Goedkope Disney World Hotels: de Value resorts

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Veel mensen dromen er van om een keer naar Walt Disney World in Florida te gaan. Dit Amerikaanse pretpark is namelijk enorm! Vergelijk het met Disneyland Paris alleen dan keer 10. Het is echt gigantisch groot en als je in de zomer gaat heeeel warm!

Bij een reis naar Amerika verwacht je waarschijnlijk dat het behoorlijk duur is, maar het valt echt reuze mee. Voor een week inclusief hotel en entree betaal je voor 4 personen €2500 totaal, dat is iets meer dan €600 per persoon. Dat is wel exclusief vlucht (voor €399 p.p. heb je al een TUIFly ticket), maar nog steeds niet veel duurder dan andere luxere vakantiebestemmingen.

Als je goedkoop naar Disney World wilt, maar wel alle voordelen wilt hebben van een Disney Hotelgast dan kan je het beste kiezen voor een Value Resort. Dit is één van de 4 type hotels. De andere zijn, naast Value Resorts:

  • Moderate Resorts
  • Deluxe Resorts
  • Deluxe Villas

Hoe luxer de naam, des te duurder de accommodatie. Maar wil je graag goedkoop, kies dan voor een Value Resort.

Wat zijn de Value Resorts?

Er zijn in totaal 5 Value Resorts. Deze liggen verspreid over het immense Disney World terrein. Vanaf deze resorts moet je een bus of binnenkort gondellift nemen naar één van de Disney Parken. Je kunt niet – zoals in Parijs – lopen naar de Parken als je verblijft in een Value Resorts. Er zijn wel een aantal Disney Hotels op loopafstand van de Parken, maar deze zijn stukken duurder dan de Value Resorts.

Foto: Walt Disney World

Alle Value Resorts zijn vrijwel op dezelfde manier gebouwd. Je kunt het het beste vergelijken met een motel zoals je deze misschien kent uit de film of langs de weg in Amerika. De kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen en de ingang van je kamer bevindt zich aan de buitenkant van het gebouw. Dus niet binnen in een lange gang maar direct aan de buitenzijde.

Het raam van je kamer bevindt zich direct naast je deur. Dat vond ik zelf heel vervelend toen ik in het Pop Century Hotel sliep, want je kunt als je wakker wordt niet even de gordijnen open doen voor wat daglicht. Er lopen dan namelijk al veel mensen voorbij die dan zo je kamer in kunnen kijken. Ook vind ik het altijd wel prettig om daglicht te hebben in het hotel, dat is bij deze kamers iets lastiger.

Op de kamer staan twee bedden, waarvan je er eentje moet uitklappen. Ook is er een tv met daaronder lades om je spullen op te bergen en een zitje met bureau. In de badkamer heb je een bad met douche en een toilet. De wastafel bevindt zich buiten de badkamer, maar je hebt wel een gordijntje die wat meer privacy geeft. Aan de andere kant van de wastafel is er nog een kledingkast met kluis en strijkplank/-ijzer.

De kamers zijn niet zo groot maar alles wat je nodig hebt staat erin. Goed om te weten is dat er ook een airconditioner is, want in Florida kan je echt niet zonder! In de zomer lopen de temperaturen daar al snel op naar 40 graden met een hoge luchtvochtigheid. Een raampje open zetten zit er dan ook niet in.

Hoewel de Value Resorts erg op elkaar lijken zijn ze toch heel verschillend.

Art of Animation Resort

Het Art of Animation Resort is het nieuwste Value Hotel, al bestaat deze ook alweer een paar jaar. Alles in dit resort draait om Disney tekenfilms. De gebouwen en de kamers zijn in de stijl van Finding Nemo, Cars, De kleine Zeemeermin en de Leeuwenkoning. Vooraf kan je tijdens het boeken kiezen in welke kamer je wilt slapen.

Foto: Walt Disney World

De normale kamers zijn allemaal in de Kleine Zeemeermin stijl. Deze kamers zijn te vergelijken met deze van de andere Value resorts. Je hebt 2 bedden, een tv met kast en een badkamer met bad, douche en toilet. Leuk aan deze kamer is dat het tapijt vol vrolijke vissen zit en het hoofdbord van het bed is een enorme schelp. In de badkamer hebben de tegels van de douche een print waardoor het lijkt alsof je onder water bent. Vergelijken met de andere Value Resorts is dit voor kinderen één van de leukste kamers om in te slapen.

Familiekamers

De andere kamers in het Art of Animation Resort zijn familiekamers, ookwel suites genoemd. Deze kamers zijn aanzienlijk groter dan de standaardkamers. Ze bestaan uit een ouderslaapkamer met 2-persoonsbed en eigen badkamer, een eigen woonkamer met bank, stoelen, eettafel en zelfs een kitchenette met een koelkast, kraan, koffiemachine en magnetron. Kinderen slapen in de woonkamer op de uitvouwbank en hebben een eigen badkamer. Dit type kamer heb je in de stijl van Cars, de Leeuwenkoning en Finding Nemo. De print is iets minder verfijnd als bij de Kleine Zeemeermin, maar kinderen vinden het prachtig!

Foto: Walt Disney World

All-Star Resorts

Een ander Value Resort waar je kunt verblijven zijn de All-Star Resorts. Er zijn er drie met elk een eigen thema. Hoewel ze alle 3 bij elkaar horen zijn het écht aparte hotels. De thema’s waar je uit kunt kiezen zijn: Movies, Sports en Music. Je ziet dit thema overigens alleen maar aan de buitenkant van het gebouw. De kamers zelf zijn heel standaard ingericht en eigenlijk een beetje saai.

De buitenzijde maakt daar wel een hoop van goed. Bij het All-Star Movies Resort zie je overal enorme beelden van Disney figuren als Mickey en de 101 Dalmatiërs. Elk gebouw heeft een eigen thema en de aankleding er omheen past daarbij. In tegenstelling tot het Art of Animation Resort kan je vooraf niet kiezen in welk gebouw je slaapt en welk thema je gebouw heeft. Wel kan je vooraf de ligging van je kamer kiezen – vlakbij de faciliteiten of wat meer afgelegen. 

De kamers hebben een standaard inrichting met twee bedden, een tv, een lade- en kledingkast, een wastafel, een badkamer met bad, douche en toilet. Ook is er airconditiniong op de kamers. Ze zijn niet heel groot maar alles wat je nodig hebt is er.

Pop Century Resort

Het laatste Value Resort is het Pop Century. Dit hotel heeft een bijzonder thema. Elk gebouw is namelijk in de stijl van een bepaald jaartal. Er is een jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90 thema. Van Rubiks kubus tot telefoon met snoer en draaischaaf. Alles staat er en ze zijn zo groot als het gebouw zelf.

Foto: Walt Disney World

Zoals je ziet zijn niet alleen de gebouwen uitgerust met dit thema, ook de zwembaden zijn geheel in stijl. Bovenstaande wint wat mij betreft de prijs voor zwembad met de leukste naam: de Hippy-Dippy Pool!

De kamers van het Pop Century zijn een tijdje geleden geheel gerenoveerd en zien er weer fris uit. Er zit een mooie houten vloer in en aan de wand hangt een rij met Mickey schilderijen. Ongeacht het jaartal waarin je slaapt, de kamers zien er allemaal hetzelfde uit. Wil je een kamer met een Disney thema dan is Art of Animation nog steeds de beste keus.

Mijn eerlijke mening over de Value Resorts

Een aantal jaar geleden heb ik ongeveer een week geslapen in het Pop Century Resort. Door dit hotel te boeken had ik de voordelen van een Disney Hotel (Extra Magic Hours, gratis pendelbus van en naar de luchthaven en Disney Transportation tussen de Parken) voor een relatief laag bedrag.

De keer ervoor had ik namelijk in een hotel op International Drive geslapen en dat was mij minder goed bevallen. Er reed weliswaar een pendelbus naar Disney World, maar deze reed ’s ochtends 3 keer en niet naar alle Parken en ook ’s avonds moest je op een gezette tijd terug waardoor je het vuurwerk miste. Een huurauto was een goed alternatief geweest, maar je betaalt $25 per auto per park om te parkeren. Voor een reis van 2 weken loopt dat behoorlijk op en kan je beter in een Disney Hotel slapen waarbij je gratis pendelbussen hebt die de gehele dag door rijden.

Terug naar het Pop Century Resort. Mij is het niet zo goed bevallen, omdat de kamer toen sterk gedateerd was. De airco maakte erg veel herrie en de kamer oogde vies en versleten. Hoe de nieuwe kamers nu zijn weet ik niet maar zo op de foto ziet het er erg netjes uit. Wat ik wel heel prettig vond aan het Pop Century Resort was het enorme foodcourt waar je uit heel veel gerechten kon kiezen en waar je ’s ochtends rustig kon ontbijten. Ook kan je hier een beker halen waarmee je – tegen een x bedrag per dag – onbeperkt drinken kunt halen. Altijd handig om te hebben!

Het busvervoer van en naar de Parken en Disney Springs is heel efficient. Op piektijden staat er iemand bij de halte die de rijen in gaten houdt. Staan er te veel mensen te wachten dan roept deze een nieuwe bus op. Dat was heel prettig en hierdoor hebben we nooit lang hoeven wachten op een bus.