Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Home Disneyland Paris Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar manieren om vaker naar Disneyland Parijs te gaan. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk kosten wil besparen. Nou is goedkoop naar Disneyland Parijs gaan niet eenvoudig. Het is een behoorlijk dure bestemming. Een weekendje kost een gezin al snel €1000. En dat is dan nog zonder de souvenirs en het eten/drinken. Veel van jullie zullen hier – net als ik – voor moeten sparen.

Dat betekent trouwens niet dat er geen slimme manieren te zijn om geld te besparen. Hieronder 4 manieren hoe ik dat zelf doe!

Goedkoop naar Disneyland Paris tips

Allereerst zijn er natuurlijk de standaardtips zoals:

  • Boek een aanbieding
  • Kies een goedkoop hotel

Maar dat zijn de zaken die je vaak zelf ook al hebt kunnen verzinnen. Disneyland Parijs heeft vrijwel altijd aanbiedingen. Zeker als je op tijd boekt kan je er meestal 10 tot 20% korting uit slepen. Dat heb je dan al snel verdiend.

Daarnaast zit er een aanzienlijk prijsverschil tussen de Disney Hotels. Tussen het goedkope – maar prima – Hotel Cheyenne en het luxe Disneyland Hotel is dat zelfs een paar honderd euro per persoon per dag. Het voordeel is dat je van al deze hotels kunt lopen naar de Disney pretparken. Hoe goedkoper, hoe verderweg ze liggen.

Als je echt goedkoop naar Disneyland Parijs wilt gaan en wilt besparen op je accommodatie, kies dan voor een Partner Hotel of hotel in de omgeving. Hiermee bespaar je vaak nog eens tientallen euro’s. Maar let wel op tijdens het boeken. Als je deze boekt via bijvoorbeeld Expedia of Booking zitten er geen entreetickets bij de prijs inbegrepen. Hier gaan mensen helaas nog eens de fout mee in.

Nu we de standaardtips hebben gehad, zal ik nu mijn 4 tips delen. Dit zijn echt mijn manieren om geld te besparen op je verblijf in Disneyland Parijs.

Eerste tip: ga in de wintermaanden

Hoe kouder, hoe goedkoper een verblijf in Disneyland Parijs. Met een paar uitzonderingen (kerst en laatste week van oktober). De wintermaanden zijn voor hun echt het laagseizoen. Ze hebben dan meer moeite om de Parken en hotels gevuld te krijgen dan in de warmere maanden.

Dat zie je bijvoorbeeld aan de aanbiedingen.

Krijg je op een verblijf in de lente/zomer 10% korting, in de winter is dit ineens 25% korting. Op deze manier zorgen ze dat er ook in de rustige periodes nog genoeg volk komt.

De goedkoopste tijd om te gaan is vanaf de tweede week van januari. Dat is echt laagseizoen. Bekijk het zelf maar eens. Maak een prijsvergelijking tussen 2 nachten in Hotel Santa Fe in januari en in augustus. Hoeveel verschil zit daar tussen?

Tip twee om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan, ken je dit plaatje?

De tweede tip is een handig plaatje die je alleen nog terugvindt in de brochures. Maar die je nodig hebt om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan.

Heb je dit plaatje weleens gezien?

Dit is de prijstabel van Disneyland Parijs voor 1 jaar. Donkerblauw zijn de goedkoopste periodes, rood de duurste. Je kunt zo dus precies inschatten wanneer je goedkoop naar Disneyland Parijs kunt gaan door een week eerder of later te gaan.

Je betaalt het tarief dat geldt op de dag van aankomst. Kom je op zaterdag aan dan ben je stukken duurder uit dan een dag later. De kleur van je eerste dag bepaald dus de prijs van je gehele verblijf.

Kijk bijvoorbeeld naar 21 april. Deze is rood gekleurd en zit in de hoogste prijs categorie. Kom je een dag later aan zit je ineens in lichtblauw en ben je ineens honderden euro’s goedkoper uit. Bizar he, hoeveel verschil 1 dag kan maken.

Maar hou het zeker in je achterhoofd als je boekt.

De derde tip: boek zo vroeg mogelijk

Deze tip kreeg ik van een cast member van Disneyland Parijs. Iemand die werkt op de boekingsafdeling. Boek je verblijf zo vroeg mogelijk (zeker als er een geldige aanbieding is).

Waarom moet dat?

Disneyland Parijs past de prijzen aan op basis van bezetting. Hoe leger het hotel, hoe goedkoper de kamer. Wanneer het hotel een bepaalde capaciteit heeft bereikt gaan de prijzen langzaam omhoog. Is het hotel bijna vol dan betaal je de duurste prijs. Ondanks dat je in bovenstaande tabel in het “laagseizoen” zit.

Wanneer je zo vroeg mogelijk boekt weet je dat nog niet alle kamers gevuld zijn en kan je zo tientallen euro’s besparen.

Weet je nu al wanneer je gaat, maar is er geen aanbieding beschikbaar? Heb dan nog even geduld. Elke aanbieding heeft een einddatum. Na die datum komt er weer een nieuwe kortingsactie. Je weet nooit hoeveel je daarmee kunt besparen!

Tip 4: losse tickets zijn vrijwel nooit goedkoper, behalve als je in een Partner Hotel slaapt

Elke keer als ik boekte deed ik de rekensom: arrangement of losse tickets/hotelkamer. Wil je in een Disney Hotel verblijven dan wint het arrangement altijd. Je bent dan echt goedkoper uit dan als je alles los zou boeken.

Dat geldt niet voor de Partner Hotels. Boek je deze via een arrangement bij Disney zelf dan betaal je een bedrag per persoon. Meestal is dit zo’n 200 euro per persoon per nacht. Boek je zo’n zelfde hotel via de bekende boekingswebsites – dus zonder entree – dan betaal je gemiddel €150 per nacht. Nou die €50 verschil ben ik dan kwijt aan entreekaartjes hoor ik je denken. Maar let goed op het verschil. Bij Disney betaal je dat bedrag per persoon, boek je een losse kamer in een Partner Hotel dan betaal je dat per kamer/nacht. Ongeacht het aantal personen.

Een gezin van 4 zou in dit geval bij Disney ongeveer 800 euro kwijt zijn. Boek je het los dan kost het je €150 + 4x€70 voor entree, wat uitkomt op €430. Bijna de helft goedkoper. Kies je voor zo’n hotel dan loont het altijd om prijzen te vergelijken. Je kunt altijd iets goedkopers vinden.

Dan is er nog de vraag, wanneer is een Jaarpas goedkoper? Het antwoord vindt je in dit artikel.

Dit waren mijn tips om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan. Maar misschien weet jij er ook nog wel één. Deel deze dan hieronder. Zo help je iemand weer een stapje dichterbij een magisch verblijf.

Disneyland Paris aanbieding! Boek nu een verblijf van 3 dagen vanaf €175 per persoon incl. ontbijt, Disney Hotel en tickets! Bekijken

Tip! Dankzij de Disneyland Paris prijskalender kun je zelf de prijs van jouw verblijf bepalen. Benieuwd hoe het werkt? Probeer het hier

Onderwerp Disneyland Paris