Home LifestylePersoonlijk Heb ik het corona-virus? Mijn ervaring en (milde) symptomen

Heb ik het corona-virus? Mijn ervaring en (milde) symptomen

Afbeelding van een virus

Voordat ik dit artikel begin, laat ik erbij zeggen dat ik niet getest ben of word (geen risicogroep) maar dat ik wel de meeste symptomen van het virus heb. En nee dit is geen verzonnen verhaaltje van een blogger voor klikken of bezoekers, ik ben écht ziek. Althans, ik behoor tot de groep met de milde symptomen.

Waarom denk ik dat ik het corona-virus heb?

Ongeveer een week geleden kreeg ik een raar kuchje. Een droge kriebelhoest. Niks geks in deze tijd, want ook de pollen vliegen door de lucht. Na het nemen van een hooikoorts-tabletje was het minder. Daarom maakte ik mij niet zoveel zorgen. Wel hield ik mijn temperatuur in de gaten – dit was toch wel één van de symptomen van Corona die je het meest voorbij ziet komen. Daarbij horen mijn ouders wel bij de risicogroep en die wilde ik absoluut niet besmetten.

Vrijdagavond gebeurde er ineens wat geks, want was mijn temperatuur die ochtend nog netjes rond de 37, die avond was het 38,6. Dan sta je echt raar te kijken. Mijn eerste gedachte was dan ook “de oorthermometer is kapot”. Na 10x meten, batterijen vervangen en testen bij mijn vriend was ik er toch wel over uit: “ik heb koorts”. Zou het dan toch Corona zijn?

Als ik dit schrijf is het zondag en is de koorts gezakt. Mijn temperatuur is bijna weer normaal.

Maar wat waren mijn andere (milde klachten)?

Milde klachten – wat merkte ik er van?

Het begon dus met een raar kuchje. Een gekke kriebelhoest. Daarbij kreeg ik het twee dagen voor de koorts begon ineens benauwd. In bed lag ik te happen naar lucht. Na het open doen van het raam ging het beter.

De koorts varieerde bij mij tussen de 38,4 en 39,3. Zweten heb ik niet echt gedaan, maar ik had wel een ontzettende dorst. Denk dat ik in mijn leven nog nooit zoveel water op een dag heb gedronken. Daarbij was mijn gezicht heel warm. In eerste instantie dacht ik dat dat kwam door het in de zon zitten, had ik het mooi even mis…

Verder was – en ben – ik ontzettend moe. Echt het gevoel dat je uren zou kunnen slapen. Alleen als ik eenmaal slaap dan kom ik niet echt tot rust. Word ik toch weer moe wakker en zou ik zo weer kunnen slapen. Al val ik dan niet in slaap. Heel irritant!

Op dit moment heb ik nog last van benauwdheid, hoesten, slijm in mijn keel en die vervelende vermoeidheid.

In het kort waren dit mijn (milde) klachten:

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

  • Koorts (tussen de 38,4 en 39,3)
  • Gekke kriebelhoest
  • Vermoeidheid
  • Benauwd – zeker als ik beweeg. Daarmee bedoel ik niet sporten, maar bijvoorbeeld in huis naar de koelkast lopen of de trap op gaan.
  • Af en toe een vage spierpijn in mijn benen en armen
  • Slijm in mijn keel

Hoe ziek voel ik mij?

Op de vermoeidheid na eigenlijk helemaal niet. Dat is het gekke. Daarom geloofde ik het ook niet toen de oorthermometer 38,6 aangaf. Ook in mijn omgeving vragen mensen constant “hoe voel je je?” Nou eigenlijk best goed… Beetje moe en warm, maar verder heel normaal. Het voelt bij mij ook niet als een verkoudheid of normale griep waarbij je niks anders wilt dan in bed liggen.

Als dit echt het Corona-virus was dan is dat best gevaarlijk. Want je kunt dus ziek zijn zonder het te weten… En daarom dus ook zonder dat je het weet andere mensen besmetten. Die er misschien wel heel ziek van kunnen worden. De regels van de regering en het RIVM voelen voor mij nu echt pas logisch.

Heb ik het Corona-virus?

Geen idee, ik denk dat we het nooit zullen weten. De symptomen lijken er wel op. Testen doen ze niet, behalve als je heel ernstig ziek bent.

Wat ik wel weet is dat ik voor het laatst koorts had toen ik 10 jaar oud was. Hierna heb ik nog wat verkoudheidjes en griepjes gehad. Sommigen waarbij ik echt als een vaatdoek op de bank lag. Maar geen koorts. Daarom heb ik het idee dat dit toch een ander virus was waar mijn lichaam iets meer moeite voor moest doen.

Waar heb ik het opgelopen?

Dat zou ik oprecht waar niet weten. Mijn handen zijn helemaal droog en kapot van al het wassen. In mijn tas en auto heb ik een klein flesje ontsmettingsmiddel voor als ik in de supermarkt ben geweest. Ook werk ik al een paar weken vanuit huis en kom ik alleen buiten voor noodzakelijke dingen – en nee ik ben ook niet naar het strand geweest.

Eten doe ik meestal gezond, af en toe een pizza, frietje of zak snoep moet kunnen toch?

Het enige dat ik mij kan bedenken is dat ik het in de supermarkt heb opgelopen. Of via het werk van mijn vriend. Zij zijn nog steeds open en zijn pas deze week gestart met het naar huis sturen van hoestende mensen. Maar ja, we zullen het nooit weten denk ik… Zo zie je maar weer, ook als je thuis werkt, je aan alle regels houdt en alleen voor boodschappen buiten komt kan je het krijgen. Oppassen dus!

Nog goed om te vermelden

Tenslotte, ik ben geen arts of op een andere manier medisch geschoold. Ook van virussen en andere aanverwante zaken heb ik geen verstand. Dit is mijn ervaring met de symptomen die erg lijken op die van het corona-virus.

Het voelt als een open deur maar ik wil toch afsluiten met: houd je aan de regels van de overheid. Echt waar, ik had symptomen zonder mij echt ziek te voelen. Dacht dat het hooikoorts was totdat ik echt koorts kreeg. Maar ik heb wel ouders die in de risicogroep zitten. En je moet er niet aan denken dat je hen besmet, toch? Zorg goed voor je zelf en als je vragen hebt stel ze gerust!

Kijk voor de officiële informatie over dit virus op de site van het RIVM.

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie