Gemiddelde wachttijden Walibi Holland, zo lang sta je hier in de rij!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eén van de dingen die ons opviel tijdens ons laatste bezoek waren de wachttijden in Walibi Holland. Die liepen aardig op voor de meest populaire attracties. Je kunt dit ook zelf checken op walibifastlane.nl. Dan zie je hoe lang je ongeveer moet wachten voor een attractie.

Misschien schrik je van de wachttijden. Je kan zomaar 1,5 uur moeten wachten voordat je in Untamed of de Goliath kunt. Toch zul je hier in het pretpark weinig van merken.

Hoe? Dat leg ik je uit!

Wat zijn de echte wachttijden in Walibi?

De echte wachttijden in Walibi Holland zijn maar zo’n 10 tot 25 minuten. Zo lang sta je in de wachtrij, van de entree tot het instappen. Valt best mee toch?

Maar waar komen dan die lange wachttijden op walibifastlane.nl vandaan?

Om toegang te krijgen tot de wachtrij van de attractie, moet je eerst wachten in een virtuele wachtrij. Deze virtuele wachtrij in Walibi heet Fastlane.

Zonder Fastlane mag je de attractie niet bezoeken dus zorg dat je voor je bezoek onze stap-voor-stap uitleg hebt gelezen over dit systeem.

Soms kan het dus 1,5 uur duren voordat je toegang krijgt tot de wachtrij. Die tijd breng je gelukkig gewoon door in het park. Dus terwijl jij wacht om in de Untamed te kunnen, kan je een hamburger halen, een gokje wagen bij de kermisspellen, in het zonnetje zitten of een andere attractie zonder Fastlane bezoeken.

Het komt vaak voor dat de rij sneller gaat dan je dacht. Wij hadden dat eigenlijk elke keer. Dan stellen ze je wachttijd bij en gaat het aantal minuten omlaag. Uiteindelijk hoef je dan nog maar een uur te wachten voordat je in een attractie kunt in plaats van de 1 uur.

Vergeet niet dat, wanneer je timer klaar is, je maar een aantal minuten hebt om in te stappen dus zorg dat je de notificaties van je telefoon aan hebt staan.

Ook moet je niet vergeten dat wanneer je toegang hebt gekregen tot de wachtrij, je niet meteen door kunt naar de attractie. Je staat dan nog zeker 15 minuten in de rij.

Waar staan de langste wachtrijen in Walibi?

De langste wachtrijen in Walibi Holland staan bij vrijwel elke attractie met Fastlane. Dat zijn onder andere Untamed, Goliath, Speed of Sound en Xpress: Platform 13. Alleen bij de Crazy River was het niet zo druk.

Houd er rekening mee dat de virtuele wachtrij zo’n 1 tot 2 uur lang kan zijn voor deze attracties.

Wanneer je een reservering hebt gemaakt via de Fastlane website moet je wachten totdat je deze hebt gebruikt om weer een nieuwe te mogen maken. Dus zorg dat je alleen de leukste attracties kiest.

’s Ochtends zijn veel mensen nog aan het stoeien met het Fastlane systeem. Je kunt dan een hoop wachttijd besparen als jij wel weet hoe het werkt. Dus zorg dat jij beter bent voorbereid dan andere bezoekers.

Tussen 11:00 en 16:00 zijn de wachtrijen het langst. Probeer dan te reserveren wat je leuk vind en ondertussen andere attracties zonder Fastlane te bezoeken. Na 16:00 uur gaan een hoop bezoekers richting huis en is het park vrijwel uitgestorven. Dat zie je ook aan de Fastlane virtuele wachtrijen die dan nog maar 10 minuten of zelfs 0 minuten zijn.

Je kunt de virtuele wachtrij ook omzeilen door extra te betalen. Hiervoor neem je een Single Shot of Fastlane Premium. Deze kunnen zeker de moeite, en de prijs, waard zijn wanneer je echt alle attracties wilt bezoeken.

Maar als je handig weet om te gaan met Fastlane is betalen eigenlijk niet nodig.