Menu
Disneyland Paris

Gesloten attracties in Disneyland Paris – februari 2019

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel Nederlandse gezinnen richting Disneyland Paris vertrekken. Een paar dagen ontsnappen aan de dagelijkse dingen en samen leuke dingen doen met een vleugje Disney magie. Met 50 attracties is er meer dan genoeg te doen. Maar, omdat het Resort het gehele jaar geopend is betekent dat onderhoud noodzakelijk is. Veel daarvan gebeurt ‘s nachts als er geen gasten in de Parken zijn. Groter onderhoud duurt langer en dat betekent dat er niks anders op zit dan bepaalde gedeeltes en attracties af te sluiten voor het publiek. Hieronder de gesloten attracties in Disneyland Paris in februari 2019.

Gesloten attracties Disneyland Paris in februari 2019

 • Phantom Manor
 • Autopia
 • Casey Jr. Le Petit Train du Cirque (t/m begin februari)
 • Thunder Mesa Riverboats (t/m begin februari)
 • Le Pays des Contes de Fées (t/m begin februari)
 • Crush’s Coaster (t/m begin februari)
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic
 • Art of Animation

Dat lijkt best veel – 9 gesloten attracties – maar in de praktijk merk je daar niet zoveel van. Er blijven genoeg attracties over om je zeker meerdere dagen te vermaken. Zoals je hierboven kunt zien zullen een aantal attracties voor de voorjaarsvakantie weer open gaan. Met name de sluiting van Crush’s Coaster voor het onderhoud zorgde bij veel fans voor teleurstelling. Dit is namelijk misschien wel de populairste attractie van het Resort. Wachtrijen langer dan een uur zijn hier geen uitzondering en als je eenmaal in deze attractie bent geweest wil je er alleen maar vaker in. Gelukkig is deze vanaf aankomend weekend weer geopend

Phantom Manor, het spookhuis van Disneyland Paris, is al meer dan een jaar gesloten voor groot onderhoud. Deze zal je ook tijdens je vakantie in februari moeten missen. In de kalender op de website van Disneyland Paris kan je per dag de openingstijden en gesloten attracties bekijken. Je kunt altijd 3 maanden vooruit kijken en als we dat doen zien we dat op 5 mei Phantom Manor helaas nog steeds gesloten is. Het is de grondigste renovatie van deze attractie ooit en ik kan niet wachten om het resultaat te zien!

  De 5 beste snacks in het Disneyland Park

Mijn favoriete attractie is gesloten, wat nu?

Het is heel vervelend als je favoriete attractie in Disneyland Paris tijdens je verblijf in februari gesloten is. Zeker als je lang gespaard hebt en je er lang op hebt verheugd kan het misschien wat rauw op je dak komen. Het is heel herkenbaar! Een aantal jaar geleden was Big Thunder Mountain gesloten voor een grondige renovatie. Dit is één van mijn favoriete attracties in Disneyland Paris. Hoewel ik enorm genoten heb van mijn bezoek voelde het toch niet hetzelfde zonder BTM.

Als je favoriete attractie gesloten is dan kan je het verblijf proberen te verplaatsen. Maar nog veel leuker is het om later nog een keer terug te komen. Je zult zien, elke keer als je gaat ontdek je weer nieuwe dingen. Zelf kom ik al sinds 1993 – één jaar na de opening – in Disneyland Paris en ik zie altijd weer iets nieuws.

Daarnaast is er genoeg te doen om je ook zonder je favoriete attractie te vermaken. Er zijn namelijk heel veel attracties echt ontzettend leuk! Mijn favorieten zijn Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean, Peter Pan’s Flight, Tower of Terror en Crush’s Coaster. Deze attracties zijn echt de moeite waard! Maar heel eerlijk zijn er in Disneyland Paris maar weinig attracties die ik niet leuk vind. Zelfs als je favoriet gesloten is kan je het nog steeds enorm naar je zin hebben.

Waarom zijn er zoveel attracties in Disneyland Paris gesloten?

Als je de gesloten attracties lijst bekijkt lijkt deze behoorlijk lang. Twintig procent van het totaal wordt in februari gerenoveerd. Disney zal geen attracties sluiten als dat niet nodig is. Omdat het Resort het gehele jaar geopend is zijn ze genoodzaakt om voor het uitvoeren van grote renovaties attracties een aantal dagen, weken of zelfs jaren te sluiten. Wel proberen ze dit altijd tijdens het laagseizoen te doen. Februari is over het algemeen een rustige periode, hierdoor zal de lijst met gesloten attracties een stuk langer zijn. Daarnaast zijn er attracties die een grondige renovatie krijgen.

  Frozen in Epcot, Walt Disney World

In 2019 zie je het bijvoorbeeld bij Autopia en Phantom Manor die voor een langere tijd gesloten zijn. Phantom Manor is zelfs al meer dan een jaar dicht. Ook zijn er dit jaar een aantal attracties die voorgoed hun deuren zullen sluiten, zoals Armageddon, Disney Junior en Art of Animation. Zij zullen allen plaats gaan maken voor een Marvel gedeelte. Een andere attractie die omgedoopt zal gaan worden tot Marvel rit is Rock ‘n Rollercoaster. Deze zal vanaf september sluiten voor renovatie. Houd je van rockmuziek en Aerosmith? Dan is dit jaar nog het moment om een bezoek aan deze attractie te brengen!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
 • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X