Halloween Horror Festival in Movie Park Germany met IT 4D Experience

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen ik het persbericht las over het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany was er 1 ding dat gelijk op viel: de IT 4D Experience. Voor wie bang is voor clowns gaat deze show net een tandje verder. Je kan er vanuit gaan dat de clown je meerdere malen “te grazen” zal nemen en je waarschijnlijk niet zonder te gillen de ruimte zal verlaten. Bij een enge film kan je je ogen nog dichtdoen, maar in dit geval zal je nog steeds alles kunnen voelen. Brrr, krijg jij daar ook al rillingen van? En toch wil ik het stiekem best proberen. Ben toch wel benieuwd hoe eng het echt is… De IT 4D Experience is slechts een klein onderdeel van het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany.

Het beste aan het Halloween Horror Festival vind ik…

….dat het Halloween Horror Festival vrijwel op elke dag inbegrepen zit bij je normale Movie Park Germany entreeticket. Geen gedoe met losse kaartjes kopen en extra kosten. Alleen op 19, 26, 31 oktober en op 2 november kan je losse tickets kopen voor de Halloween avond. Dan kan je vanaf 15.00 het Park al in om wat attracties te bezoeken of om je klaar te maken voor de spookavond.

Daarnaast is toegang tot de meeste horrorhuizen gratis. In tegenstelling tot Fright Nights in Walibi Holland waar je voor elk huis apart moet betalen. Alleen voor de Walking Dead attractie – die ook buiten het Halloween Festival te bezoeken is – moet je een los ticket kopen die vanaf 6 euro per persoon kost.

Halloween Mazes en Scare Zones

Tijdens het Halloween Horror Festival zijn er 8 Mazes en 4 Scare Zones. Maar wat zijn dat nou precies? Een Halloween Maze is een soort doolhof waarin acteurs zoveel mogelijk moeite doen om je te laten schrikken. Vergelijkbaar met de Horrorhuizen in Walibi. Er hangt een griezelige sfeer en het is er vaak heel donker. Om je heen zijn er enge, bewegende decorstukken en je waant jezelf al snel in een horrorfilm. Ken je de film Hostel nog? Waarin twee jongeren terechtkomen in een hostel waar ze rugzaktoeristen martelen en vermoorden? In één van de Mazes kan je dit Hostel zelf ervaren en proberen te ontsnappen aan de verknipte moordenaars.

Nieuw dit jaar is de Maze Project Ningyo. Hier breng je een bezoekje aan een kliniek die je de eeuwige jeugd en schoonheid belooft. Maar jij als bezoeker moet erachter komen wat ze nou precies gebruiken voor het jeugdserum…Dat kan alleen maar fout gaan toch?

Behalve de Mazes zijn er ook 4 Scare Zones. Dit zijn eigenlijk de light varianten van de Mazes/horrorhuizen. Het zijn gebieden in het Park waar acteurs rondlopen om je de stuipen op het lijf te jagen. Maar het is niet zo eng als de huizen, dus perfect om even te wennen aan de enge sfeer en wat je te wachten staat.

Voor (jonge) kinderen

Achterna gezeten worden door een bloeddorstige moordenaar geeft de meeste volwassenen al nachtmerries, laat staan kinderen. Dat betekent trouwens niet dat je ze thuis hoeft te laten.

Voor jonge kinderen is er de Monster-Free Zone en een speciaal Halloween event in Nickland. Hier lopen geen enge griezels en kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met halloween, terwijl één van de ouders bijvoorbeeld een kijkje neemt in de engere Mazes.

De Mazes kennen een minimumleeftijd die bij de ingang staat aangegeven. Deze varieert tussen de 12 en 18 jaar. Vanaf 12 jaar is er slechts 1 Maze waarin ze kunnen, voor de andere moeten ze iets ouder zijn. Daarnaast lijkt mij dit ook een prima horrorhuis voor mij, als het 12-jarigen het aankunnen moet het mij ook lukken toch? 🙂

Ander entertainment

De Halloween Horror Festival avond wordt groots geopend en afgesloten met een show vol licht- en lasereffecten. Op de avond zelf draait er een DJ en je kunt de hypnoseshow van Stephan Nölle bezoeken die 3-maal per dag wordt gegeven.

Praktische informatie

Het Halloween Horror Festival vindt plaats op de volgende dagen:

  • 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 en 31 oktober
  • 1 t/m 3  en op 8 t/m 10 november 2019

Op vrijwel alle dagen heb je toegang tot dit event met een normaal entreeticket dat te koop is vanaf €31 per persoon. Met normaal bedoel ik dat dit hetzelfde ticket is als waarmee je overdag ook toegang hebt tot het Park. Je hoeft dus geen losse tickets te kopen.

Ga je op een donderdag of vrijdag en hoef je niet perse overdag in het Park te zijn? Dan koop je voor €29,50 een After Dark ticket speciaal voor het Halloween Horror Festival. Deze is alleen niet geldig op 31 oktober, dan betaal je het volledige bedrag voor een entreeticket. Met dit ticket mag je vanaf 15.00 in het Park en bespaar je dus €1,50 per kaartje.

Hoewel het event geschikt is voor alle leeftijden, zijn de Scare Zones en Mazes dat zeker niet. Ga je met kleine kinderen dan kan je ze gescheiden houden van alle horrorzaken door in de Monster Free zones te blijven. Maar de kans is groot dat ze er toch iets van meekrijgen. Het is aan jou of je dat aandurft.

Tenslotte, nog een paar dingen die goed zijn om te weten. Allereerst, kinderen moeten zich kunnen legitimeren bij een Maze met een minimumleeftijd. Kunnen ze dat niet dan mogen ze er niet in. Daarnaast is Halloween enorm populair en daardoor kunnen de wachtrijen al snel oplopen, vaak tot meer dan 2 uur. Houdt hier rekening mee en probeer de weekenden te vermijden. Ook bij het eten en drinken is het vaak druk, neem voor de zekerheid iets te snacken mee van thuis. Het Halloween Horror Festival start om 18.00 en duurt tot 22.00. Er zijn in de buurt hotels als je daarna geen zin hebt om terug te rijden naar Nederland.