Home Blog Haar verbeteren: hoe ik van dun haar naar een volle bos ging!

Haar verbeteren: hoe ik van dun haar naar een volle bos ging!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toevallig had ik het er laatst nog over met mijn ouders, hoe anders mijn haar er tegenwoordig uitziet. Vroeger was mijn haar dun, zat het wat plat op mijn hoofd en had ik constant dode of gespleten haarpunten.

Maar nu is het vol en krijg ik van iedereen complimenten.

Misschien heb je, wanneer je dit leest, nu net zulk haar als ik ervoor had. In dit artikel vertel ik je precies hoe ik mijn haar weer mooi en gezond heb gekregen.

Weg met de kleuring en shampoo van de drogisterij!

Door de jaren heen heb ik wat merken shampoo en haarkleuring geprobeerd. Van Syoss en John Frieda, tot Andrelon en eigen merken.

Dat geldt ook voor haarkleuring. Mijn eigen haarkleur vind ik maar saai. Daarom ben ik al jong begonnen met verven. Altijd kleuring van de drogisterij. Dan was ik niet zozeer trouw aan een bepaald merk, ik kocht wat in de aanbieding was.

Ook heb ik mijn haar regelmatig gebleekt met producten van de drogisterij. Hartstikke slecht weet ik nu. Maar ik had niet veel geld en kon al helemaal geen kapper betalen. Nu weet ik dat professionele producten niet zozeer duurder hoeven te zijn, je moet alleen even weten hoe het werkt!

Het omslagpunt voor mij was mijn laatste bezoek aan de kapper een paar jaar geleden. Zij zei toen geïrriteerd dat ik wel eens wat verzorging in mijn haar mocht doen. Nou ik had toch de verzorgende shampoo van Syoss en de conditioner, die wilde mij vast weer zo’n duur kappersproduct verkopen, dacht ik toen.

Maar nu ik professionele producten gebruik snap ik pas wat ze bedoelde!

Olaplex, Olaplex en nog eens Olaplex

Al heel lang wilde ik highlights in mijn haar maar door de slechte kwaliteit ervan durfde niemand het echt aan om het te ontkleuren. Nou dan doe ik het toch zelf?!

Na wat onderzoek kwam ik uit op Olaplex, dit is niet goedkoop maar een must als je je haar ontkleurt. Of je dat nou thuis doet of bij de kapper.

Olaplex is een systeem dat uit twee stappen bestaat. Je kunt dit kopen bij de online kappersgroothandels. Let op dat je dan Olaplex 1 en 2 nodig hebt, deze verkopen ze oa. bij Notino.

Stap 1 is een appelsap-achtige substantie. Hier doe je 1/16 van – geen zorgen er zit een tuitje bij – bij de haarkleuring of het bleekmiddel. Vervolgens verf je je haar of zet je je highlights.

Uitspoelen en dan nr. 2 in laten trekken. Vervolgens ook die uitspoelen en daarna goed verzorgen.

Het product zorgt ervoor dat de beschadigingen die ontstaan tijdens het kleuren of bleken weer hersteld worden. Er zijn meerdere producten die claimen dat ze dit doen maar Olaplex heeft het patent en is daardoor het enige merk wat echt werkt.

Je kunt Olaplex 1 en 2 ook gebruiken als maskertje eens per half jaar. Nr. 3 kan je elke week gebruiken.

Dit spul heeft mijn haar zoveel goeds gedaan. Geen slappe dunne bos meer maar stevig haar.

Alleen nog een beetje droog en pluizig. Daar vond ik ook een oplossing voor.

Shampoo, conditioner, masker en verzorging

De producten van de drogist heb je hopelijk nu in de prullenbak gegooid, tijd om de voorraad aan te vullen met goede producten.

Dat ik voor een kappersmerk moest gaan wist ik en ik heb ze bijna allemaal geprobeerd. Van Kis tot Matrix, Schwarzkopf tot Indola. Maar het merk dat mijn lokken het allermooist maakt is Kerastase.

Niet goedkoop, zeg maar gewoon duur voor een flesje shampoo, maar ik beloof je je wilt nooit meer wat anders.

Zelf gebruik ik de Blond Absolu voor “tussendoor”, de Resistance serie als ik mijn haar net heb gebleekt en het wel een boost kan gebruiken en de Chronologiste, omdat dat de allerbeste is van hun shampoos.

Als je er eentje zou moeten kiezen dan zou ik voor de Resistance gaan en dan de Bain Architect. Hiervan dan de shampoo en de conditioner.

Als masker gebruik ik het leave-in serum (ciment thermique) van de Resistance serie. Je hebt er maar weinig van nodig maar je haar wordt er zoooo zacht van. Het voordeel is dat het ook nog beschermt tegen hitte dus je kunt met een gerust hart föhnen/stijlen.

Nou hoor ik je denken: dat zijn allemaal dure producten, dat kan ik niet betalen! Heel eerlijk, ook voor mij is het een grote uitgave maar ik ben er zo blij mee. Met zo’n flesje shampoo doe ik een half jaar, datzelfde geldt voor de conditioner en het serum. En ik word nu echt blij van mijn haar. Het pluist niet, glimt mooi, en ziet er zo verzorgd uit.

Ondanks dat ik zelf mijn highlights doe.

Nog tenslotte, ik ben geen kapper, ik heb er ook geen verstand van, dit is mijn ervaring en hoe het mij is gelukt om van een slappe bos naar glanzende, sterke lokken te gaan. Hopelijk helpt het jou ook!