restaurants: counter service, table service en buffet.

Bij het counter service restaurant haal je het even zelf af bij de balie en ga je daarna op zoek naar een tafeltje om het op te eten. Op drukke dagen is het verstandig om vooraf een tafel te zoeken, het is natuurlijk vervelend als je met een dienblad vol eten staat en je kunt het nergens opeten.

De table service restaurants zijn over het algemeen iets chiquer. Hier kan je eten bestellen van de kaart. Er zijn diverse soorten restaurants, van vis tot steakhouse. Door de populariteit van de Maaltijdplannen wordt het steeds drukker in de restaurants. Daarom is het verstandig om vooraf te reserveren. Dat kan via de website van Disneyland Paris, door te bellen naar +33 1 60 30 40 50  of ter plekke te reserveren bij de concierge in het hotel of bij het restaurant zelf.

Buffetrestaurants zijn een combinatie tussen de table- en counter service restaurants. Je krijgt een tafeltje aangewezen, waarna je bij het buffet alles kunt pakken wat je maar op kunt. Er liggen salades, pizza’s, vlees, frietjes, groentes en heerlijke toetjes.

Dit was in een vogelvlucht het Disneyland Park, maar er is natuurlijk nog een pretpark: het Walt Disney Studios Park.

Het Walt Disney Studios Park

Naast het Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park. De naam geeft het al een klein beetje weg, dit pretpark heeft namelijk een filmthema. Het Park is later bijgebouwd en opende 10 jaar na de opening van het Disneyland Park de poorten.

In het verleden was dit echt een secundair park waar je geen dag kon besteden. Door de jaren heen zijn er diverse attracties toegevoegd en recent is er een grote uitbreiding aangekondigd waarbij er een Star Wars en een Frozen gedeelte toegevoegd wordt aan dit park.

Net als het Disneyland Park bestaat het Walt Disney Studios Park uit verschillende themagebieden. Deze zijn helaas niet zo mooi aangekleed als in het andere park. Wat wel erg leuk gedaan is, is het Toy Story en het Ratatouille gedeelte. Hier is de thematisering wel erg mooi gedaan.

Attracties

Het Walt Disney Studios Park is perfect voor de liefhebbers van thrillrides. Niet te missen is bijvoorbeeld de Tower of Terror. Dit gebouw kan je al van veraf zien. In deze attractie ervaar je hoe het is als de lift ineens verdiepingen naar beneden zou vallen. Vervolgens wordt je weer naar boven getakeld en kan maak je het nogmaals mee.

Een andere leuke attractie in het Walt Disney Studios Park is Crush’s Coaster. Dit is een indoorachtbaan in het donker met een Finding Nemo thema. Hoewel dit een kinderfilm is, is de attractie niet voor het gehele gezin geschikt.

Wel leuk voor de hele familie is Ratatouille: The Ride. Dit is een 3D Darkride met Remy en Emile in de hoofdrol. Je neemt een kijkje in de bekende keuken uit de film, totdat je wordt ontdekt en moet zorgen dat ze je niet te pakken krijgen. Hilarisch, mooi gedaan en absoluut een aanrader.

Het Walt Disney Studios Park is écht gericht op oudere kinderen en volwassenen. Er zijn weinig attracties voor jonge kinderen en mensen die niet van thrillrides houden.

Shows, parades en restaurants

In het Walt Disney Studios Park zijn aanzienlijk minder shows en parades dan in het Disneyland Park. Moteurs Action is een stuntshow die meerdere malen per dag gegeven wordt. Tijdens de show zie je hoe een filmcrew een actiescene opneemt en welke capriolen de stuntmannen en -vrouwen moeten uithalen.

Naast de shows zijn er diverse ontmoetingen met Disney figuren. Deze kan je op dit moment alleen reserveren via een app. Geen lange wachtrijen meer, maar ook de kans dat je dus niet op de foto kunt met je favoriete figuur op drukke dagen.

Net als in het Disneyland Park zijn er in het Studios Park ook genoeg plekken waar je iets te eten kunt halen. Naast de Ratatouille attractie is het restaurant uit de gelijknamige film gebouwd en kan je de gerechten van chef Remy proeven.

Verschil tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park

Het grootste verschil tussen de twee Parken is de thematisering. Waar het Disneyland Park écht een sprookjes park is, zijn de Studios wat killer en is er minder aandacht besteed aan de aankleding.

Wel zijn de attracties in het Studios Park leuker als je van thrillrides houdt. Crush’s Coaster, de Toy Story Parachute Drop en de Tower of Terror zijn mijn favorieten waar ik elk bezoek meerdere malen in ga. Ook Ratatouille The Ride is een welkome uitbreiding geweest van dit Park, net als de twee nieuwe gedeeltes die ze vanaf 2020 zullen toevoegen.

Het Disneyland Park heeft de oude Disney magie zoals Walt het ooit bedoeld heeft. De omgeving en de muziek maken dit Park helemaal af. Je waant je even in een andere wereld en mag ook als volwassene weer even kind zijn. Ook dit Park heeft een aantal thrillrides, maar de niet te missen attracties zijn de klassiekers Pirates of the Caribbean en It’s a Small World.

Welk park moet je kiezen als je maar 1 dag gaat?

Eigenlijk raad ik het altijd af om maar naar 1 Park te gaan, ze hebben namelijk allebei hun eigen charmes en attracties. Moet je toch kiezen dan zou mijn voorkeur uit gaan naar het Disneyland Park. Dit is het originele Disney Park en is niet te vergelijken met de andere pretparken zoals je die kent.

Ga je met grote kinderen die niet zoveel hebben met Disney, dan zou ik naar het Walt Disney Studios Park gaan. Daar vind je de meeste thrillrides. Maar let wel op dat het aantal attracties in dit Park beperkt is dus dat ze waarschijnlijk snel uitgekeken zullen zijn.

Als je een arrangement boekt (hotel + entreekaartjes) dan krijg je altijd een ticket die je kunt gebruiken voor de beiden parken. Je mag dan de gehele dag onbeperkt wisselen tussen de twee Parken.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste artikelen!

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt....

Apenheul prijzen en korting

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien...

De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je...

Hoe werkt Uber én is het betrouwbaar?

Toen ik voor het eerst Uber probeerde was ik best huiverig. "Als dat maar goed gaat", dacht...

10 dingen die je gezien moet hebben in Rome!

Rome is zo'n heerlijke stad. Als je er nog nooit geweest bent, zeker een keer doen. De...